Щодо підвищення посадових окладів педагогічних працівників дошкільних закладів освіти з 1 вересня 2018 року


Щодо підвищення посадових окладів педагогічних працівників
дошкільних закладів освіти з 1 вересня 2018 року

В кінці 2017 році Міністерство освіти і науки України планувало з 1 січня 2018 року підвищити посадові оклади всім категоріям педагогічних та науково-педагогічних працівників, але так сталося, що постановою Кабінет Міністрів України від 11 січня 2018 р. № 22 “Про підвищення оплати праці педагогічних працівників” посадові оклади були підвищені на 10 відсотків лише педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Тому що оплата праці педагогічних працівників дошкільни закладів освіти здійснюється за рахунок місцевого бюджету, з 1 січня 2018 року вони не підпали під заплановане підвищення посадових окладів, але їм дали надію на підвищення їх заробітної плати з 1 вересня 2018 року. Так, у пункті 2 постанови КМУ від 11.01.2018 р. № 22 йдеться: “Міністерству освіти і науки разом з Міністерством фінансів за підсумками виконання Державного бюджету України за перше півріччя 2018 р. розглянути питання щодо підвищення з 1 вересня 2018 року оплати праці інших категорій педагогічних та науково-педагогічних працівників”.

Як бачимо не все так добре з виконанням Держбюджету за перше півріччя 2018 року, тому що МОНУ і Кабмін мовчать про другий етап підвищення посадових окладів інших категорій педагогічних працівників, в тому числі і в дошкільних закладах освіти.

Постанови Кабміну про підвищення окладів педагогічних працівників з 1 вересня 2018 року нема, а отже не існує підстав для такого підвищення.

Інші статті:

Написати коментар