№ 29 від 20 січня 2021 року “Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”.


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 20 січня 2021 р. № 29

Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів
та організацій окремих галузей бюджетної сфери

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Примітку 1 до додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери” (Офіційний вісник України, 2002 р., № 36, ст. 1699; 2005 р., № 34, ст. 2064) після абзацу третього доповнити новим абзацом такого змісту:

“Посадові оклади (тарифні ставки) з 1 січня 2021 р. розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду — 2 670 гривень, з 1 грудня 2021 р. — 2 893 гривні.”.

У зв’язку з цим абзац четвертий вважати абзацом п’ятим.

2. Керівникам установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери забезпечити диференціацію заробітної плати працівників, які отримують заробітну плату на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці, шляхом встановлення доплат, надбавок, премій з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

3. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, органам державної влади, іншим державним органам привести власні нормативно-правові акти з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, у відповідність із цією постановою.

Рекомендувати органам місцевого самоврядування вжити заходів до приведення власних нормативно-правових актів з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, у відповідність із цією постановою.

4. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування та застосовується з 1 січня 2021 року.

Прем’єр-міністр України                        Д. ШМИГАЛЬ

Читайте також: Посадові оклади (тарифні ставки) працівників за Єдиною тарифною сіткою на 2021 рік.

  *   *   *

Інші статті:

коментарі 2

  1. Чому заробітна плата менша за мінімальну? У мене 12 розряд , а ставка менше мінімальної.

    • Admin :

      Не повинен бути менше мінімальної заробітної плати (з 01.01.2021 р. – 6000 грн.) не посадовий оклад (ставка) працівника, а його загальна місячна заробітна плата з урахуванням його посадового окладу, доплат, надбавок і премії, на які він має право.

Написати коментар