Лист МОНУ від 14.03.2019 р. N 1/11-2635 “Щодо встановлення доплати педагогічним працівникам за роботу в інклюзивному класі”


МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 14.03.2019 р. N 1/11-2635

Щодо встановлення доплати педагогічним працівникам
за роботу в інклюзивному класі

У Міністерстві освіти і науки розглянуто звернення та повідомляємо.

1. Щодо встановлення доплати за роботу в інклюзивному класі. Така доплата встановлюється вчителям при тарифікації чи обліковується в табелі робочого часу і виплачується кожного місяця окремо? Чи виплачується така доплата, якщо в класі через хворобу чи з інших причин відсутні учні з особливими освітніми потребами?

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 р. N 1096 “Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності” (із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2018 р. N 72) педагогічним працівникам і помічникам вихователів в інклюзивних класах (групах) усіх закладів освіти передбачено встановлення доплати в граничному розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати).

Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам тільки за години роботи в інклюзивних класах. Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі, складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.

Відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. N 102, місячна заробітна плата педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти визначається шляхом множення ставки заробітної плати на їх фактичне навантаження на тиждень і ділення цього добутку на встановлену норму годин на тиждень (ставка заробітної плати вчителю закладу загальної середньої освіти виплачується за 18 годин педагогічної роботи на тиждень). Оплата праці педагогічних працівників установ і закладів освіти провадиться виходячи із встановлених ставок заробітної плати (посадових окладів) з урахуванням підвищень, фактичного обсягу педагогічної роботи, доплат та надбавок. Встановлена при тарифікації заробітна плата виплачується щомісячно незалежно від кількості тижнів і робочих днів у різні місяці року.

Доплата за роботу в інклюзивному класі встановлюється педагогічним працівникам, які працюють в інклюзивному класі, як і інші доплати, – при тарифікації. При цьому тарифікаційні списки повинні містити інформацію про кількість інклюзивних класів у закладі, кількість годин навантаження кожного працівника в такому класі і розмір встановленої доплати за роботу в інклюзивному класі.

У разі, якщо через хворобу чи з інших причин в деякі дні у класі відсутні усі учні з особливими освітніми потребами, зазначене не впливає на розмір виплати доплати за роботу в інклюзивному класі.

2. Щодо оплати праці асистента вчителя за період, якщо в класі через хворобу чи з інших причин відсутні учні з особливими освітніми потребами.

Відповідно до Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти, затверджених наказом Міністерства освіти і науки від 06.12.2010 р. N 1205 (із змінами, внесеними наказом Міністерства освіти і науки України від 01.02.2018 р. N 90), у закладах загальної середньої освіти, де запроваджене інклюзивне навчання, може вводитися посада асистента вчителя для роботи з учнями з особливими освітніми потребами з розрахунку 1 ставка на клас, у якому навчаються такі діти.

Оскільки посада асистента вчителя вводиться в закладах загальної середньої освіти саме для роботи в інклюзивних класах, то таким працівникам доплата за роботу в інклюзивному класі встановлюється на все навантаження за цією посадою.

Оплата праці асистента вчителя, як і інших педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, здійснюється відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. N 102. Педагогічне навантаження асистента вчителя інклюзивних класів закладів загальної середньої освіти на тарифну ставку становить 25 годин на тиждень (стаття 25 Закону України “Про загальну середню освіту”).

В умовах інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти посада асистента вчителя, крім забезпечення безпосереднього педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами на уроці, передбачає надання допомоги вчителю в організації та здійсненні освітнього процесу в класі.

Отже, у випадку, якщо в інклюзивному класі через хворобу чи з інших причин відсутні учні з особливими освітніми потребами, асистент вчителя знаходиться у класі, допомагає вчителю у проведенні заняття, що сприяє якості проведення уроку, або виконує іншу педагогічну роботу, передбачену його посадовими обов’язками. Відсутність в окремі дні (місяці) на заняттях осіб з особливими освітніми потребами не впливає на оплату праці асистента вчителя, а також на розмір виплати доплати за роботу в інклюзивному класі.

———–

Інші статті:

коментарів 356

  1. Людмила :

    Доброго дня! Чи надається доплата до окладу в розмірі 10% асистенту вчителя ? Тобто його оклад згідно ЄТС 4050, а доплата становить 405грн. то яка сума нового окладу?

    • Admin :

      Асистенту вчителя, якому присвоєно 10 тарифний розряд (4050 грн.) і встановлено доплату за роботу в інклюзивному класі в розмірі 10%, розмір такої доплати в гривнях, з врахуванням підвищення посадового окладу на 10% відповідно до постанови КМУ від 11.01.2018 р. № 22 (4050 х 110 : 100 = 4455), буде складати – 445,5 грн.

  2. Тетяна :

    Не маю вищої освіти.Працюю асистентом вчителя.Яким повинен бути тарифний розряд і зарплата відносно.

    • Admin :

      Тарифні розряди асистента вчителя-реабілітолога, асистента вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням – 10, 11 і 12.

      При цьому умовами оплати праці педагогічних працівників будь-яких критеріїв або вимог для встановлення конкретного тарифного розряду працівнику не встановлено. Не передбачена також вимога щодо встановлення працівнику під час прийому його на роботу найнижчого тарифного розряду.

      При встановленні тарифного розряду асистенту вчителя, зокрема, може враховуватись його освітній рівень, професійна компетентність, педагогічний досвід, результативність та якість роботи, термін роботи на посаді, інші дані, які характеризують його професійну діяльність.

      Згідно пункту 2 Наказу МОНУ № 557 право встановлювати працівникам закладів та установ освіти конкретні розміри посадових окладів відповідно до затверджених цим наказом схем тарифних розрядів надано керівникам навчальних закладів та установ освіти у межах затвердженого фонду заробітної плати.

  3. Наталія :

    Доброго дня! Через скільки років асистент вчителя може перейти з 10 на 11 тарифний розряд? Що для цього потрібно?

    • Admin :

      Ознайомтесь зі статтею “Про оплату праці вихователів і асистентів вихователів інклюзивних груп в закладах дошкільної освіти”, розміщеною на нашому сайті за посиланням http://www.zarplata.co.ua/?p=9227. В статті йдеться, як встановлюються тарифні розряди асистентам вихователів інклюзивних груп дошкільних закладів освіти. Для асистента вчителя в ЗОШ такий самий порядок встановлення тарифних розрядів, як і для асистентів вихователів інклюзивних груп дошкільних закладів освіти.

  4. Ірина :

    Навантаженя асистента вчителя 25 годин – це години астрономічні чи як кількість уроків (тобто 25 уроків на тиждень?)

    • Admin :

      Відповідно до пункту 64 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. N 102, ставки заробітної плати педагогічних працівників встановлюються виходячи із затрат робочого часу в астрономічних годинах (60 хвилин). Короткі перерви, передбачені між уроками, заняттями, лекціями, є робочим часом педагогічного працівника.

  5. Марина :

    Я на ставці асистента вчителя (25год) і вчитель предметник. Скажіть будь ласка, максимальну кількість годин до ставки асистента, яку я можу мати додатково. Дякую.

    • Admin :

      Згідно з пунктом 63 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. N 102, обсяг навчальної та іншої педагогічної роботи, яку може виконувати педагогічний працівник за основним місцем роботи, граничними розмірами не обмежується.
      Педагогічне навантаження між педагогічними працівниками розподіляється керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом залежно від кількості годин, передбачених навчальними планами, наявності відповідних педагогічних кадрів та інших конкретних умов, що склалися в закладі.

      Більш детально з встановленням педагогічного навантаження і обліком робочого часу педагогічних працівників ви можете ознайомитись зі статті за посиланням: https://i.factor.ua/ukr/journals/bb/2011/october/issue-39/article-73824.html

  6. Я – класовод інклюзивного класу, в якому навчається двоє дітей з ООП.Сьогодні довідалась, що з другого семестра буду отримувати лише 5%-надбавку до окладу замість 20%. Крім того, за канікулярний період така надбавка зовсім не передбачена. Як захистити свої права? Які мої дії? Дякую.

    • Admin :

      Відповідно до постанови КМУ від 25.08.2004 р. N 1096 “Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності” педагогічним працівникам і помічникам вихователів в інклюзивних класах (групах) усіх закладів освіти передбачено встановлення доплати в граничному розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати). Це означає, що така надбавка може виплачуватись у меншому від 20% розмірі.
      Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам тільки за години роботи в інклюзивних класах. Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі, складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.
      Слід також зазначити, що відповідно п. 63 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. N 102, така доплата за роботу в інклюзивному класі, як і всі інші доплати, включається в обсяг педагогічного навантаження працівника, який визначається один раз на рік окремо по півріччях.
      Враховуючи вищенаведене, керівництво закладу має таке право, тобто встановлювати таку доплату у нижчому за 20% розмірі.
      Якщо ви не згодні з рішенням керівництва закладу, то спробуйте опротестувати його в вашій територіальній Державній службі України з питань праці.

  7. Л :

    Доброго дня ! вчитель вищої кат. зв.старший вч, тиж.нав. 22 год. має доплату за роботу в інк.кл. Ця доплата здійснюється від посадового окладу чи від фактичних годин? Дякую

    • Admin :

      Доплата за роботу в інклюзивних класах (групах) у закладах дошкільної, загальної середньої освіти встановлена постановою КМУ від 25.08.2004 р. N 1096 (із змінами, внесеними постановою КМУ від 14.02.2018 р. N 72) у граничному розмірі 20% посадового окладу (тарифної ставки) працівника без врахування об’єму педагогічного навантаження.
      Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам, які працюють в інклюзивних класах (групах). Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.
      Тобто така доплата встановлюється всім вчителям та іншим педагогічним працівникам закладу загальної освіти, які працюють в інклюзивному класі (групі), але не на все навантаження, а тільки за години роботи в таких класах (групах).

      У вашому випадку таку доплату необхідно обчислювати від посадового окладу за 14 тарифним розрядом (6461 грн.), підвищеному на 10% відповідно до постанови КМУ від 11.01.2018 р. № 22 і на 10% за звання “старший вчитель” відповідно до підпункту “д” пункту 24 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. N 102.

      Наприклад, вам встановлена доплата за роботу в інклюзивному класі у розмірі 20%, години роботи в такому класі відповідають тижневому педагогічному навантаженню вчителя (18 годин). Розмір вашої доплати з 01.01.2021 р. складатиме 1550 грн. 64 коп. (6461 х 120 : 100 = 7753,2 х 20 : 100).

  8. Петро :

    Я асистент вчителя в інкоюзивному класі,чи може дирекція зняти кошти коли учень хворіє не відвідує школу?А я всі ці дні працюю в школі,в класі.

  9. Галина :

    Добрий день. Я вчитель інклюзивного класу. У мене дві дитини з ООП(аутизм). Маю навантаження в класі 22 години + 3 години додатково для цих дітей: трудове навчання, ЯДС, індивідуальні та групові заняття. Підкажіть мені, будь ласка, як мені повинні оплатити цю роботу в інклюзивному класі. Корекційно-розвиткові години ведуть інші спеціалісти.

    • Admin :

      Згідно п. 5 додатку до постанови КМУ від 25.08.2004 р. N 1096 (із змінами, внесеними до неї постановою КМУ від 14.02.2018 р. № 72) вказана доплата виплачується педагогічним працівникам та помічникам вихователів саме за роботу в інклюзивних класах (групах) закладів освіти, а не за роботу конкретно з учнями з особливими освітніми потребами.

      Доплата встановлюється усім вчителям та іншим педагогічним працівникам, які працюють в інклюзивному класі (групі), але не на все навантаження, а тільки за години роботи у таких класах (групах).

      Клас з інклюзивним навчанням (або інклюзивний клас) — це клас у закладі загальної середньої освіти, в якому серед інших дітей навчаються 1 — 3 дитини з особливими освітніми потребами (порушенням опорно-рухового апарату, затримкою психічного розвитку, зниженим зором чи слухом тощо). Це випливає з Порядку організації інклюзивного навчання в загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженого постановою КМУ від 15.08.2011 р. № 872. Тобто в інклюзивному класі (групі) діти з особливими освітніми потребами не складають окрему групу або клас. Вони навчаються серед звичайних однолітків.

      Конкретний розмір доплати (у граничному розмірі 20 відсотків) встановлює керівник закладу, враховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює в таких класах, тощо.

  10. Ганна :

    Доброго дня, в нашій школі є декілька інклюзивних класів, але вчителям не виплачують доплату за роботу в таких класах, мотивуючи це тим, що в класі лише один учень з особливими потребами. А для того, щоб отримати доплату, потрібно, щоб було 2 і більше учнів. В законі я такого не побачила. Буду вдячна за пояснення.

    • Admin :

      Виплата повинна проводитись навіть у такому випадку.

      • Ганна :

        Дякую, ще одне запитання. Якщо в мене в класі є учень на інклюзивному навчанні, чи повинні мені як класному керівнику доплачувати за такого учня.

        • Admin :

          Згідно п. 5 додатку до постанови КМУ від 25.08.2004 р. N 1096 (із змінами, внесеними до неї постановою КМУ від 14.02.2018 р. № 72) вказана доплата виплачується педагогічним працівникам та помічникам вихователів саме за роботу в інклюзивних класах (групах) закладів освіти, а не за роботу конкретно з учнями з особливими освітніми потребами.

          Доплата встановлюється усім вчителям та іншим педагогічним працівникам, які працюють в інклюзивному класі (групі), але не на все навантаження, а тільки за години роботи у таких класах (групах).

          Клас з інклюзивним навчанням (або інклюзивний клас) — це клас у закладі загальної середньої освіти, в якому серед інших дітей навчаються 1 — 3 дитини з особливими освітніми потребами (порушенням опорно-рухового апарату, затримкою психічного розвитку, зниженим зором чи слухом тощо). Це випливає з Порядку організації інклюзивного навчання в загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженого постановою КМУ від 15.08.2011 р. № 872. Тобто в інклюзивному класі (групі) діти з особливими освітніми потребами не складають окрему групу або клас. Вони навчаються серед звичайних однолітків.

          Конкретний розмір доплати (у граничному розмірі 20 відсотків) встановлює керівник закладу, враховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює в таких класах, тощо.

  11. Р :

    Добрий вечір, чи порушує директор закон, коли не виплачує доплату вчителям за роботу в інклюзивному класі і куди можна поскаржитися в такому випадку.

    • Admin :

      Так, порушує. З вимогою виплати вам доплати можна звернутись в профспілку, або вищий за впорядкуванням орган освіти.

  12. Олена :

    Яка заробітна плата у асистента вчителя першого класу ?Маю вищу категорію і стаж роботи більше 20 років

    • Admin :

      Розмір заробітної плати асистента вчителя залежить не тільки від його педагогічного стажу, а і від багатьох інших чинників.

      • Олена :

        Тоді яка мінімальна заробітна плата у асистента вчителя першого класу? Стаж більше 20 і вища категорія

        • Admin :

          Який тарифний розряд вам присвоєно, у якому розмірі вам затверджена надбавка за престижність праці, у якому розмірі затверджена доплата за роботу в інклюзивному класі?

  13. Юля :

    Доброго дня,скажіть будь-ласка чи мають корекційні години вписуватися у тарифікації? Як оплачувати їх,якщо крім тих годин,ще й здають акти на проведення корекційних годин?

    • Admin :

      Договори на проведення (надання) корекційно – розвиткових занять (послуг) укладаються відповідно до статей 901-907 Цивільного кодексу України, тобто вони є договорами цивільно-правового характеру. Робота, а також виплата винагороди за такими договорами не відображається в тарифікаційних списках і штатних розписах закладів освіти.

  14. Іванна :

    Доброго дня! Поясніть будь ласка: 1) Який тарифний розряд може бути встановлений для асистента вчителя – реабілітолога Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю (маю повну вищу педагогічну освіту)? 2) Чи враховується наявність вищої кваліфікаційної категорії за посадою методист методичного кабінету? 3) Якими нормативними документами це обумовлено?
    4) Чи підлягає атестації педагогічний працівник на посаді асистента вчителя – реабілітолога Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю? Які умови атестації? Згідно яких нормативних вимог? 5) Щодо оплати праці асистента вчителя – реабілітолога Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю керуватися документами, які регулюють освітню галузь чи соціальну сферу? Центр перебуває у підпорядкуванні департаменту соціального захисту. Щиро дякую.

    • Admin :

      1. Щодо оплати праці асистента вчителя – реабілітолога Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю керуватися документами, які регулюють освітню галузь чи соціальну сферу? Центр перебуває у підпорядкуванні департаменту соціального захисту.

      На сьогодні умови оплати праці працівників Центрів комплексної реабілітації дітей з інвалідністю передбачені наказом Мінсоцполітики від 18.05.2015 р. № 526 “Про умови оплати праці працівників закладів соціального захисту дітей, закладів соціального обслуговування і центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді”.

      Цим наказом, зокрема, передбачені схеми тарифних розрядів адміністративно-управлінського персонал, робітників та водіїв Центру. Відповідно і умови оплати праці для цих категорій працівників застосовуються ті, які запроваджені цим наказом.

      Пунктом 4 до цього наказу прописано, що для працівників Центру, схеми тарифних розрядів яких не передбачені цим наказом, посадові оклади та умови оплати праці установлюються у розмірах, передбачених для аналогічних категорій працівників бюджетних установ, закладів та організацій відповідних галузей.

      Так, наприклад, для медичних працівників Центру, при установленні їм посадових окладів та умов оплати праці потрібно керуватись спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 “Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення”.

      Згідно пункту 4 наказу № 526 для педагогічних працівників Центру застосовуються ті розміри посадових окладів і умови оплати праці, які передбачені для відповідних педагогічних працівників навчальних закладів та установ освіти.

      Перелік посад педагогічних працівників затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963.

      Працівник Центру, який займає посаду “вчитель – реабілітолог” відпповідно до даного Перееліку відноситься до педагогічних працівників і на нього поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів і установ освіти.

      Оплата праці педагогічних працівників, а також виплата їм передбачених для них надбавок і доплат проводиться відповідно до наказів Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 «Про затвердження Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти» (із змінами) та від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» (із змінами).

      Пунктом 1 Інструкції № 102 встановлено, що умови оплати праці, ставки заробітної плати, посадові оклади, передбачені цією Інструкцією, застосовуються при обчисленні заробітної плати, зокрема, таких категорій працівників: педагогічних працівників установ охорони здоров’я й соціального забезпечення (в тому числі педагогічних працівників Центрів комплексної реабілітації дітей з інвалідністю).

      Крім того пунктом 16 Інструкції № 102 встановлено, що педагогічним працівникам установ охорони здоров’я, соціального захисту (крім дитячих будинків) ставки заробітної плати (посадові оклади) встановлюються в розмірах і на умовах, передбачених для аналогічних працівників установ освіти.

      2. Який тарифний розряд може бути встановлений для асистента вчителя – реабілітолога Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю (маю повну вищу педагогічну освіту)?

      3. Чи враховується наявність вищої кваліфікаційної категорії за посадою методист методичного кабінету?

      4. Якими нормативними документами це обумовлено?

      Залежність встановлення тарифного розряду асистенту вчителя – реабілітолога від наявності в нього певного рівня освіти, а також кваліфікаційної категорії Схемою тарифних розрядів посад педагогічних працівників (додаток 6 до Наказу МОНУ № 557) не передбачена.

      Як правило на посаду асистента вчителя – реабілітолога призначається особа з високими моральними якостями, яка має педагогічну освіту та пройшла курсову перепідготовку щодо роботи в умовах інклюзії, забезпечує результативність та якість своєї роботи, фізичний та психічний стан здоров’я якої дає змогу виконувати свої професійні обов’язки.

      Відповідно до цієї Схеми тарифних розрядів асистенту вчителя – реабілітолога може бути присвоєно 10, 11 або 12 тарифний розряд.

      5. Чи підлягає атестації педагогічний працівник на посаді асистента вчителя – реабілітолога Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю? Які умови атестації? Згідно яких нормативних вимог?

      Порядок атестації педагогічних працівників передбачений Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженим наказом МОНУ від 06.10.2010 р. N 930.

      Залежність встановлення тарифного розряду асистенту вчителя – реабілітолога від наявності в нього кваліфікаційної категорії не передбачена, тому атестацію він повинен проходити тільки на відповідність його займаній посаді.

      Згідно п. 1.7. Типового положення атестація може бути черговою або позачерговою. Чергова атестація здійснюється один раз на п’ять років.

      Позачергова атестація проводиться за заявою працівника з метою, зокрема, підвищення його тарифного розряду.

      Така позачергова атестація не передбачає якихось термінів чи проміжків часу для її проходження крім щодо осіб, прийнятих на посади педагогічних працівників після закінчення вищих навчальних закладів. Такі особи атестуються не раніш як після двох років роботи на займаній посаді.

      До 10 жовтня асистент вчителя – реабілітолога пише заяву в атестаційну комісію першого рівня, що бажає пройти атестацію на відповідність займаній посаді.

      До 20 жовтня атестаційна комісія затверджує списки педагогічних працівників, які атестуються, графік роботи атестаційної комісії.

      Атестаційна комісія відповідно до затвердженого графіка роботи до 15 березня вивчає педагогічну діяльність осіб, які атестуються, шляхом відвідування уроків (навчальних занять), позаурочних (позанавчальних) заходів, вивчення рівня навчальних досягнень учнів, вихованців з предмета (дисципліни), що викладає педагогічний працівник, ознайомлення з навчальною документацією щодо виконання педагогічним працівником своїх посадових обов’язків, його участі у роботі методичних об’єднань, фахових конкурсах та інших заходах, пов’язаних з організацією навчально-виховної роботи, тощо.

      Керівник навчального та іншого закладу до 1 березня подає до атестаційної комісії характеристику діяльності педагогічного працівника у міжатестаційний період.

      Атестація педагогічних працівників атестаційною комісією першого рівня здійснюється до 1 квітня.

      Засідання атестаційної комісії оформлюється протоколом, який підписується всіма присутніми на засіданні членами атестаційної комісії.

      За результатами атестації атестаційна комісія приймає у такому випадку таке рішення: педагогічний працівник відповідає або не відповідає займаній посаді.

      Рішення атестаційної комісії повідомляється педагогічному працівнику одразу після її засідання під підпис.

      За результатами атестації асистенту вчителя – реабілітолога може бути присвоєний 10, 11 або 12 тарифний розряд.

      При встановленні тарифного розряду асистенту вчителя – реабілітолога може враховуватись його освітній рівень, професійна компетентність, педагогічний досвід, результативність та якість роботи, термін роботи на посаді, інші дані, які характеризують його професійну діяльність.

      Згідно пункту 2 Наказу МОНУ № 557 право встановлювати працівникам закладів та установ освіти конкретні розміри посадових окладів відповідно до затверджених цим наказом схем тарифних розрядів надано керівникам навчальних закладів та установ освіти у межах затвердженого фонду заробітної плати.

      • Іванна :

        Дуже дякую! Ви відповіли вичерпно на усі запитання, навіть, які я ще не поставила…)

  15. Леся :

    Доброго дня. Я асистент вчителя у 2 класі. Підкажіть, будь ласка, які доплати получає асистент. Дякую

    • Admin :

      Читайте на нашому сайті статтю “Про оплату праці вихователів і асистентів вихователів інклюзивних груп в закладах дошкільної освіти.” за посиланням: http://www.zarplata.co.ua/?p=9227. Умови оплати праці асистентів вчителів ідентичні умовам оплати праці асистентів вихователів.

  16. Ірина :

    Доброго дня. В школі працює вчитель географії, вищої категорії,стаж роботи 45р., присвоєно звання “Старший учитель” – зараз перейшла на посаду асистента вчителя, чи потрібно їй нараховувати доплату за звання? Дякую

    • Admin :

      Ні, не потрібно. Виплата, яка передбачена для вчителів за звання “Старший вчитель”, – це не доплата, а підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати). Згідно абзацу п’ятнадцятому пункту 24 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102, підвищення ставок заробітної плати за звання, присвоєні за наслідками атестації, здійснюється лише за період роботи на посадах, на яких були присвоєні відповідні звання.

  17. Надія :

    Доброго дня. Чи надається вчителям, які працюють в інклюзивних класах, додаткова оплачувана відпустка чи якісь ще пільги?

    • Admin :

      Читайте на нашому сайті статтю “Про оплату праці вихователів і асистентів вихователів інклюзивних груп в закладах дошкільної освіти.” за посиланням: http://www.zarplata.co.ua/?p=9227. Умови оплати праці вчителів, які працюють в інклюзивних класах, ідентичні умовам оплати праці педагогічних працівників інклюзивних груп закладів дошкільної освіти.

      Терміни щорічних основних оплачуваних відпусток для педагогічних працівників передбачені Порядком надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам закладів та установ освіти, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвердженим постановою КМУ від 14.04.1997 р. № 346.

      Для вчителя закладу загальної середньої освіти, який працює в інклюзивному класі, цим Порядком передбачена щорічна основна оплачувана відпустка на загальних підставах, як для вчителів всіх спеціальностей, тобто терміном в 56 календарних днів.

  18. Тетяна :

    Доброго дня. Працюю вчителем історії, категорія вища, але ще й працюю асистентом вчителя в інклюзивному класі. Чи маю право отримувати заробітну плату, як асистент вчителя за вищою категорією і чи маю право на доплату 20%. Наразі дякую.

    • Admin :

      Залежність встановлення тарифного розряду асистенту вчителя від наявності в нього кваліфікаційної категорії Схемою тарифних розрядів посад педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів (додаток 6 до Наказу МОНУ № 557) не передбачена. Відповідно до цієї Схеми йому може бути присвоєно 10, 11 або 12 тарифний розряд.

      Якщо вчитель має уроки в інклюзивному класі, то він має право на доплату до заробітної плати за роботу в інклюзивному класі (у граничному розмірі 20 відсотків посадового окладу з урахуванням його підвищення на 10% відповідно до постанови КМУ від 11.01.2018 р. № 22, а якщо є право, то і на 10% за звання “Старший вчитель” відповідно до підпункту “д” пункту 24 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом МОНУ від 15.04.1993 р. N 102). При цьому така виплата передбачена не на все навантаження вчителя, а тільки за години його роботи в такому класі. Асистент вчителя має право на таку доплату на все його навчальне навантаження роботи в такому класі.
      ——————–
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  19. Аліна :

    Доброго дня! Скажіть будь ласка, чи може асистент вчителя атестуватись як вчитель початкових класів?

    • Admin :

      Він повинен атестуватись на відповідність посаді асистента вчителя. Навіть якщо йому буде присвоєна кваліфікаційна категорія вчителя початкових класів, все рівно за займаною ним посадою “асистент вчителя” його тарифний розряд не залежатиме від присвоєної йому кваліфікаційної категорії.

  20. Доброї ночі! У мене оклад директора у початковій школі і 1 година навантаження ,чи можна мені оплачувати доплату за інклюзивне навчання за 3 години в інклюзивному класі з окладу директора(в мій оклад входить 10 годин) чи мені мають оплачувати доплату за 1 годину ?

    • Admin :

      Доплата за роботу в інклюзивних класах (групах) у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти (у граничному розмірі 20 відсотків), передбачена додатком до постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 р. N 1096 “Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності”.

      Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам та помічникам вихователів тільки за години роботи у цих класах (групах).

      Розмір доплати за роботу в інклюзивних класах (групах) у закладах освіти визначається у співвідношенні до тарифної ставки педагогічного працівника.

      Директорам, їх заступникам, методистам та іншим педагогічним працівникам освіти, які виконують педагогічну роботу в інклюзивних класах (групах), розмір доплати визначається у співвідношенні до посадового окладу за основною посадою і до ставки заробітної плати, що виплачуються за педагогічну роботу безпосередньо в інклюзивних класах (групах).

      Відповідно до пункту 47 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102, директорам початкових шкіл з кількістю учнів від 50 до 100 посадовий оклад встановлюється з урахуванням виконання ними навчального навантаження в обсязі 10 годин на тиждень. Якщо всі ці години навчального навантаження ви працюєте в інклюзивних класах, то зазначена вище доплата вам повинна встановлюватись на весь об’єм такого навантаження, якщо ви виконуєте педагогічну роботу в інклюзивному класі 1 годину, то доплата встановлюється у співвідношенні до 1 години педагогічного навантаження.

  21. Олена. :

    Скажіть, будь ласка, чи може асистент вчителя (в початкових класах) заміняти вчителя в тому ж класі, в якому асистує і як проводиться оплата?

    • Admin :

      Основними нормативними документами, які регулюють умови оплати праці педагогічних працівників, зокрема є:
      – наказ МОНУ «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — Наказ 557);
      – Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102 (далі — Інструкція 102).

      При цьому згідно пункту 7 Наказу № 557 Інструкція № 102 застосовується в частині, що не суперечить умовам оплати праці, визначеним цим наказом.

      Наказ № 557 (підпункт 3-а пункту 4) передбачає виплату працівникам закладів освіти доплати у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки) за виконання ними обов’язків тимчасово відсутніх працівників.

      Норма щодо виплати доплати за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників, яка передбачена цим наказом, не може поширюватись на педагогічних працівників, оскільки вони витрачають на виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників додатковий час понад встановлену їм норму.

      У вашому випадку асистент вчителя, який буде виконувати свою роботу (з дітьми із особливими освітніми потребами) не може паралельно виконувати роботу вчителя — працювати з іншими “початківцями”.

      Заміна вчителя передбачає проведення занять іншим вчителем (педагогічним працівником) замість відсутнього вчителя у вільний від своїх основних уроків час.

      Правова норма щодо заміни педагогічних працівників закладів освіти, а також оплати праці у таких випадках, передбачена не Наказом № 557, а Інструкцією № 102.

      Згідно спільного листа Міністерства освіти і науки України від 28.11.2008 р. № 1/9-770 та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від 27.11.2008 р. № 02-5/465 керівники навчальних закладів, як правило, повинні організувати заміщення тимчасово відсутніх учителів учителями тієї ж спеціальності, забезпечивши оплату праці відповідно до п.73 (погодинно), чи п.68 (за тарифікацією) Інструкції № 102, залежно від термінів заміни.

      Згідно листа МОНУ від 06.11.2020 р. № 1/10-3943 у разі, якщо немає можливості замінити вчителя іншим вчителем тієї ж спеціальності, як у вашому випадку, коли хворіє вчитель початкових класів, то можлива така заміна асистентом вчителя. У цьому випадку оплата асистенту вчителя, який проводить заміну понад свою норму робочих часів, тобто у вільний від своєї основної роботи час, здійснюється за погодинною ставкою вчителя в залежності від кваліфікаційної категорії, яку має асистент вчителя, або за тарифікацією, якщо заміна тривала понад два місяці.

      При цьому треба мати на увазі те, що відповідно до пункту 91 Інструкції № 102 інші працівники закладів освіти, крім керівних, можуть вести викладацьку роботу не більше 12 годин на тиждень (480 годин на рік), якщо вони по основній роботі отримують повний посадовий оклад (ставку).

  22. Інна :

    Доброго вечора. Я працюю асистентом вчителя в першому класі на 0,5 ставки. Чи можу я працювати асистентом вчителя ще на 0,5 ставки і в другому класі одночасно. Дякую

    • Admin :

      Одночасно ні. Впродовж робочого дня, при загальному педагогічному навантаженні в 36 годин на тиждень, що відповідає повній тарифній ставці працівників, можна.

  23. Інна :

    Хочу уточнити, що крім того, що я працюю асистентом вчителя першого класу (2 дитини з ООП) на 0,5 ставки ще я працюю вчителем ГПД на 0,5 ставки. Отже,за таких обставин,я не можу працювати ще й асистентом вчителя другого класу на 0,5 ставки?
    Вибачте.

    • Admin :

      Відповідно до пункту 63 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102, обсяг навчальної та іншої педагогічної роботи, яку може виконувати педагогічний працівник за основним місцем роботи, граничними розмірами не обмежується.

      Навчальне навантаження між вчителями, викладачами та іншими педагогічними працівниками розподіляється керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом залежно від кількості годин, передбачених навчальними планами, наявності відповідних педагогічних кадрів та інших конкретних умов, що склались у закладі.

      Враховуючи вище наведене ви можете виконувати педагогічну роботу за всіма трьома посадами, але не в один і той же час, а послідовно, відповідно до норм педагогічного навантаження за кожною посадою.

  24. Олеся :

    Доброго дня. Скажіть, будь ласка, чи є доплата помічнику вихователя у розмірі 20% на інклюзивній групі?

    • Admin :

      Згідно пункту 5 Додатку до постанови КМУ від 25.08.2004 р. N 1096 доплата за роботу в інклюзивних класах (групах) у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти встановлюється у граничному розмірі 20 відсотків у співвідношенні до тарифної ставки працівника.

      Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам та помічникам вихователів тільки за години роботи у цих класах (групах).

      Постанову КМУ від 25.08.2004 р. N 1096 доповнено пунктом 5 згідно постанови КМУ від 14 лютого 2018 р. № 72, яка набрала чинність 21.02.2018 р., тобто така доплата передбачена до виплати педагогічним працівникам та помічникам вихователів починаючи з цієї дати (з 21.02.2018 р.).

  25. Ольга :

    Доброго дня! Скажіть будь ласка хто може заміняти асистента вихователя в інклюзивній групі? Чи можуть вихователі які працюють в цій групі розділити цю ставку, чи це правомірно, і чим це можна підтвердити?
    Як повинен займатись практичний психолог з дітьми з особливими потребами, так як він працює як штатна одиниця в даному закладі? чи потрібно укладати з ним договір? чи йому просто будуть доплачувати за години роботи з цими дітьми?
    Дякую за відповідь.

    • Admin :

      1. Хто може заміняти асистента вихователя в інклюзивній групі?

      Правова норма щодо заміни педагогічних працівників закладів освіти, а також оплати праці у таких випадках, передбачена Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102.

      Заміна педагогічного працівника передбачає проведення занять іншим педагогічним працівником замість відсутнього у вільний від виконання своїх основних посадових обов’язків час.

      Керівники навчальних закладів, як правило, повинні організувати заміщення тимчасово відсутніх педагогічних працівників працівниками тієї ж спеціальності. Таку заміну можуть здійснювати як педагогічні працівники свого закладу, так і ті, якi постiйно не працюють в даному навчальному закладi, а лише залучаються до замiщення тимчасово вiдсутнiх педагогiв.

      В окремих виняткових випадках, коли таку замiну педагогічних працівників однієї професії забезпечити неможливо, до замiщення може бути долучені педагогічний працівник інших спеціальностей.

      Оплата праці при заміщенні педагогічних працівників здійснюється відповідно до пункту 73 (погодинно), чи пункту 68 (за тарифікацією) Інструкції № 102, залежно від термінів заміни.

      Згідно з пунктом 73 Інструкції № 102 погодинна оплата праці педагогічних працівників допускається лише при оплаті за години заміщення тимчасово відсутніх по хворобі або з інших причин вихователів, яке тривало не більше двох місяців, а також при оплаті працівників підприємств, організацій та установ, які залучаються для педагогічної роботи. Якщо заміщення тривало понад два місяці, то оплата праці провадиться з першого дня заміщення за всі години фактичного педагогічного навантаження в порядку, передбаченому пунктом 68 Інструкції № 102, тобто за тарифікацією.

      2. Чи можуть вихователі які працюють в цій групі розділити цю ставку, чи це правомірно?

      В окремих виняткових випадках можуть, але у вільний від виконання своїх основних посадових обов’язків час.

      У таких випадках оплата педагогічному працівнику, який проводить заміну, здійснюється за погодинною ставкою асистента вихователя, або за тарифікацією, якщо заміна тривала понад два місяці.

      3. Як повинен займатись практичний психолог з дітьми з особливими потребами, так як він працює як штатна одиниця в даному закладі, чи потрібно укладати з ним договір? Чи йому просто будуть доплачувати за години роботи з цими дітьми?

      Комплектування штатних розписів закладів дошкільної освіти посадою практичного психолога передбачене Типовими штатними нормативами дошкільних навчальних закладів, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки України від 04.11.2010 р. N 1055 (пункт 5) із розрахунку:

      Місто Село (селище)
      чисельність груп максимальний норматив чисельності чисельність груп максимальний норматив чисельності
      до 7 0,5 до 4 0,5
      7 і більше 0,75 4 і більше 0,75
      9 і більше 1,0 6 і більше 1,0

      Механізм надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами передбачений Порядком та умовами надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2017 р. № 88.

      Цим Порядком передбачено, що психолого – педагогічні та корекційно – розвиткові заняття проводяться фахівцями (з числа працівників закладу освіти та у разі потреби — додатково залученими фахівцями), з якими заклад освіти чи відповідний орган управління освітою укладають цивільно-правові договори.

      Відповідно до додатку 5 цього Порядку практичний психолог, за умови, що він має відповідний ступінь вищої освіти (освітньо-кваліфікаційний рівень) у галузі знань, може бути долучений до додаткових психолого – педагогічних і корекційно – розвиткових занять з особами з особливими освітніми потребами у закладах освіти.

      Таким чином, практичний психолог, який є штатним працівником закладу освіти, крім основної роботи може залучатись до проведення психолого – педагогічних та корекційно – розвиткових занять для дітей з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту в інклюзивних класах або групах, на умовах цивільно-правових договорів з погодинною оплатою праці.

      Оплата праці зазначених фахівців за проведення психолого – педагогічних та корекційно – розвиткових занять здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за ставками погодинної оплати праці працівників усіх галузей економіки за проведення навчальних занять у розмірах, передбачених для доцента або кандидата наук, які проводять навчальні заняття з учнями шкіл, установленими в додатку 5 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”, підвищеними на 20 відсотків за роботу з особами з особливими освітніми потребами.

      Психолого – педагогічні та корекційно – розвиткові заняття педагогічним працівником проводяться в межах його основного робочого часу, тобто одночасно з виконанням обовязків за основною посадою.
      ——————–
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  26. Тетяна :

    Доброго вечора!
    Пiдкажiть будь-ласка
    Чи маэ право на доплату за педагогiчне звания “старший учитель”асистент учителя?

    • Admin :

      Виплата, яка передбачена для педагогічних працівників за звання “Старший учитель”, – це не доплата, а підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати). Згідно абзацу п’ятнадцятому пункту 24 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102, підвищення ставок заробітної плати за педагогічні звання, присвоєні за наслідками атестації, здійснюється лише за період роботи на посадах, на яких були присвоєні відповідні звання. Педагогічному працівнику, який займає посаду асистента учителя, за умовами, передбаченими пунктами 5.3 і 5.4 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р. N 930, педагогічне звання “Старший учитель” не може бути присвоєне.

  27. Доброго вечора!
    Наша школа працює в дві зміни. В першу зміну маю 9 годин англійської мови, в другу зміну – асистент вчителя на ставку. Чи маю я право в першу зміну ще працювати класним керівником? і підкажіть нормативно-правову базу на відповідь так чи ні?!
    Дякую!

    • Admin :

      Так, маєте право. Відповідно до пункту 63 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102, обсяг навчальної та іншої педагогічної роботи, яку може виконувати педагогічний працівник за основним місцем роботи, граничними розмірами не обмежується.

      Навчальне навантаження між вчителями, викладачами та іншими педагогічними працівниками розподіляється керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом залежно від кількості годин, передбачених навчальними планами, наявності відповідних педагогічних кадрів та інших конкретних умов, що склались у закладі.

      Статтю “Додаткова оплата педагогічним працівникам за класне керівництво” читайте у нас на сайті за посиланням http://www.zarplata.co.ua/?p=7695

  28. Маріанна :

    Працюю асистентом вчителя, присвоїли 11 розряд, до цього часу працювала вчителем і мала 1 категорію. Якщо знову повернусь працювати вчителем чи залишається перша категорія?

    • Admin :

      Так, кваліфікаційна категорія зберігається.

      Відповідно до пункту 3.27 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОНУ від 06.10.2010 р. N 930, за педагогічними працівниками, які переходять на роботу з одного навчального закладу до іншого, а також на інші педагогічні посади у цьому самому закладі, зберігаються присвоєні кваліфікаційні категорії (тарифні розряди) та педагогічні звання до наступної атестації.

  29. Наталія :

    Підкажіть, будь-ласка, як оплачуються години індивідуального навчання з дитиною з особливими потребами

  30. Надія :

    Підкажіть, будь ласка, я вихователь, маю вищу освіту педагог з дошкільної освіти . Практичний психолог. Якщо я перейду в асистенти вчителя . Яку я зарплату буду отримувати з усіма доплатами? І яка відпустка буде в мене ,і чи є в асистента ,як і у вихователя ,до відпустки платять оздоровчі ? Дякую.

    • Admin :

      Сума зарплати залежатиме від багатьох чинників, зокрема від того:
      – який тарифний розряд вам буде присвоєно;
      – який маєте педагогічний стаж;
      – в якому розмірі для вас встановлена надбавка за престижність праці;
      – в якому розмірі для вас встановлена доплата за роботу в інклюзивній групі керівником закладу (граничний розмір – 20%)
      Відпустка – 56 кал. днів. Матеріальна допомога на оздоровлення виплачується.
      Про оплату праці вихователів і асистентів вихователів інклюзивних груп в закладах дошкільної освіти читайте у нас на сайті за посиланням: http://www.zarplata.co.ua/?p=9227

  31. Чи можу я добитися доплати за роботу класного керівника в інклюзивному класі, якщо це був 2018- 2019 навчальні роки? Мені тоді не заплатили 20 % .

    • Admin :

      Можете добитись, якщо ця невиплата доплати сталася не з вашої вини.

      • Галина :

        Як цього можна добитись? В мене теж така ситуація, але за 21-22 р. І мені дирекція відповіла відмовою.

        • Admin :

          Звертайтесь з письмовою заявою до керівництва вашого закладу, до профспілкових органів закладу. Якщо не поможе, то – до керівника вищого органу, якому підпорядкований ваш заклад освіти.

  32. Дар'я :

    Доброго дня! Підкажіть,будь ласка, у дитячому садочку є 12 груп, три з них – -інклюзивні та одна логопедична. Доплата за інклюзію для педагогів (муз.керівник, інструкторз фіз.культури, керівник гуртка та психолог) – 20%. Наприклад, муз.керівник працює на 1,75 ст., в тиждень в інклюзивних групах має 6 годин (згідно графіка), пед навантаження на тиждень 42 год (24*1,75=42). Формула для розрахунку доплати: Ставка за тарифним розрядом (на 1.75ст.)*6год / 42 год.*20%. Правильно?

    • Admin :

      Правильно. Тільки при цьому треба врахувати всі належні до виплати підвищення. Дивіться на нашому сайті статтю “Про оплату праці музичного керівника закладу дошкільної освіти” за посиланням http://www.zarplata.co.ua/?p=10083. Там наведено приклад розрахунку.
      ——————–
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  33. Тетяна :

    Доброго дня. Як директору закладу звільнити асистента вчителя з посади за відсутності з 01 вересня класу зі статусом інклюзивного навчання? Іде супротив. Підкажіть нормативні документи.

    • Admin :

      Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 40 КЗпП України трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом у випадках змін в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників.
      Для того, щоб звільнити працівника на підставі п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП України, необхідно:
      1.Власнику або уповноваженому ним органу видати наказ про скорочення посад. Із зазначеним наказом, під розписку, слід ознайомити всіх працівників, які в майбутньому можуть бути звільнені.
      На підставі змін, які передбачаються в штатному розкладі (мається на увазі скорочення певних посад), необхідно визначити конкретних працівників, які займають скорочувані посади та підлягають звільненню.
      2.Кожного працівника, який підлягає звільненню необхідно під розписку, не пізніше ніж за 2 місяці до дати звільнення, повідомити про майбутнє звільнення.
      При визначені кола працівників, які підлягають звільненню у зв’язку із скороченням посад, необхідно враховувати, що переважне право на залишення на роботі надається працівникам з більш високою кваліфікацією і продуктивністю праці (враховується наявність у працівника вищої освіти, досвіду роботи, проходження курсів підвищення кваліфікації тощо) (ст. 42 КЗпП).
      У випадку наявності на підприємстві відкритих вакансій, працівнику пропонується зайняти вакантну посаду. У випадку відмови працівника від переведення на іншу посаду, складається відповідний акт про відмову.
      3. Для того, щоб звільнити працівника підприємства, необхідно повідомити виборний орган первинної профспілкової організації. Для звільнення працівників, у зв’язку із скороченням чисельності або штату працівників, профспілкова організація, членом якої є працівник повинна надати згоду. Власник або уповноважений ним орган має право розірвати трудовий договір не пізніш як через місяць з дня одержання згоди виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника).
      4. Не пізніше ніж за два місяці до звільнення працівників підприємство направляє до Державної служби зайнятості звіт про заплановане вивільнення працівників.
      5. На завершальному етапі, власник, або уповноважений ним орган, на підставі Наказу про скорочення посад (Див п. 1), видає в установленому порядку, Наказ (Накази) про звільнення конкретних працівників (відповідно до кількості працівників, що звільняються).
      В день звільнення працівнику видається трудова книжка з внесенням до неї записів про звільнення та копія Наказу про звільнення.
      В день звільнення з працівником проводиться повний розрахунок, включаючи заборгованість по заробітній платі, компенсації за дні невикористаної відпустки та вихідну допомогу розмір якої визначається ст. 44 КЗпП України.
      6. Кадрова служба, за заявою працівника, повинна видати останньому довідку про його роботу на підприємстві, із зазначенням спеціальності, кваліфікації, посади, часу роботи і розміру заробітної плати.
      7.Після дня звільнення працівника кадрова служба має надати центру зайнятості протягом десяти календарних днів Список фактично звільнених працівників.

  34. Тетяна :

    Доброго дня. Чи може працювати асистентом вчителя у школі людина, яка має свідоцтво про отримання професії “вихователь дошкільного закладу”? Дякую за консультацію

    • Admin :

      Міністерство освіти і науки України розробило методичні рекомендації щодо функцій та обов’язків асистента вчителя, які оприлюднено в листі МОН від 31.08.2020 р. № 1/9-495 “Щодо організації навчання осіб з особливими освітніми потребами у закладах загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році”.
      В листі йдеться, що, зокрема, на посаду асистента вчителя приймаються особи:
      • які мають педагогічну освіту, вищу освіту та/або професійну кваліфікацію;
      • вільно володіють державною мовою (для громадян України) або володіють державною мовою в обсязі, достатньому для спілкування (для іноземців та осіб без громадянства);
      • моральні якості та фізичний і психічний стан здоров’я яких дозволяють виконувати професійні обов’язки.
      З листом можна ознайомитись у нас на сайті за посиланням: http://www.zarplata.co.ua/?p=9940

  35. Юлия :

    Здравствуйте!
    1)Розрахуйте будь ласка зарплату асистенту вчителя 10 розряду и надбавки 20% за роботу в інклюзивному класі. Перший клас.
    2)Чи може асистент вчителя працюючи на 1 ставку (25 годин на тиждень ) ще працювати за сумісництвом логопедом і психологом маючи спеціальну освіту (вчитель-логопед, практичний психолог). І як тоді буде нараховуватися зарплата.
    І чи правильно я зрозуміла (наприклад асистент з 8:00-13:00, а уроки до 12:20. Чи може асистент о 12:30 взяти на заняття дитину з ООП як логопед, хоча ще не вийшов час роботи асистентом. Цей “нахльост” як будуть оплачувати?

    • Admin :

      1. За травень 2021 року, нараховано:
      – п/оклад за 10 т.р. на 1.0 ставку – 4859,0 грн.;
      – підвищення П/О на 10% згідно постанови КМУ від 11.01.2018 р. № 22 від 4859,0 х 10% = 485,9 грн.;
      – підвищення П/О на 20% згідно з п/п. «в» п. 28 Інструкції № 102 за роботу в класі для дітей та підлітків, які потребують особливих умов виховання або тривалого лікування (в тому числі при індивідуальному навчанні таких дітей) від 4859,0 х 20% = 971,8 грн.;
      – доплата за роботу в інклюзивному класі від (4859,0 + 485,9 + 971,8) х 20% = 1263,34 грн.;
      – надбавка за вислугу років 10% від (4859,0 + 485,9 + 971,8) х 10% = 631,67 грн.;
      – надбавка за престижність 20% від (4859,0 + 485,9 + 971,8) х 20% = 1263,34 грн.
      ————–
      Разом: (4859,0 + 485,9 + 971,8 + 1263,34 + 631,67 + 1263,34) = 9475,05 грн.

      2. Педагогічний працівник у вільний від основної роботи час може працювати за сумісництвом (як внутрішнім, так і зовнішнім) за окремо укладеним трудовим договором. Оплата проводиться так само, як і за основною посадою, тільки пропорційно ставці за посадою, на яку він призначений за сумісництвом.

      Робота за сумісництвом, а також її оплата, ніяких “перехлёстів” не передбачає, тому що виконується у вільний від основної роботи час.

      3. Крім основної роботи й роботи за сумісництвом, працівники закладів та установ освіти можуть залучатися до педагогічної роботи на умовах, передбачених Порядком та умовами надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам із особливими освітніми потребами, затвердженим постановою КМУ від 14.02. 2017 р. № 88.

      Цим Порядком передбачено залучення окремих фахівців до проведення додаткових групових або індивідуальних психолого-педагогічних і корекційно-розвиткових занять з особами з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту, зокрема, в інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти.

      Додатком 5 до Порядку № 88 передбачено перелік фахівці, що здобули відповідний ступінь вищої освіти та мають професійну кваліфікацію і які можуть залучатись для проведення додаткових психолого-педагогічних і корекційно-розвиткових занять з особами з особливими освітніми потребами.

      В цьому Переліку, зокрема, значаться: вчитель-дефектолог, вчитель-логопед, практичний психолог та психолог. Тому, якщо ви маєте одну із цих професій, ви можете бути залученими до проведення таких занять.

      На відміну від роботи за сумісництвом, яка виконується лише у вільний від основної роботи час, педагогічна робота з погодинною оплатою праці в обсязі не більш як 240 годин на рік, може виконуватися в межах основного робочого часу працівника без утримання заробітної плати за основною посадою.

      Така робота проводиться на умовах укладеного між працівником і закладом освіти цивільно-правового договору.

      Оплата праці зазначених фахівців за проведення корекційно – розвиткових занять здійснюється за ставками погодинної оплати праці у розмірах, передбачених для доцента або кандидата наук, які проводять навчальні заняття з учнями шкіл, установленими в додатку 5 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298, підвищеними на 20 відсотків за роботу з особами з особливими освітніми потребами.
      ——————–
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  36. Світлана :

    Доброго вечора.
    Уточніть, будь ласка:
    1)Чи асистент вихователя на групі продовженого дня(інклюзивній) у середній школі також має надбавку 20%?
    2) Чи може асистент вчителя у 1 класі( уроки до 13 год) працювати ще й асистентом вихователя на групі продовженого дня?

    • Admin :

      1. Так. Якщо це інклюзивна група, то асистент вихователя, який працює в такій групі, має право на доплату за роботу в інклюзивній групі.
      2. Так. Асистент вчителя початкових класів у вільний від основної роботи час може працювати за сумісництвом, наприклад, асистентом вихователя у групі продовженого дня.

      • Світлана :

        Дуже вдячна за таку оперативну відповідь.Дозволю собі ще одне запитання.
        Чи можлива така комбінація годин? Ставка асистента вчителя в 1 класі + 1 год мистецтва в початковій школі + 0,5 ставки асистента вихователя?

        • Admin :

          Ознайомтесь зі статтею на нашому сайті “Умови виконання педагогічної роботи за межами основної посади” за посиланням http://www.zarplata.co.ua/?p=10173 Може ви знайдете відповідь на питання, яке вас цікавить.

  37. Алла :

    З 1 вересня 2021року я починаю працювати асистентом вчителя в інклюзивному класі. Навантаження-25годин на тиждень. Я вчитель другої категорії зі стажем викладання 14 років. Враховуючи категорію, стаж та навантаження скажіть будь ласка, яку зарплату я буду отримувати. Дякую.

    • Admin :

      Розмір заробітної плати асистента вчителя залежить від багатьох чинників. Зокрема від того, який тарифний розряд йому буде встановлено. Тарифний розряд за посадою асистента вчителя не залежить від кваліфікаційної категорії педагогічного працівника.
      Відповідно до Схеми тарифних розрядів педагогічних працівників закладів ЗСО (додаток 6 до наказу МОНУ від 26.09.2005 р. № 557) асистенту вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним навчанням може бути присвоєно 10, 11 або 12 тарифний розряд.

      При цьому умовами оплати праці педагогічних працівників будь-яких критеріїв або вимог для встановлення конкретного тарифного розряду працівнику не встановлено. Не передбачена також вимога щодо встановлення працівнику під час прийому його на роботу найнижчого тарифного розряду.

      При встановленні тарифного розряду асистенту вчителя, зокрема, може враховуватись його освітній рівень, професійна компетентність, педагогічний досвід, результативність та якість роботи, термін роботи на посаді, інші дані, які характеризують його професійну діяльність.

      Згідно пункту 2 Наказу МОНУ № 557 право встановлювати працівникам закладів та установ освіти конкретні розміри посадових окладів відповідно до затверджених цим наказом схем тарифних розрядів надано керівникам навчальних закладів та установ освіти у межах затвердженого фонду заробітної плати.

      Заробітна плата асистента вчителя, крім наданих вами даних, також залежить від того, у якому розмірі (у відсотках) йому встановлена надбавка за престижність праці, а також доплата за роботу в інклюзивному класі.

  38. Марія :

    Доброго дня! Чи оплачується посада асистент дитини?

  39. Добрый день, буду работать ассистентом учителя, с двумя детьми, с разными диагнозами, скажите пожалуйста, по зарплате это будет влиять или нет?

  40. Галина :

    1.Я працюю вчителем в інклюзивному класі 25 год.(до 14.00).Скільки годин я можу мати як вчитель предметник?
    2 Чи ділиться ставка вчителя в інклюзивному класі на половину. Чим це можна підтвердити.

    • Admin :

      Педагогічне навантаження вчителя на ставку заробітної плати – 18 годин на тиждень.

      Згідно з п. 63 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. N 102, обсяг навчальної та іншої педагогічної роботи, яку може виконувати педагогічний працівник за основним місцем роботи, граничними розмірами не обмежується. Тому педагогічний працівник може виконувати навчальну (педагогічну) роботу за основним місцем роботи понад установлену норму годин на ставку заробітної плати без обмежень.

      Навчальне навантаження між вчителями, викладачами та іншими
      педагогічними працівниками розподіляється керівником установи за
      погодженням з профспілковим комітетом залежно від кількості годин,
      передбачених навчальними планами, наявності відповідних
      педагогічних кадрів та інших конкретних умов, що склались у
      закладі.

      Друге питання не зрозуміле. Який поділ і для чого?

  41. Яна :

    Добрий вечір, я працюю асистентом вчителя на ставку та на 0,5 ставки психологом. Освіта вища психологічна (спеціаліст). Цього року вирішила зняти з себе обов’язки психолога. Але директор каже, що я не маю права працювати асистентом вчителя без педагогічної освіти і мені прийдеться звільнялися зовсім. Де логіка? Чому я тоді мала таке право працюючи психологом за сумісництвом?

    • Admin :

      Асистент вчителя не обов’язково повинен мати педагогічну освіту. На посаду асистента вчителя може бути прийнята особа, яка має вищу освіту.

      Міністерство освіти і науки України розробило Інструктивно-методичні рекомендації щодо організації навчання осіб з особливими освітніми потребами у закладах загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році. Відповідно до цих рекомендацій на посаду асистента вчителя приймаються особи:
      • які мають педагогічну освіту, вищу освіту та/або професійну кваліфікацію;
      • вільно володіють державною мовою (для громадян України) або володіють державною мовою в обсязі, достатньому для спілкування (для іноземців та осіб без громадянства);
      • моральні якості та фізичний і психічний стан здоров’я яких дозволяють виконувати професійні обов’язки.

      Про це читайте у нас на сайті лист МОНУ від 31.08.2020 р. № 1/9-495 “Щодо організації навчання осіб з особливими освітніми потребами у закладах загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році” за посиланням: http://www.zarplata.co.ua/?p=9940

      Керівник закладу не зможе звільнити вас з роботи без вашої згоди.

      Рішення керівництвом навчального закладу розірвати з вами трудовий договір за його ініціативою можливе тільки у разі прийняття атестаційною комісією рішення про невідповідність вас займаній посаді (після проходження вами чергової або позачергової атестації).

      Розірвання трудового договору за таких підстав допускається у разі, якщо неможливо перевести працівника за його згодою на іншу
      роботу, яка відповідає його кваліфікації, у тому самому закладі (установі).

      Наказ про звільнення або переведення працівника за його згодою на іншу роботу за результатами атестації може бути видано лише після розгляду його апеляцій (у разі їх подання) атестаційними комісіями вищого рівня з дотриманням законодавства про працю.

      • Яна :

        Дякую за роз’яснення, цей лист МОНУ директор і керівник відділу освіти без сумніву читали, але, продовжують стверджувати, що там йдеться про те що асистент повинен мати педагогічну освіту, або вступити до закладу освіти, щоб здобути її (за власні кошти). Чи можу я кудись звернутися, щоб їм дали офіційне роз’яснення?

        • Admin :

          Можете звернутися до ЦК Профспілки працівників освіти і науки України через їх E-mail: sekr.osvita@gmail.com . Спочатку вкажіть свої фамілію, ім’я та по батькові, де працюєте і на якій посаді, а також, що є членом профспілки. Потім викладіть свою проблему. Попросіть, щоб вам відповідь надіслали на вашу електронну адресу і на поштову адресу за місцем проживання. Це найшвидший шлях отримати відповідь на ваше питання.

          Який ВУЗ ви закінчили і яка назва вашої кваліфікації за вашими освітніми документами?

          Особи, які мають такі освітні кваліфікації як: практичний психолог; викладач психології; викладач практичної психології; викладач дошкільної педагогіки і психології – є педагогічними працівниками.

          Посада «практичний психолог», якою відповідно до Типових штатних нормативів, затверджених наказом МОНУ від 06.12.2010 р. № 1205, комплектуються штатні розписи закладів ЗСО, включена до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963. Дана посада комплектується фахівцями, які мають документ, що підтверджує їх професійну та освітню кваліфікацію – диплом магістра (спеціаліста) за спеціальністю 053 “Психологія” або напрямком підготовки 7.03010201, 8.03010201 “психологія”, 7.03010301, 8.03010301 “практична психологія”.

          • Яна :

            Дуже вдячна Вам за конкретні та вичерпні відповіді. Обов’язково скористаюся порадою, щодо звернення до ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

  42. Галина :

    Доброго ранку. Маю тижневе навантаження 4 години як вчитель предметник. Мені пропонують ставку асистента вчителя в 2 класі. Чи можна мати ставку асистента вчителя і 4 години як вчитель предметник, якщо уроки як асистента закінчуються в 13.00?

    • Admin :

      Заробітна плата педагогічним працівникам виплачується за норму годин педагогічної роботи, яку визначено Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. N 102.

      Згідно з п. 63 Інструкції обсяг навчальної та іншої педагогічної роботи, яку може виконувати педагогічний працівник за основним місцем роботи, граничними розмірами не обмежується. Тому педагогічний працівник може виконувати навчальну (педагогічну) роботу за основним місцем роботи понад установлену норму годин на ставку заробітної плати без обмежень.

      При цьому робота вчителів та викладачів середніх загальноосвітніх, професійних та інших навчально-виховних установ у цьому самому навчальному закладі понад установлену норму навчального навантаження не є сумісництвом.

  43. Олена :

    Доброго дня! Як оплачується робота асистента вчителя в групі продовженого дня?

    • Admin :

      Якщо група продовженого дня є інклюзивною, то оплата праці асистента вчителя такої групи здійснюється так само як і асистента вчителя інклюзивного класу, з підвищенням його посадового окладу на 25 відсотків згідно з абзацом 4 пункту 29 Інструкції № 102 за роботу в класі (групі) для дітей та підлітків, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку, а також з виплатою доплати за роботу в інклюзивному класі (групі) у граничному розмірі 20 відсотків від посадового окладу згідно з пунктом 5 Додатку до постанови КМУ від 25.08.2004 р. N 1096.

      Комплектування штатних розписів закладів загальної середньої освіти здійснюється відповідно до Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1205. Цими Типовими штатними нормативами передбачено комплектування груп продовженого дня закладів ЗСО тільки посадою вихователя, а посадою асистента вчителя – не передбачено.

      “Порядок утворення груп подовженого дня у державних і комунальних закладах загальної середньої освіти” затверджений наказом МОН від 25.06.2018 р. № 677.

      Цим наказом передбачено комплектування інклюзивних групи продовженого дня закладів ЗСО посадами вихователя і асистента вихователя.
      Таке комплектування (всупереч Типовим штатним нормативам ЗЗСО) взагалі то можливе, але з урахуванням пункту 2 Наказу № 1205, згідно якого керівникам закладів надається право у разі виробничої необхідності змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади (крім керівних), не передбачені штатними нормативами для даного закладу, в межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період. Заміна посад працівників може здійснюватись лише в межах однієї категорії (педагогічного, господарсько-обслуговуючого тощо) персоналу.

      Постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963 затверджено Перелік посад педагогічних та науково-педагогічних працівників.

      В Переліку № 963 серед педагогічних посад зазначені: асистент вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням (йдеться про асистента вчителя інклюзивного класу ЗСО); асистент вчителя – реабілітолога; асистент вихователя дошкільного навчального закладу (тобто асистент вихователя інклюзивної групи закладу дошкільної освіти), а от посада асистента вихователя групи продовженого дня закладу ЗСО в цьому Переліку відсутня. Враховуючи це, асистент вихователя ГПД ЗЗСО відповідно до вимог відповідних нормативних документів не буде мати право на підвищення його посадового окладу на 25%, на виплату йому надбавки за вислугу років, надбавку за престижність праці, а також на доплату за роботу в інклюзивному класі (групі).

      Тарифні розряди педагогічних працівників закладів ЗСО наведені у додатку 6 до наказу МОН від 26.09.2005 р. № 557. Посади асистента вихователя групи продовженого дня закладу ЗСО, на відміну від посади асистент вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням, в цьому додатку 6 відсутня, а отже у зв’язку з цим йому неможливо буде встановити посадовий оклад.

      Також на сьогодні ніякими нормативними документами не встановлено педагогічне навантаження для асистента вихователя інклюзивної групи продовженого дня закладу загальної середньої освіти.

  44. Галина :

    Добрий день. Щиро дякую за попередню відповідь, але хочу уточнити. В навчальному закладі мені сказали, що ставка асистента 25 год і як вчитель предметник я можу мати лише 2 год, так як гранично допустима норма навантаження педагогічного працівника 27 год. на тиждень. Запитання: ЦЕ ТАК? Якщо це так, то перейшовши на посаду асистента і відпрацювавши 5 уроків чи можу я за внутрішнім сумісництвом мати 6 чи 7 урок як вчитель предметник в тій самій школі. Буду щиро вдячна за роз’яснення.

    • Admin :

      Умови оплати праці педагогічних працівників закладів і установ освіти визначені в Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти (зі змінами), затвердженій наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. N 102.

      Твердження адміністрації вашого закладу про те, що ви не можете мати педагогічне навантаження як вчитель – предметник більше 2-х годин, а разом з навантаженням за посадою асистента вчителя – 27 годин на тиждень (25 + 2) – це не відповідає положенням та вимогам Інструкції № 102.

      Абзацом 2 пункту 91 Інструкції № 102 передбачено, що інші працівники закладів освіти можуть вести викладацьку роботу або заняття з гуртківцями у цьому ж закладі освіти, але в середньому не більше 2 годин (12 годин на тиждень, 480 годин на рік), якщо вони по основній роботі отримують повний посадовий оклад (ставку).

      Але ця вимога Інструкції № 102 вас не стосується, і тут йдеться про 2 години в день, а не на тиждень (12 годин на тиждень, 480 годин на рік).

      Вона стосується інших працівників закладі загальної середньої освіти (працівників з числа адміністративно-господарського персоналу), які залучаються до виконання такої роботи під час їхнього основного робочого часу, тобто протягом робочого часу за основною посадою.

      У випадку, передбаченому Абзацом 2 пункту 91 Інструкції № 102 працівникам за норму годин, визначену в цьому пункті, оплата проводиться понад основний посадовий оклад (ставку) у порядку, передбаченому відповідно для учителів, викладачів та керівників гуртків (за тарифікацією) без утримання заробітної плати за основною посадою.

      Педагогічні працівники мають право виконувати регулярну оплачувану роботу, у тому числі й за аналогічною посадою, на умовах іншого трудового договору у вільний від основної роботи час у цьому самому чи іншому навчальному закладі.

      Законодавчі підстави для укладення працівниками разом з основним трудовим договором трудових договорів на роботу за сумісництвом дає ст. 21 КЗпП.

      Сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від роботи час у тій смій (внутрішнє сумісництво) чи іншій установі, організації (зовнішнє сумісництво).

      Тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати 4 години на день та повний робочий день у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половину місячної норми робочого часу (п. 2 постанови № 245).

      Працівники, які працюють за сумісництвом, отримують заробітну плату за фактично виконаний обсяг робіт та відповідно до прийнятої в установі системи оплати праці. Це передбачено ст. 102/1 КЗпП. Нарахування заробітної плати внутрішнім сумісникам здійснюється окремо за основною посадою і за сумісництвом.

      Підсумовуючи наведене вище, ви маєте право працювати за сумісництвом у вільний від основної роботи час з укладанням окремого трудового договору.

  45. Оксана :

    Доброго дня! Я працюю на посаді вчителя початкових класів. Мені пропонує керівництво школи ще 2 години з годин асистента вчителя. Чи можна розподіляти години асистента вчителя між вчителями-початківцями? Дякую.

    • Admin :

      Асистент вчителя – це педагогічний працівник, що призначається на посаду керівником закладу освіти. Зокрема, на посаду асистента вчителя приймаються особи:
      – які мають педагогічну освіту, вищу освіту та/або професійну кваліфікацію;
      – вільно володіють державною мовою (для громадян України) або володіють державною мовою в обсязі, достатньому для спілкування (для іноземців та осіб без громадянства);
      – моральні якості та фізичний і психічний стан здоров’я яких дозволяють виконувати професійні обов’язки.

      Відповідно до пункту 63 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. N 102, навчальне навантаження між вчителями, викладачами та іншими педагогічними працівниками розподіляється керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом залежно від кількості годин, передбачених навчальними планами, наявності відповідних педагогічних кадрів та інших конкретних умов, що склались у закладі.

  46. Іванна :

    Добрий день! Чи може асистент вчителя (1 ст.) виконувати обов’язки класного керівника в цьому ж класі? Заздалегідь вдячна за відповідь.

    • Admin :

      Так, може. Згідно з пп. 2.1 п.1 Положення про класного керівника навчального закладу системи загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.09.2000 р № 434, обов’язки класного керівника покладаються на педагогічного працівника навчального закладу системи загальної середньої освіти, який має педагогічну освіту або відповідну професійну освіту та професійно-педагогічну підготовку, здійснює педагогічну діяльність, фізичний та психічний стан здоров’я якого дозволяє виконувати ці обов’язки.

      Читайте статтю на нашому сайті ” Доплата за класне керівництво педагогічним працівникам закладів освіти” за посиланням:
      http://www.zarplata.co.ua/?p=7695

  47. Світлана :

    Доброго вечора! Пропрацювала вчителем початкових класів 30 років.Зараз за станом здоров’я перейшла на посаду асистента вчителя у тій же школі.Адміністрація школи готова присвоїти мені зразу 12 розряд. Чи не буде це протирічити законодавству, адже я буду працювати на цій посаді перший рік? Дякую

    • Admin :

      Ні, не буде. Асистенту вихователя інклюзивного класу закладу ЗСО може бути присвоєний 10, 11 або 12 тарифний розряд. При цьому умовами оплати праці педагогічних працівників будь-яких критеріїв або вимог для встановлення конкретного тарифного розряду працівнику не встановлено. Не передбачена також вимога щодо встановлення йому під час прийому на роботу найнижчого тарифного розряду.

      При встановленні тарифного розряду асистенту вчителя, зокрема, може враховуватись його освітній рівень, професійна компетентність, педагогічний досвід, результативність та якість роботи, термін роботи на посаді, інші дані, які характеризують його професійну діяльність.

      Згідно пункту 2 наказу МОНУ від 26.09.2005 р. № 557 “Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ” право встановлювати працівникам закладів та установ освіти конкретні розміри посадових окладів відповідно до затверджених цим наказом схем тарифних розрядів надано керівникам навчальних закладів та установ освіти у межах затвердженого фонду заробітної.

  48. Людмила :

    Доброго дня! Яке педагогічне навантаження має асистент вихователя в групі подовженого дня на тиждень? Як і асистент вчителя в інклюзивному класі 25 годин? І який нормативний документ говорить про таке педнавантаження асистента вихователя ГПД, Дякую!

    • Admin :

      Комплектування штатних розписів закладів загальної середньої освіти здійснюється відповідно до Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1205.

      Цими Типовими штатними нормативами передбачено комплектування груп продовженого дня закладів ЗСО тільки посадою вихователя, а посадою асистента вихователя – не передбачено.

      “Порядок створення груп подовженого дня у державних і комунальних закладах загальної середньої освіти” затверджений наказом МОН від 25.06.2018 р. № 677.

      Цим наказом, всупереч Типовим штатним нормативам, передбачено комплектування інклюзивних групи продовженого дня закладів ЗСО, зокрема, посадою асистента вихователя.

      Постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963 затверджено Перелік посад педагогічних та науково-педагогічних працівників.

      В Переліку № 963 серед педагогічних посад зазначені: асистент вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням (йдеться про асистента вчителя інклюзивного класу ЗСО); асистент вчителя – реабілітолога; асистент вихователя дошкільного навчального закладу (тобто асистент вихователя інклюзивної групи закладу дошкільної освіти), а от посади асистента вихователя групи продовженого дня закладу ЗСО в цьому Переліку нема.

      На сьогодні ніякими нормативними документами не встановлено педагогічне навантаження для асистента вихователя інклюзивної групи продовженого дня закладу загальної середньої освіти.

  49. Олександр :

    Доброго дня. Я буду класним керівником інклюзивного класу. В класі нічого не викладаю. Чи маю я право на 20% доплату? Та якими це законами чи постановами прописано? Дякую

    • Admin :

      Доплата за роботу в інклюзивних класах (групах) передбачена постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 р. N 1096 (із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2018 р. N 72) Доплата встановлюється у граничному розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати).

      Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам та помічникам вихователів тільки за години роботи в інклюзивних класах (групах). Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.

  50. Ірина :

    Доброго вечора! Підкажіть, будь ласка. Я працюю асистентом 5 годин, проте в дитини більше уроків і вона потребує моєї допомоги в навчанні на 6 та 7 уроці, чи можливе для мене навантаження понад ставку з оплатою, щоб працювати з дитиною і отримувати за це кошти

    • Admin :

      Комплектування штатних розписів закладів загальної середньої освіти здійснюється відповідно до Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1205. Цими Типовими штатними нормативами передбачено комплектування інклюзивного класу посадою асистента вчителя з розрахунку 1 ставка на клас.

      Згідно з частиною 4 статті 22 Закону України від 16.01.2020 р. № 463-IX “Про повну загальну середню освіту” педагогічне навантаження асистента вчителя у закладі загальної середньої освіти становить 25 годин на тиждень (денне при п’ятиденному робочому тижні – 5 годин (25 : 5)).

      Враховуючи вищезазначене, ви не можете працювати більше 25 годин на тиждень (5 годин в день) из розрахунку на 1,0 ставку.

  51. Марія :

    Доброго дня!
    Мама пропрацювала вчителем фізичного виховання 41 рік. Має вищу категорію! Підкажіть будь ласка, чи повинен бути запис в трудовій книжці про те, що на підставі наказу присвоєно вчителю вищу категорію! Бо такого запису у неї не має!

    • Admin :

      Порядок ведення трудових книжок передбачений Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженою наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.1993 р. N 58.

      Внесення в трудову книжку відомостей про присвоєння кваліфікаційних категорій працівникам Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників не передбачено.

  52. Марина :

    Доброго дня.
    Я вихователь групи продовженого дня у класі, де є інклюзивний учень. Уже пропрацювала рік і лише зараз дізналася, що є доплата за інкюзію. Скажіть, будь ласка, чи повинна бути і в мене така доплата, якщо в мене немає спеціальної педагогічної освіти? Якщо так, то чи повинні мені нарахувати доплату за минулий навчальний рік?

    • Admin :

      Наявність в групі продовженого дня учня з особливими освітніми потребами ще не означає, що вихователь такої групи має право на доплату. Потрібно, щоб така група була оформлена документально, як інклюзивна група продовженого дня.

      Вихователь інклюзивної групи продовженого дня закладу загальної середньої освіти незалежно від його освітнього рівня має право на:

      – підвищення його посадового окладу на 25 відсотків;
      – виплату йому доплати за роботу в інклюзивній групі у граничному розмірі 20% посадового окладу.

      Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам тільки за години роботи в інклюзивних класах (групах). Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.

      Отже, якщо ви працювали в інклюзивній групі продовженого дня, яка була утворена і оформлена офіціально як інклюзивна, то ви мали і маєте право на отримання виплат, які зазначено вище. Якщо є проблеми з виплатою сум за попередній період, звертайтесь за допомогою у вашу профспілку.

      Читайте у нас на сайті: Про оплату праці вихователів групи продовженого дня у закладах загальної середньої освіти за посиланням: http://www.zarplata.co.ua/?p=10244.
      ————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  53. Юлія :

    Добрий день.
    Оплата вчителю початкових класів в інклюзивному класі здійснюється тільки за модифіковані предмети??? За адаптовані не сплачується? Дякую.

    • Юлія :

      Працюю в 2 класі на ставку. А оплата тільки за 4 модифіковані години. Це правильно?

      • Admin :

        Що ви маєте на увазі, коли вживаєте словосполучення “модифіковані предмети”, “модифіковані години”, “адаптовані предмети”?

        • Юлія :

          По програмі у дитини з ООП у 2 класі модифікований предмет математика. Це 4 години на тиждень. А усі інші предмети – адаптовані.
          Керівництво повідомило, що оплату я буду мати тільки за 4 години математики. А за адаптовані предмети ні!
          Це правильно? Я ж викладаю у цієї дитини 20 годин на тиждень.

          • Admin :

            Це питання стосується індивідуальної форми навчання учнів?

            Якщо так, то радимо вам ознайомитись з Положенням про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 12.01.2016 № 8.

            Пунктом 3 розділу V Положення № 8 встановлено, що кількість навчальних годин для організації індивідуальної форми навчання осіб з особливими освітніми потребами, у тому числі з інвалідністю, відповідно до кількості предметів інваріантної складової навчального плану за умови виконання вимог Державного стандарту початкової загальної освіти для дітей з особливими освітніми потребами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2013 р. № 607, визначається наказом керівника навчального закладу, затверджується відповідним органом управління освітою і становить:
            – 1-4-ті класи – 10 год. на тиждень на кожного учня;
            – 5-9-ті класи – 14 год. на тиждень на кожного учня;
            – 10-11(12)-ті класи – 16 год. на тиждень на кожного учня.

    • Admin :

      Що ви маєте на увазі, коли вживаєте словосполучення “модифіковані предмети”, “модифіковані години”, “адаптовані предмети”?

  54. Людмила :

    Доброго дня! Чи може практичний психолог(0,75ст.) мати 0,5 ставки асистента вчителя, 1 годину основ здоров’я та ще й проводити корекційно-розвиткові заняття(по договору ЦПХ)? Дюкую.

    • Admin :

      Так, може. Заробітна плата педагогічним працівникам виплачується за норму годин педагогічної роботи, яку визначено Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. N 102.

      Згідно з п. 63 Інструкції обсяг навчальної та іншої педагогічної роботи, яку може виконувати педагогічний працівник за основним місцем роботи, граничними розмірами не обмежується. Тому педагогічний працівник може виконувати навчальну (педагогічну) роботу за основним місцем роботи понад установлену норму годин на ставку заробітної плати без обмежень.

      При цьому робота вчителів та викладачів середніх загальноосвітніх, професійних та інших навчально-виховних установ у цьому самому навчальному закладі понад установлену норму навчального навантаження не є сумісництвом.

      Корекційно-розвиткові заняття, які передбачено здійснювати за договором ЦПХ, проводяться в основний робочий час педагогічного працівника, без утримання заробітної плати за основною посадою.

  55. Лилия :

    Добрий день!
    Я асистент вчителя, по закону повинна працювати 25 год.на тиждень. Дитина із діагнозом ДП 8 клас у якої 7 уроків, відповідно, адміністрація змушує сидіти усі 7 годин. Заробітня плата у мене за 5 год. На день, як діяти?

    • Admin :

      Адміністрація змушує вас сидіти, чи працювати усі 7 годин? Якщо працювати, то це порушення вимог Кодексу законів про працю України.

      Законодавством не встановлено чітких меж робочого часу педагогічних працівників, коло цих обов’язків, тривалість робочого дня та робочого тижня визначаються адміністрацією навчального закладу самостійно. Тривалість щоденної роботи працівників навчальних закладів визначається з урахуванням специфіки навчального закладу правилами внутрішнього розпорядку або графіками змінності, які в обов’язковому порядку затверджуються керівником закладу освіти та погоджуються з профспілковим комітетом.

      Асистент вчителя забезпечує особистісно орієнтоване спрямування освітнього процесу, бере участь у розробленні та виконанні індивідуальної програми розвитку, адаптує навчальні матеріали з урахуванням особливостей навчально-пізнавальної діяльності дітей з особливими освітніми потребами.

      Асистент вчителя не здійснює фізичний супровід здобувача освіти та не забезпечує його соціально-побутові потреби, у тому числі не зобов’язаний надавати допомогу в одяганні/роздяганні, відвідуванні туалету, харчуванні тощо.

      Відповідно до законодавства в освітньому процесі соціальні потреби учнів з особливими освітніми потребами забезпечуються асистентом учня.

      Функціональні обов’язки асистента учня можуть виконувати соціальні працівники, батьки або особи, уповноважені цими батьками.

      Якщо ви вважаєте, що адміністрацією закладу порушуються ваші права, спробуйте спочатку звернутись по допомогу в вашу профспілку.

  56. Наталія :

    Доброго дня! Надайте, будь ласка, пояснення. Якщо в інклюзивному класі при вивченні окремого предмета клас ділиться на 2 групи. Чи буде оплачуватися вчителю 20 %, який працює в групі, де немає дитини з ООП

    • Admin :

      Ні, не буде. Доплата за роботу в інклюзивних класах (групах) передбачена постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 р. N 1096 (із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2018 р. N 72) Доплата встановлюється у граничному розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати).

      Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.

      Про це, зокрема, йдеться в листі МСПУ від 25.03.2019 р. N 397/0/206-19 “Щодо доплати педагогічним працівникам за роботу в інклюзивних класах (групах)”.

  57. Галина :

    Доброго дня! Скажіть. якщо вихователь ГПД перейшов на посаду асистента вчителя , чи зберігається за ним 2 категорія?

    • Admin :

      Тарифний розряд вихователя ГПД залежить від присвоєної йому кваліфікаційної категорії, а асистента вчителя ні. Тому 2 категорія за ним зберігається, але буде застосовуватись тільки тоді, коли він знову повернеться на посаду вихователя, або буде призначений на посаду, встановлення тарифного розряду за якою залежить від кваліфікаційної категорії.

  58. Ольга :

    Доброго дня! Працюю практичним психологом в ліцеї на повній ставці, крім основної роботи проводжу корекційно – розвиткові заняття за окремим договором. Скільки максимум годин я можу мати для корекційно – розвиткових занять? Дякую!

    • Admin :

      Такої норми годин нормативними документами не встановлено.

      Тривалість групових або індивідуальних корекційно-розвиткових занять для учнів з особливими освітніми потребами визначена у Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 15.08.2011 р. № 872 .

      Персональний склад педагогічних працівників, які проводять корекційно-розвиткові заняття, кількість навчальних годин для їх проведення, графік проведення затверджуються наказом керівника закладу освіти відповідно до кількості навчальних предметів інваріантної складової або базових, вибірково-обов’язкових предметів відповідно до навчального плану освітньої програми, обраної для засвоєння здобувачем освіти, за умови виконання вимог державних стандартів повної загальної середньої освіти.

      Педагогічна робота з проведення корекційно-розвиткових занять в обсязі не більше 240 годин на рік з дозволу керівника закладу освіти може виконуватись педпрацівником в межах його основного робочого часу без утримання заробітної плати за основною посадою.

  59. ольга :

    Добрий день! Поясніть, будь ласка, чи правомірна оплата 20% директорам освітніх закладів та керівникам дошкільних навчальних закладів за наявність у їхніх закладах інклюзивних класів та груп, якщо вони в них не викладають?

    • Admin :

      1. Відповідно до пункту 29 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102, посадові оклади керівних працівників, діяльність яких безпосередньо пов’язана з навчально-виховним процесом, підвищуються:
      у дошкільних навчальних закладах для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку чи тривалого лікування, – на 20 відсотків.
      Керівним працівникам, діяльність яких безпосередньо пов’язана з навчально-виховним процесом, педагогічним працівникам та помічникам вихователів загальноосвітніх навчальних закладів (або за наявності в них груп) для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку, посадові оклади (ставки заробітної плати) підвищуються на 25 відсотків.

      Отже, відповідно до пункту 29 Інструкції № 102 керівним працівникам у дошкільних навчальних закладах, які мають інклюзивні (логопедичні або змішані групи) посадові оклади підвищуються на 20%, а керівним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів, в яких є інклюзивні класи (групи) – на 25%.

      Згідно з пунктом 30 Інструкції № 102 підвищення посадових окладів директорам шкіл, завідуючим дитячими дошкільними закладами загального типу, що мають групи (класи) спеціального призначення провадиться при наявності в них не менше двох таких класів (груп).

      Вимоги щодо обов’язкової роботи керівників в таких групах Інструкцією 102 не передбачено.

      Така вимога передбачена для педагогічних працівників у закладах загального типу, посадові оклади яких підлягають підвищенню згідно з пунктом 28 Інструкції № 102.

      2. Згідно з пунктом 5 додатку до постанови КМУ від 25.08.2004 р. № 1096 (із змінам, внесеними постановою КМУ від 14.02.2018 р. № 72) педагогічним працівникам (в тому числі і керівникам) за роботу в інклюзивних класах (групах) у закладах загальної середньої, а також дошкільної освіти встановлено виплату доплати у граничному розмірі 20 відсотків посадового окладу. Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам тільки за години роботи у цих групах.
      —————————-
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  60. Тетяна :

    Доброго дня. Підкажіть, будь ласка
    Працюю учителем-логопедом до 12 години дня. Хочу займатися з дітьми ООП по договору. Чи маю право на своєму робочому місці в робочий час проводити заняття? Чи можу я проводити в іншому закладі заняття після робочого часу? Скільки годин я маю право проводити ?

    • Admin :

      Так, маєте право. Штатним вчителям – логопедам, крім основної роботи, у межах їхнього основного робочого часу дозволено проводити корекційно – розвиткові заняття в інклюзивних групах ЗДО за цивільно – правовими договорами.

      Умови роботи і оплати праці педагогічних працівників за проведення корекційно – розвиткових занять в інклюзивних групах ЗДО на умовах цивільно-правового договору, передбачені Порядком та умовами надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2017 р. № 88.

      Цим Порядком передбачено проведення (надання) додаткових психолого – педагогічних та корекційно – розвиткових занять з особами з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту в інклюзивних класах (групах) зокрема, закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

      Такі додаткові заняття проводяться фахівцями (із числа працівників закладу освіти та у разі потреби – додатково залученими фахівцями), з якими заклад освіти або відповідний орган управління освітою укладають цивільно-правові договори. Перелік фахівців, які можуть проводити такі додаткові заняття, визначено у додатку 5.

      Відповідно до додатку 5 цього Порядку учитель-логопед, за умови, що він має відповідний ступінь вищої освіти (освітньо-кваліфікаційний рівень) у галузі знань, може бути долучений до додаткових психолого – педагогічних і корекційно – розвиткових занять з особами з особливими освітніми потребами у закладах освіти.

      Оплата праці зазначених фахівців за проведення психолого – педагогічних та корекційно – розвиткових занять здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за ставками погодинної оплати праці працівників усіх галузей економіки за проведення навчальних занять у розмірах, передбачених для доцента або кандидата наук, які проводять навчальні заняття з учнями шкіл, установленими в додатку 5 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298, підвищеними на 20 відсотків за роботу з особами з особливими освітніми потребами.

      При цьому така педагогічна робота здійснюється з погодинною оплатою праці в обсязі не більш як 240 годин на рік, в межах основного робочого часу працівника без утримання заробітної плати за основною посадою.

      Згідно з Положенням про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженим спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України та Міністерства фінансів України від 28.06.1993 № 43, така погодинна робота педагогічних працівників не є роботою за сумісництвом.

      Педагогічні працівники мають право виконувати регулярну оплачувану роботу, у тому числі й за аналогічною посадою, на умовах іншого трудового договору у вільний від основної роботи час у цьому самому чи іншому навчальному закладі.

      Законодавчі підстави для укладення працівниками разом з основним трудовим договором трудових договорів на роботу за сумісництвом дає ст. 21 КЗпП.

      Сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від роботи час у тій смій (внутрішнє сумісництво) чи іншій установі, організації (зовнішнє сумісництво).

      Тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати 4 години на день та повний робочий день у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половину місячної норми робочого часу.

      Це передбачено пунктом 2 постанови КМУ від 03.04.1993 р. N 245 “Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій”.

  61. Алла :

    Добрий ранок
    Чи можна не платити за кабінет, якщо два роки платили(1,2 клас НУШ), а 3-ій відмовили?
    ДЯКУЮ

  62. Тетяна Шнайдер :

    Добрий день! Потребую консультації. Чи можна проводити заміну асистента вчителя за умови його навчання чи лікування? Як фінансово правильно це зробити?

    • Admin :

      Години заміщення педагогічними працівниками тимчасово відсутніх колег оплачують понад встановлене тарифікацією тижневе навантаження.

      При заміщенні тимчасово відсутніх у зв’язку з хворобою або з інших причин педагогічних працівників, яке тривало не більше двох місяців, провадиться погодинна оплата праці відповідно до пункту 73 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. N 102 (далі – Інструкція).

      Оплата педагогічному працівнику, який проводить заміну, здійснюється за погодинною ставкою асистента вчителя

      Розмір погодинної ставки заробітної плати визначається шляхом ділення місячної тарифної ставки, встановленої для асистента вчителя за 25 годин педагогічної роботи в тиждень, на 105,8. (абзац другий п. 73 Інструкції).

      Розмір погодинної ставки заробітної плати асистента вчителя становить:

      – за 10 т.р. – 45,93 грн. (4859 : 105,8);
      – за 11 т.р. – 49,72 грн. (5260 : 105,8);
      – за 12 т.р. – 53,50 грн. (5660 : 105,8).

      Розмір оплати за місяць розраховується шляхом множення погодинної ставки на фактичне навчальне навантаження працівника за місяць. При цьому виплачуються всі підвищення, надбавки і доплати на які має право працівник за посадою, яку заміщує.

      Якщо заміщення тривало понад два місяці, то оплата праці провадиться з першого дня заміщення за всі години фактичного педагогічного навантаження в порядку, передбаченому п. 68 Інструкції, а саме, шляхом множення ставки заробітної плати на їх фактичне навчальне навантаження на тиждень і ділення цього добутку на встановлену норму годин на тиждень.

      Усі умови оплати праці педагогічних працівників, у т. ч. і встановлення конкретного тарифного розряду(як у вашому випадку), і всіх підвищень, надбавок і доплат, при заміщенні тимчасово відсутніх педагогічних працівників у закладі визначаються у наказі керівника закладу про таку заміну.

  63. Олена :

    Я класовод у 2 класі. в мене 4 дитини з інклюзивною освітою. Мені не можуть доплачувати більше 20 відсотків?Дякую.

    • Admin :

      Більше 20% ні. Згідно з пунктом 5 додатку до постанови КМУ від 25.08.2004 р. № 1096 (із змінам, внесеними постановою КМУ від 14.02.2018 р. № 72) педагогічним працівникам за роботу в інклюзивних класах, зокрема, у закладах загальної середньої освіти встановлено виплату доплати у граничному розмірі 20 відсотків посадового окладу, тобто вона може бути призначена працівнику від 1 до 20 відсотків.

      Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.

      Така доплата встановлюється педагогічним працівникам тільки за години роботи в таких класах (групах).

      Отже, якщо цей 2 клас – інклюзивний і якщо ви проводите заняття в цьому класі, то за години роботи в цьому класі вам повинні виплачувати доплату у граничному розмірі 20 відсотків посадового окладу.

      Педагогічне навантаження — це час, призначений для здійснення навчально-виховного процесу. Окрім педагогічного навантаження, яке встановлюється педагогічному працівнику на тиждень за займаною ним посадою, він здійснює також інші види педагогічної діяльності: класне керівництво, перевірка зошитів, завідування навчальними кабінетами, підготовка до занять тощо. Робочий час, який витрачається на виконання цієї роботи, жодними документами не внормовано.

      Обсяг роботи педагогічного працівника, в тому числі години классного керівництва, враховуються при встановленні керівником закладу конкретного розміру доплати педагогічному працівнику в межах 20 відсотків.

  64. Світлана :

    Я вчитель 4 класу. В 2 семестрі 3 класу одного учня перевели на інклюзивне навчання. Але мені, як вчителю, за інклюзивний клас не доплачують, мотивуючи тим, що ця доплата внесена у 30% надбавку за інтенсивність праці, яку отримують всі вчителі школи.
    Чи справедливо це? В законі немає такого пояснення.

    • Admin :

      Можливо у вашому випадку клас, в якому учня перевели на інклюзивне навчання, не був офіційно оформлений як інклюзивний клас. Умовою для виплати педагогічним працівникам такої доплати є офіційне оформлення класу (групи), в яких навчаються учні з ООП, як інклюзивні.

      Така доплата педагогічним працівникам за роботу в інклюзивних класах (групах), встановлена пунктом 5 додатку до постанови КМУ від 25.08.2004 р. № 1096 (із змінам, внесеними постановою КМУ від 14.02.2018 р. № 72) у граничному розмірі 20 відсотків посадового окладу, тобто вона може бути призначена працівнику від 1 до 20 відсотків. Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.

      Доплата здійснюється не на все навантаження, а тільки за години роботи в таких класах (групах).

      Враховуючи зазначене вище, рішення керівництва закладу у такому випадку є законним.

  65. Наталія :

    Скажіть будь ласка, чи входить в 25 годин ставки асистента супровід дитини на перерві, чи супровід під час уроку, який вона не відвідує, та супровід на корекційні заняття.

    • Admin :

      Перелік посадових обов’язків асистента вчителя визначається посадовою інструкцією, яка затверджується керівником закладу освіти відповідно до вимог законодавства.

      Детально із завданнями та функціями асистента вчителя можна ознайомитись у листі МОНУ від 31.08.2020 № 1/9-495 за посиланням http://www.zarplata.co.ua/?p=9940

      Зокрема, згідно цього листа учні з особливими освітніми потребами не мають залишатися в ресурсній кімнаті чи інших навчальних приміщеннях закладів освіти без нагляду педагогічних працівників. Тому під час освітнього процесу, у випадку потреби, асистент вчителя здійснює супровід дитини до ресурсної кімнати.

      Асистент вчителя не здійснює фізичний супровід здобувача освіти та не забезпечує його соціально-побутові потреби, у тому числі не зобов’язаний надавати допомогу в одяганні/роздяганні, відвідуванні туалету, харчуванні.

      В освітньому процесі соціальні потреби учнів з особливими освітніми потребами забезпечуються асистентом учня.

      Функціональні обов’язки асистента учня можуть виконувати соціальні працівники, батьки або особи, уповноважені цими батьками.

  66. Наталія :

    Добрий день, працюю асистентом вчителя у 6 класі, маю 25 годин на тиждень, але у дитини є ще 6 і 7 урок, адміністрація школи говорить що потрібно працювати з дитиною всі 7 уроків, але мені оплачується лише за 25 годин, що мені робити як відстояти свої права?

    • Admin :

      Ніхто не вправі заставити вас працювати без оплати понад встановлену для вас законом норму годин педагогічного навантаження.

      Оскільки законодавством не встановлено чітких меж робочого часу педагогічних працівників, коло цих обов’язків, тривалість робочого дня та робочого тижня визначаються адміністрацією навчального закладу самостійно. Тривалість щоденної роботи працівників навчальних закладів визначається з урахуванням специфіки навчального закладу правилами внутрішнього розпорядку або графіками змінності, які в обов’язковому порядку затверджуються керівником закладу освіти та погоджуються з профспілковим комітетом.

      Час початку і закінчення роботи і обідньої перерви встановлюється для працівників Правилами внутрішнього розпорядку конкретного закладу освіти. Для окремих працівників умовами контракту може бути передбачений інший режим роботи.
      Це передбачено Типовими правилами внутрішнього розпорядку для працівників державних навчально-виховних закладів України, затвердженими наказом Міністра освіти України від 20 грудня 1993 р. N 455.

      Згідно з Типовими штатними нормативами закладів загальної середньої освіти, затвердженими наказом МОН від 06.12.2010 р. № 1205, посада асистента вчителя вводиться з розрахунку одна ставка на один інклюзивний клас.

      Відповідно до статті 24 Закону України “Про повну загальну середню освіту” педагогічне навантаження асистента вчителя у закладі загальної середньої освіти становить 25 годин на тиждень.

      МОНУ надіслало керівникам закладів загальної середньої освіти Інструктивно-методичні рекомендації щодо організації навчання осіб з особливими освітніми потребами у закладах загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році ( лист від 31.08.2020 № 1/9-495).

      Відповідно до цих Інструктивно-методичних рекомендацій керівникам закладів освіти при встановлені тривалість робочого дня та робочого тижня асистента вчителя рекомендовано:

      – визначити, які освітні галузі викликають в учня з особливими освітніми потребами найбільші складнощі у виконанні освітньої програми та забезпечити присутність асистента вчителя на уроках з цих галузей;

      – забезпечити обов’язкову присутність асистента вчителя на уроках з мовно-літературної та математичної освітніх галузей, а для дітей зі сліпотою та порушеннями опорно-рухового апарату – освітньої галузі фізична культура;

      – скласти розклад уроків та розклад педагогічного навантаження асистента вчителя з урахуванням присутності асистента вчителя на уроках, які найбільше потребують його участі в освітньому процесі.

      Якщо порушуються ваші права, радимо звернутись по допомогу у вашу профспілку.

  67. Світлана :

    підкажіть чи можна медичній сестрі в школі платити 20% за роботу з інклюзивними дітьми якщо в загальній кількості в школі є 25 дітей з інклюзією.

    • Admin :

      Ні. Виплата передбачена тільки для педагогічних працівників за роботу в інклюзивних класах (групах).

  68. Люда :

    Доброго вечора. Чи можна отримати інформацію, яка має бути зарплата при навантаженні 21,5 годин. класне керівництво (11учнів),1 категорія. стаж- 16років, в двох класах є діти з інлюзією , перевірка зошитів є (два повні класи,два неповні класи)???Дякую .

    • Admin :

      Вибачте, але розрахунком заробітних плат ми не займаємось.

      • Людмила :

        Шкода, бо немає як перевірити бухгалтера з директором.

        • Admin :

          Для розрахунку зарплати інформація неповна. Крім наданих даних ще потрібно знати:
          – які ви предмети викладаєте, з яких предметів у вас педагогічне навантаження?;
          – в якому розмірі призначена доплата за роботу в інклюзивних класах?;
          – потрібно не кількість інклюзивних класів, а кількість годин роботи в інклюзивних класах?;
          – в якому розмірі призначена надбавка за престижність праці?;
          – в якому класі ви ведете класне керівництво?;
          – в яких класах ви перевіряєте зошити, з яких предметів і скільки дітей в класах?
          В оплаті за перевірку зошитів є деякі нюанси. Відповідно до п.37 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102, вчителям I-IV класів ЗОШ за перевірку зошитів доплата провадиться основному вчителю незалежно від навантаження. Якщо в I-IV класах уроки з мов проводить інший вчитель, доплата йому за перевірку зошитів провадиться за фактичну кількість годин, виходячи з розмірів, передбачених для вчителів початкових класів, з урахуванням кількості учнів.
          Вчителям V-XI (XII) класів додаткова оплата за перевірку письмових робіт з мов та літератури провадиться в розмірі 20 відсотків, математики – 15 відсотків, іноземної мови, стенографії, технічної механіки (конструювання) та креслення – 10 відсотків ставки заробітної плати. При цьому за перевірку робіт з креслення вчителям ЗОШ, доплата не провадиться.

          У випадках, коли вчитель або викладач має навантаження з предметів, по яких встановлена додаткова оплата за перевірку письмових робіт, більше чи менше 18 годин на тиждень (72 години на місяць), доплата відповідно збільшується чи зменшується.

          Ось чому ми не займаємось розрахунками заробітних плат.

  69. Скажіть, будь ласка, чи має право директор взагалі не нараховувати відсотків класному керівнику за роботу в інклюзивному класі?

    • Admin :

      Так, може. Якщо ви не проводите заняття в інклюзивному класі.

      Педагогічне навантаження — це час, призначений для здійснення навчально-виховного процесу. Окрім педагогічного навантаження, яке встановлюється педагогічному працівнику на тиждень за займаною ним посадою, він здійснює також інші види педагогічної діяльності: класне керівництво, перевірка зошитів, завідування навчальними кабінетами, підготовка до занять тощо. Робочий час, який витрачається на виконання цієї діяльності, жодними документами не внормовано.

      Доплата за роботу в інклюзивних класах (групах) передбачена постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 р. N 1096 (із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2018 р. N 72) Доплата встановлюється у граничному розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати).
      Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам та помічникам вихователів тільки за години роботи в інклюзивних класах (групах). Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо. Тобто, при встановленні керівником закладу конкретного розміру доплати педагогічному працівнику в межах 20 відсотків враховується обсяг роботи педагогічного працівника, в тому числі години класного керівництва.

      Отже, якщо ви проводите заняття в цьому класі, то за години роботи в цьому класі, тобто за години педагогічного навантаження, вам повинні виплачувати доплату у граничному розмірі 20 відсотків посадового окладу.

      • Я не тільки класний керівник. це 3 клас і я веду там всі години, тобто 19 годин. І доплати за інклюзію немає.

        • Admin :

          За допомогою звертайтесь у вашу профспілку (пишіть заяву про порушення ваших прав). У обох випадках для виплати вам доплат повинні бути накази про це керівника закладу освіти. Це також повинно бути передбачено в тарифікаційних списках. Якщо ви завідуєте кабінетом, то на вас повинен бути наказ про віднесення вас до матеріальну відповідальних осіб. Щодо доплати за класне керівництво педагогічним працівникам закладів освіти читайте статтю на нашому сайті за посиланням http://www.zarplata.co.ua/?p=7695

  70. Добрий вечір. Чи можна отримати інформацію. Чи може директор забрати доплату за кабінет?

    • Admin :

      Якщо вас відсторонили від завідування кабінетом, то тоді можна.

      • Ні мене не відсторонили я є завідуюча кабінетом. Яким законом я можу керуватися?

        • Admin :

          Ось почитайте нижче одну із наших відповідей на коментар наших читачів. Там є інформація, яка вас цікавить щодо оплати за завідування кабінетом (і навіть більше того).

          Відповідно до абзацу 1 пункту 41 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. N 102 учителям, іншим працівникам закладів загальної середньої освіти провадиться додаткова оплата за завідування навчальними кабінетами в розмірі 10 – 13 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

          Згідно абзацу 2 пункту 41 Інструкції у школах, школах-інтернатах, училищах фізичної культури, вищих навчальних закладах I-II рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах, в яких створені кабінети обчислювальної техніки, вчителям, викладачам та іншим працівникам, на яких покладено обслуговування цієї техніки, провадиться доплата у розмірі 5 – 10 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

          Конкретний розмір доплат установлюється керівником закладу за погодженням з профспілковим комітетом.
          Як бачимо, це дві різні доплати, у першому випадку – за завідування навчальними кабінетами, а у другому – за обслуговування обчислювальної техніки.

          Отже, вчитель інформатики ЗСО має право одночасно отримувати доплати за завідування кабінетом інформатики і за обслуговування електронно-обчислювальної техніки відповідно до абз. 1 і 2 п. 41 Інструкції № 102.

          Розміри таких доплат обчислюють виходячи зі ставки заробітної плати вчителя відповідної кваліфікаційної категорії, встановленої за наслідками атестації, незалежно від обсягу тижневого навантаження, затвердженого при тарифікації.

          Пункт 41 Інструкції не передбачає встановлення доплати на посадовий оклад з врахуванням педагогічного навантаження. Наприклад, якщо вчитель працює на 0,5 ставки, то доплата за завідування кабінетом оплачується йому саме від 1,0 ставки, адже вчитель незалежно від того яке в нього навантаження повинен обов’язки виконати відповідно до Положень про кабінет, а не на половину чи ще менше (а чи більше, як у вашому випадку).

          Тому, якщо вам, наприклад, встановлено доплату за завідування у розмірі – 10%, а за обслуговування – 7%, то з 01.01.2021 року місячний розмір цих доплат буде складати:
          – за завідування 10% від посадового окладу (12 т.р.) 5660 грн. з урахуванням його підвищення на 10% відповідно до постанови КМУ від 11.01.2018 р. № 22 – 622 грн. 60 коп. (5660 х 110 : 100 х 10 : 100);
          – за обслуговування – 7% – 435 грн. 82 коп. (5660 х 110 : 100 х 7 : 100).

  71. Людмила :

    Доброго дня! Надайте інформацію, асистент вчителя має робочий час на ставку 25 годин. Це обов’язково бути з дитиною 25 уроків? Як бути якщо це перший клас і у них тільки 22 навчальні години, тобто 22 уроки?

    • Admin :

      Відповідно до Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти, затверджених наказом Міністерства освіти і науки від 06.12.2010 р. N 1205, у школах, де запроваджене інклюзивне навчання, для роботи з учнями з особливими освітніми потребами вводиться посада асистента вчителя з розрахунку 1 ставка на клас, у якому навчаються такі діти.

      Як бачимо введення посади асистента вчителя в штат школи залежить не від кількості годин роботи інклюзивного класу, а від наявності такого класу в закладі освіти.

      Згідно з частиною 4 статті 24 Закону України “Про повну загальну середню освіту” педагогічне навантаження асистента вчителя у закладі загальної середньої освіти на тарифну ставку становить 25 годин на тиждень.

      На сьогодні жоден документ не конкретизує, скільки годин із 25, які є в асистента, повинно бути відведено на роботу в класі безпосередньо з дітьми, скільки має бути відведено на роботу з батьками, на підготовку до уроків тощо. 25 годин – це його педагогічне навантаження.

      В умовах інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти посада асистента вчителя, крім забезпечення безпосереднього педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами на уроці, передбачає надання допомоги вчителю в організації та здійсненні освітнього процесу в класі.

      Про це йдеться в частині шостій статті 26 Закон України “Про повну загальну середню освіту”, а також у пункті 14 постанови КМУ від 15.08.2011 р. № 872 “Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах”, в яких сказано, що особистісно орієнтоване спрямування освітнього та навчально-виховного процесу для учнів з особливими освітніми потребами забезпечує асистент вчителя, який бере участь у розробленні та виконанні навчальних планів та програм, адаптує навчальні матеріали з урахуванням особливостей навчально-пізнавальної діяльності дітей з особливими освітніми потребами.

      В пункті 10 постанови КМУ № 872 йдеться, що навчально-виховний процес у класах з інклюзивним навчанням здійснюється відповідно до робочого навчального плану загальноосвітнього навчального закладу, складеного на основі типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів.

      У початковій школі, де тижневе навантаження на дитину становить 23 години, легко розподілити педагогічне навантаження асистента вчителя. 23 години можна приділити урокам, а дві – співпраці з батьками, комунікації з класними керівником чи вчителями – предметниками.

      В основній школі, де тижневе навантаження перевищує 30 годин, виділяти певні години з цих 25 годин на підготовку методичних матеріалів просто не можна собі дозволити. Інакше вийде, що третину часу дитина з особливими освітніми потребами перебуватиме в класі без супроводу асистента вчителя. Тож усе – індивідуально, школа має це визначити сама.

      Враховуючи вищезазначене оплата праці асистента вчителя інклюзивного класу здійснюється відповідно до педагогічного навантаження, встановленого для нього статтею 24 Закону України “Про повну загальну середню освіту” (25 годин на тиждень), незалежно від кількості годин на тиждень навчального навантаження інклюзивного класу.

      Відсутність в окремі дні (місяці) на заняттях осіб з особливими освітніми потребами також не впливає на оплату праці асистента вчителя. Про це йдеться в листі МОНУ від 14.03.2019 р. N 1/11-2635.

      При цьому асистент вчителя повинен виконувати встановлену для нього норму годин педагогічного навантаження.
      —————————-
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  72. Любов :

    Добрий день! Скажіть, будь ласка, чи має право практичний психолог закладу загальної середньої освіти на доплату 20% за роботу з дітьми з інклюзивною формою навчання, якщо в школі 8 таких класів?

    • Admin :

      Відповідно до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою КМУ від 14.06.2000 р. N 963, посада практичного психолога відноситься до педагогічних працівників.

      Доплата за роботу в інклюзивних класах (групах) у закладах дошкільної, загальної середньої освіти передбачена постановою КМУ від 25.08.2004 р. N 1096 (із змінами, внесеними постановою КМУ від 14.02.2018 р. N 72) у граничному розмірі 20% посадового окладу (тарифної ставки) працівника без врахування об’єму педагогічного навантаження.

      Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам (у вашому випадку і практичному психологу), які працюють в інклюзивних класах (групах). Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.

      Тобто така доплата встановлюється всім педагогічним працівникам закладу загальної освіти, які працюють в інклюзивному класі (групі), але не на все навантаження, а тільки за години роботи в таких класах (групах).

  73. Ганна :

    Доброго дня. У мене таке запитання. Я викладаю англійську мову по три години англійської в 2 та 4 класах з інклюзивним навчанням, тобто в кожному класі є дитина з особливими потребами. Чи повинні мені оплачувати 20 відсотків за роботу в інклюзивному класі, а чи ні, якщо для цих діток не включена англійська мова у їхню навчальну програму, але вони у мене знаходяться в класі на уроках?

    • Admin :

      Ні, не повинні. Тому, що ви безпосередньо з цією дитиною не працюєте. Кошти, передбачені освітньою субвенцією для підтримки інклюзивної освіти, виділяються саме для підтримки та надання якісної освіти особам з особливими освітніми потребами. Для закладів загальної середньої освіти у 2021 році вони становлять в середньому 24,7 тисячі гривень на одну дитину з ООП на рік.

      Якщо для цих діток англійська мова не включена у їхню навчальну програму, то вони не повинні знаходяться у класі на уроках англійської.

      В той же час дитина із затримкою психічного розвитку може відвідувати уроки іноземної мови в своєму класі. Крім того, що може, – ще й повинна.

      Наше законодавство не визначає жодних перешкод, щоб діти перебували на інклюзивній формі навчання. Якщо батьки хочуть, щоб дитина відвідувала всі три уроки на тиждень і не вбачають у цьому перевантаження дитини, то чому б ні? У такому випадку потрібно, щоб вони написали заяву на ім’я директора з проханням, щоб англійську мову включили у навчальну програму дитини.

      У такому разі ви набудете право на отримання доплати.

      Цю доплату регулює постанова Кабміну від 25 серпня 2004 року № 1096. У ній вказано, що за роботу в інклюзивних класах або у групах у закладах дошкільної освіти, закладах загальної середньої освіти, у закладах профтех і вищої освіти встановлюється надбавка у граничному розмірі 20%. Це максимальний розмір, але він може бути від 1 до 20 %. Конкретний розмір доплати педагогічному працівнику встановлює керівник закладу і він може залежати від кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.

  74. Тетяна :

    Добрий день, скажіть будь ласка чи може практичний психолог(працює на 0.75ставки) заміняти асистента вчителя 2 тижні(асистент на курсах підвищення кваліфікації) в інклюзивному класі???

    • Admin :

      З огляду на оплату такого заміщення – може. Відповідно до пункту 64 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. N 102, адміністрація закладу зобов’язана вжити заходів для заміни відсутнього працівника. Керівники закладів освіти, як правило, повинні організувати заміщення тимчасово відсутніх педагогічних працівників працівниками тієї ж спеціальності, забезпечивши оплату праці погодинно чи за тарифікацією залежно від термінів заміни.

      У разі, якщо немає можливості замінити педагогічного працівника іншим працівником тієї ж спеціальності, то можлива заміна іншим педагогічним працівником (як у вашому випадку практичним психологом). У цьому випадку оплата практичному психологу, який проводить заміну, здійснюється за погодинною ставкою асистента вчителя, якщо заміна тривала не більше двох місяців.

      При заміщенні тимчасово відсутніх у зв’язку з хворобою або з інших причин педагогічних працівників, яке тривало не більше двох місяців, відповідно до пункту 73 Інструкції № 102 провадиться погодинна оплата праці. Якщо ж заміщення тривало понад два місяці, то оплата праці педагогів провадиться з першого дня заміщення за всі години фактичного навчального навантаження в порядку, передбаченому пунктом 68 Інструкції № 102, тобто за тарифікацією у повному обсязі.

  75. Володимир :

    Доброго дня. Я вчитель фізичної культури та Захисту України. Педагогічний стаж 35 років, вища категорія, 14 розряд. Викладаю фізичну культуру в НУШ як вчитель реабілітолог 2 години. Яка заробітна плата повинна нараховуватися мені за 2 години? Дякую за відповідь.

  76. Наталія :

    Доброго дня)
    Я працюю асистентом вчителя з листопада 2018 року. 10 т.р.,доплата за інклюзію – 20%. В цьому році отримую заробітну плату менше, ніж в минулому році. Престижність була 20%, а тепер – 10%. Я читала, що в класах НУШ доплата за престижність не може бути менше, ніж 20%. Чи це так? І ще цікавить доплата за НУШ астстенту вчителя. Дякую за відповідь)

    • Admin :

      За вашою посадою Схемою тарифних розрядів посад педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів (додаток 6 до наказу МОН від 26.09.2005 р. № 557) передбачені 10, 11 і 12 тарифні розряди. Щоб підвищити свій тарифний розряд, вам в найближчий час потрібно пройти атестацію на відповідність займаній посаді.

      Надбавка за престижність праці для педагогічних працівників передбачена постановою Кабміну від 23.03.2011 р. № 373 в граничному розмірі 30 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати), але не менше 5 відсотків.

      Постановою Кабміну № 373 передбачено, що надбавка в розмірі не менше 20 відсотків встановлюється тільки:
      – керівникам шкіл, в яких апробують державний стандарт початкової освіти відповідно до Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти “Нова українська школа”;
      – вчителям таких класів НУШ;
      – вчителям української мови і літератури шкіл з навчанням мовами національних меншин.

      Розмір надбавки встановлюється керівником закладу (установи) у межах фонду оплати праці.

      Крім доплати за роботу в інклюзивному класі в граничному розмірі 20% ви маєте право на підвищення посадового окладу на 25% відповідно до пункту 29 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102, яке передбачене для педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів (або за наявності в них груп) для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку.

      Почитайте інформацію, на які надбавки і доплати має право асистент вчителя за цим посиланням: http://www.zarplata.co.ua/?p=10236

  77. Марія :

    Добрий день! Скажіть, будь ласка, чи можна нараховувати доплати за педагогічний стаж працівникам на посадах “завідувач центру практичної психології і соціальної роботи”, “завідувач інклюзивно-ресурсного центру”? Дякую за відповідь

    • Admin :

      Виплата надбавки за вислугу років педагогічним працівникам передбачена Порядком виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2001 р. № 78.

      Відповідно до пункту 2 постанови № 78 дія зазначеного Порядку поширюється на працівників, які займають посади згідно з Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 р. N 963, і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів і установ освіти.

      1. Щодо посади директора інклюзивно-ресурсного центру.

      Відповідно до пункту 47 Положення про інклюзивно-ресурсний центр, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 545, на педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів поширюються умови оплати праці, умови надання щорічних відпусток та інші пільги, встановлені законодавством для педагогічних працівників спеціальних закладів загальної середньої освіти.

      Посада директора інклюзивно-ресурсного центру на рівні керівника психолого-медико-педагогічної консультації, міститься в Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників № 963, тому вона відноситься до педагогічних працівників. Крім того це підтверджено пунктом 43 Положення № 545, в якому йдеться, що діяльність інклюзивно-ресурсних центрів забезпечують педагогічні працівники – керівник (директор), завідувач філії (за наявності філії), фахівці (консультанти) інклюзивно-ресурсного центру (практичні психологи, вчителі-реабілітологи, вчителі-логопеди, інші вчителі-дефектологи).

      2. Щодо посади директора (завідувача) центру практичної психології і соціальної роботи.

      Центри практичної психології і соціальної роботи є установами освіти, тому на працівників таких центрів поширюються умови оплати праці, передбачені для працівників навчальних закладів і установ освіти.

      Посада директора (завідувача) центру практичної психології і соціальної роботи, який відповідно до пункту 1.1 Типового положення про центри практичної психології і соціальної роботи, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 14.08.2000 р. N 385, здійснює організаційні, координуючі та навчально-методичні функції в галузі практичної психології і соціальної роботи, міститься в Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників № 963, тому вона відноситься до педагогічних працівників.

      Враховуючи вищезазначене директор інклюзивно-ресурсного центру, а також директор (завідувач) центру практичної психології і соціальної роботи являються педагогічними працівниками, тому, відповідно до пункту 2 постанови КМУ від 31.01.2001 р. № 78, вони мають право на виплату їм надбавки за вислугу років.
      ——————–
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  78. Людмила :

    Доброго дня. Підкажіть, будь ласка. Вчитель, який працює за 14 т.р., заміщає асистента вчителя. За яким тарифним розрядом здійснювати нарахування за години заміщення? Дякую за увагу.

    • Admin :

      Відповідно до пункту 73 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102, за години заміщення тимчасово відсутніх по хворобі або з інших причин вчителів, вихователів, викладачів тощо здійснюється погодинна оплата педагогічних працівників. Якщо заміщення тривало понад два місяці, то оплата праці педагогічного працівника провадиться з першого дня заміщення за всі години фактичного педагогічного навантаження в порядку, передбаченому п.68 цієї Інструкції, тобто за тарифікацією.

      Розмір погодинної оплати визначається шляхом ділення місячного посадового окладу, встановленого для вчителя за 18 годин педагогічної роботи в тиждень, – на 76,2 годин.

      Оскільки у даному випадку вчитель заміщав асистента вчителя, тобто працював на різних посадах, і за посадою асистента вчителя не передбачено залежності встановлення тарифного розряд від кваліфікаційної категорії, то оплату за години заміщення слід обчислювати з посадового окладу вчителя без категорії за його освітньо – кваліфікаційним рівнем спеціаліста (магістра), тобто за 11-м тарифним розрядом.

      Крім того педагогічний працівник також може виконувати педагогічну робота з погодинною оплатою праці в обсязі не більш як 240 годин на рік.

      Проведення та плата такої роботи передбачена пунктом 3 Переліку робіт, які не є сумісництвом, затвердженим спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінфіну від 28.06.1993 р. N 43 та останнім абзацом пункту 91 Інструкції № 102.

      Оплата педагогічному працівнику за таких умов також здійснюється за погодинною ставкою вчителя без категорії, тобто розрахованою з 11 тарифного розряду.

      Особливістю здійснення такої роботи і її оплати є те, що виконання такої роботи з дозволу керівника закладу освіти допускається в робочий час без утримання заробітної плати за основною посадою.

  79. галина :

    Чи можна нараховувати доплати за педагогічний стаж працівникам на посадах: «завідувач центру практичної психології і соціальної роботи», «завідувач інклюзивно-ресурсного центру»?

    • Admin :

      Виплата надбавки за вислугу років педагогічним працівникам передбачена Порядком виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2001 р. № 78.
      Відповідно до пункту 2 постанови № 78 дія зазначеного Порядку поширюється на працівників, які займають посади згідно з Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 р. N 963, і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів і установ освіти.
      1. Щодо посади директора інклюзивно-ресурсного центру.
      Відповідно до пункту 47 Положення про інклюзивно-ресурсний центр, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 545, на педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів поширюються умови оплати праці, умови надання щорічних відпусток та інші пільги, встановлені законодавством для педагогічних працівників спеціальних закладів загальної середньої освіти.
      Посада директора інклюзивно-ресурсного центру на рівні керівника психолого-медико-педагогічної консультації, міститься в Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників № 963, тому вона відноситься до педагогічних працівників. Крім того це підтверджено пунктом 43 Положення № 545, в якому йдеться, що діяльність інклюзивно-ресурсних центрів забезпечують педагогічні працівники – керівник (директор), завідувач філії (за наявності філії), фахівці (консультанти) інклюзивно-ресурсного центру (практичні психологи, вчителі-реабілітологи, вчителі-логопеди, інші вчителі-дефектологи).
      2. Щодо посади директора (завідувача) центру практичної психології і соціальної роботи.
      Центри практичної психології і соціальної роботи є установами освіти, тому на працівників таких центрів поширюються умови оплати праці, передбачені для працівників навчальних закладів і установ освіти.
      Посада директора (завідувача) центру практичної психології і соціальної роботи, який відповідно до пункту 1.1 Типового положення про центри практичної психології і соціальної роботи, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 14.08.2000 р. N 385, здійснює організаційні, координуючі та навчально-методичні функції в галузі практичної психології і соціальної роботи, міститься в Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників № 963, тому вона відноситься до педагогічних працівників.
      Враховуючи вищезазначене директор інклюзивно-ресурсного центру, а також директор (завідувач) центру практичної психології і соціальної роботи являються педагогічними працівниками, тому, відповідно до пункту 2 постанови КМУ від 31.01.2001 р. № 78, вони мають право на виплату їм надбавки за вислугу років.
      ——————–
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  80. Микола :

    Доброго дня. Чи може асистент вчителя у четвертому класі який отримує Надбавку 20% за роботу в інклюзивному класі, отримувати ще й надбавку за престижність 20% за НУШ

    • Admin :

      Виплата педагогічним працівникам надбавки за престижність праці передбачена постановою КМУ від 23 березня 2011 р. N 373.

      Надбавка для всіх педагогічних працівників передбачена в граничному розмірі 30 відсотків посадового окладу, але не менше 5 відсотків.

      Розмір надбавки встановлюється керівником закладу (установи) у межах фонду оплати праці.

      При цьому постановою № 373 встановлено коло посадових осіб, у яких надбавка за престижність праці не може бути менше 20 відсотків посадового окладу. До таких осіб, зокрема відносяться:

      – керівники шкіл, в яких апробують державний стандарт початкової освіти відповідно до Концепції реалізації державно політики у сфері реформування загальної середньої освіти “Нова українська школа” на період до 2029 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 р. N 988, їх заступники, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителі таких шкіл;
      – керівники шкіл, в яких навчання хоча б в одному з початкових класів здійснюватиметься за державним стандартом початкової освіти
      в рамках реалізації зазначеної Концепції, їх заступники, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителі таких класів зазначених шкіл;
      – вчителі української мови і літератури шкіл з навчанням мовами національних меншин.

      Як бачимо посада асистента вчителя в цьому колі осіб відсутня.

      Таким чином, вам може бути встановлена надбавка за престижність праці у розмірі від 5 до 30 відсотків посадового окладу, але обов’язкового граничного мінімального розміру надбавки (не менше 20%) за вашою посадою постановою № 373 не передбачено.

      • Світлана :

        Педагог є класним керівником 3 класу(НУШ), який є ще й інклюзивним класом, на які доплати може претендувати

        • Admin :

          Якщо цей педагог – класний керівник проводить заняття в інклюзивному класі, то крім доплати за класне керівництво за години роботи в цьому класі він має право на виплату йому доплати за роботу в інклюзивному класі в граничному розмірі 20 відсотків посадового окладу.

  81. микола :

    дякую

  82. галина :

    Добрий вечір, я працюю вчителем фізичної культури і маю два інклюзивні класи, діти віднесені до спеціальної медичної групи. чи має бути мені доплата за інклюзивний клас?

    • Admin :

      Якщо хоча б одна дитина з особливими освітніми потребами інклюзивного класу, де ви викладаєте предмет, за висновками інклюзивно – ресурсного центру не відсторонена від занять з фізичної культури, то ви маєте право на отримання доплати за роботу в інклюзивному класі.

      Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами, які не відсторонені від занять, складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи викладача, який працює з такими дітьми, тощо.

      Виплата доплати передбачена тільки за час роботи в інклюзивних класах.

      Якщо в індивідуальній програмі розвитку осіб з особливими освітніми потребами за висновками інклюзивно – ресурсного центру із навчального плану всіх таких учнів класу, де ви проводите заняття вилучено навчальний предмет, який ви ведете, то доплата не провадиться, тому що ви з цими дітьми не працюєте.

  83. Юлія :

    Доброго дня, скажіть будь ласка, я працюю асистентом вчителя у 6 класі, мене ставлять на офіційні заміни в початкові класи, за вчителів -предметників, це повинно оплачуватися додатково?

    • Admin :

      Так, оплата заміщення педагогічних працівників передбачена пунктом 73 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102.

      Відповідно до пункту 73 Інструкції № 102, за години заміщення тимчасово відсутніх по хворобі або з інших причин вчителів, вихователів, викладачів тощо здійснюється погодинна оплата педагогічних працівників. Якщо заміщення тривало понад два місяці, то оплата праці педагогічного працівника провадиться з першого дня заміщення за всі години фактичного педагогічного навантаження в порядку, передбаченому п.68 цієї Інструкції, тобто за тарифікацією.

  84. Оплата праці :

    Добрий день, чи мають отримувати доплату за роботу в інклюзивних групах педагоги ЗДО: фізкерівник, музкерівник, керівник гуртка? Як рахуються години занять, якщо заняття, наприклад триває 25 хвилин (по факту чи як академічна година?)

    • Admin :

      Доплата за роботу в інклюзивних групах, зокрема, у закладах дошкільної освіти передбачена постановою КМУ від 25.08.2004 р. N 1096 (із змінами, внесеними постановою КМУ від 14.02.2018 р. N 72) у граничному розмірі 20 відсотків посадового окладу (тарифної ставки) працівника.

      Зазначена доплата встановлюється всім педагогічним працівникам та
      помічникам вихователів, які працюють в інклюзивних групах ЗДО.

      Відповідно до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою КМУ від 14.06.2000 р. N 963, посади інструктора з фізкультури, музичного керівника і керівника гуртка відносяться до педагогічних працівників, отже працівники, які займають ці посади в ЗДО мають право на виплату їм доплати за роботу в інклюзивних групах.

      Зазначена доплата встановлюється тільки за години роботи у таких групах, причому з деякими особливостями.

      Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам та помічникам вихователів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами в інклюзивних групах. Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.

      Відповідно до пункту 5 Типових штатних нормативів дошкільних навчальних закладів, затверджених наказом МОНУ від 04.11.2010 р. N 1055, у штатних розписах дошкільних навчальних закладів передбачено посади інструктора з фізкультури і керівника гуртка з розрахунку 0,125 штатної одиниці на одну групу і музичного керівника із розрахунку 0,25 штатної одиниці на одну групу у дитячих садках і на кожну групу дітей віком від одного року і старше у яслах-садках.

      Це означає, що якщо, наприклад, в закладі дошкільної освіти інструктор з фізкультури і керівник гуртка проводитимуть заняття в двох інклюзивних групах, то доплата за роботу в інклюзивних групах їм буде здійснюватись лише на 0,25 посадового окладу (0,125 х 2), а і музичному керівнику – 0,5 посадового окладу (0,25 х 2).

      При цьому, інструктору з фізкультури при роботі в інклюзивній групі така доплата може і не виплачуватись, якщо всі діти з особливими освітніми потребами групи, де він проводить заняття, за висновками інклюзивно – ресурсного центру будуть відсторонені від занять з цього предмету, тому що він з цими дітьми не працюєте.

      Відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом МОНУ від 15.04.1993 р. N 102, місячна заробітна плата педагогічних працівників закладів освіти визначається шляхом множення ставки заробітної плати на їх фактичне навантаження на тиждень і ділення цього добутку на встановлену норму годин на тиждень.

      Оплата праці педагогічних працівників установ і закладів освіти провадиться виходячи із встановлених ставок заробітної плати (посадових окладів) з урахуванням підвищень, фактичного обсягу педагогічної роботи, доплат та надбавок. Встановлена таким чином при тарифікації заробітна плата виплачується щомісячно незалежно від кількості тижнів і робочих днів у різні місяці року.

      Доплата за роботу в інклюзивній групі встановлюється педагогічним працівникам, які працюють в інклюзивній групі, як й інші доплати – при тарифікації.

      При цьому тарифікаційні списки повинні містити інформацію про кількість інклюзивних груп у закладі, кількість годин навантаження кожного працівника в такій групі та розмір встановленої доплати за роботу в інклюзивній групі.

      У разі, якщо через хворобу чи з інших причин протягом деякого часу в групі відсутні особи (особа) з особливими освітніми потребами, зазначене не впливає на розмір виплати доплати педагогічним працівникам за роботу в інклюзивній групі.

      З особливостями виплати доплати за роботу в інклюзивній групі музичному керівнику ЗДО можна ознайомитись за посиланням http://www.zarplata.co.ua/?p=10083

      2. Відповідно до абзацу 2 підпункту “з” пункту 64 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. № 102, ставки заробітної плати педагогічних працівників встановлюються виходячи із затрат робочого часу в астрономічних годинах (60 хвилин). Короткі перерви, передбачені між уроками, заняттями, лекціями, є робочим часом педагогічного працівника.

  85. Юлія :

    Скажіть будь ласка, якщо у асистента вчителя ставка 25 годин, а він працює 30 годин, за це доплачується?

    • Admin :

      Така робота на 1,0 ставку асистента вчителя є незаконною і тому вона не оплачується. Якщо педагогічний працівник призначений на 1,0 ставку асистента вчителя без додаткового педагогічного навантаження, то його педагогічне навантаження на тиждень на цю ставку не повинно бути більшим 25 годин.

  86. Людмила :

    Доброго вечора) я практичний психолог , на повну ставку . (Без стажу роботи), маю додаткові індивідуальні та корекційні заняття. Якщо корекційні заняття оплачуються окремо від зарплати, то як оплачуються індивідуальні заняття з дітьми, і скільки за них платять/год ( 5 год на тиждень маю)

    • Admin :

      На цю тему у нас є стаття “Оплата індивідуальної роботи вчителя з хворими дітьми”. З нею можна ознайомитись за посиланням http://www.zarplata.co.ua/?p=10035

      Порядок організації здобуття повної загальної середньої освіти за індивідуальною формою, що здійснюється закладами загальної середньої освіти, передбачений Положенням про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженим наказом МОНУ від 12.01.2016 р. № 8. З Положенням можна ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0184-16#Text

  87. Тетяна :

    Доброго дня. У мене таке питання. Якщо вчитель інклюзивного класу на лікарняному, чи може його замінити асистент вчителя?

    • Admin :

      У разі, якщо немає можливості замінити вчителя іншим вчителем тієї ж спеціальності, то можлива заміна іншим педагогічним працівником (у вашому випадку – асистентом вчителя). У цьому випадку оплата педагогічному працівнику, який проводить заміну, здійснюється відповідно до пункту 73 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. N 102, тобто за погодинною ставкою вчителя в залежності від кваліфікаційної категорії, яку має педагогічний працівник, або за тарифікацією, якщо заміна тривала понад два місяці.

      Щодо цього читайте лист МОНУ від 06.11.2020 р. N 1/10-3943 за посиланням http://www.zarplata.co.ua/?p=9904

  88. Ірина :

    Добрый день. У мене навантаження 25 годин на тиждень. Чи можу я розподілити не по 5 годин кожен день, а, наприклад, один день 6 годин, а інший- 4 години.

    • Admin :

      Так, можна, якщо такий розподіл робочого часу буде передбачений навчальними планами та розкладами занять.

      • Ірина :

        Дякую за швидку відповідь. Тобто ніякий закон або норма закону це не регулює, якщо я все вірно зрозуміла. В законі йдеться мова лише про навантаження асистента на тиждень.

        • Admin :

          Регулюють Типові правила внутрішнього трудового розпорядку для працівників державних навчально-виховних закладів України, які затверджено наказом Міносвіти від 20.12.1993 р. N 455 (зокрема пункти 21 і 23).

          • Ірина :

            На жаль, головний асистент сказала, що на курсах було таке запитання. І лектор сказав, що категорчно – можна лише по 5 годин на день і ніяк інакше. Ніякого посилання на документ. Просто так сказав лектор. І все.

          • Admin :

            Вони праві. Такий розподіл робочого часу не залежить від бажання працівника.

  89. Іванна :

    Будь ласка, дайте роз’яснення. У школі 30 дітей з інклюзією. Нікому не платять доплати.Зверталися в профспілку.Обіцяли розібратися. Нічого не змінилося. Виявляється, фінвідділ не знає ,що треба нараховувати. Куди скаржитись? Винен директор, бо не захищає вчителів, а сам отримує свою доплату? Чи можуть з ІІ семестру почати платити надбавки за інклюзію? Дякую.

    • Admin :

      Вся відповідальність за порушення трудового законодавства, а також невиконання положень Закону України “Про загальну середню освіту” лягає на керівника закладу, адже не фінвідділ, а саме керівник видає накази про організацію інклюзивного навчання в закладі і залучення педагогів для роботи в інклюзивних класах (групах), а фінвідділ є тільки виконавцем рішень керівника. Куди вам звертатись, вирішуйте самі. Можете звернутись в МОНУ, в Державне управління праці вашої області, можете звернутись в судові органи. Якщо ваша профспілка не в змозі захистити вас, не в змозі вирішити вашу проблему, то чому ви до сих пір є членами цієї організації, чому покірно платите для їх утримання профспілкові внески?

  90. Леся :

    Доброго вечора. Розясніть будь ласка. Якщо дитина з ооп переходить до іншої школи то асистент вчителя звільняється? Якщо це відбудеться посеред навчального року. Чи він має право допрацювати до кінця навчального року?

    • Admin :

      У такому випадку, якщо клас закладу освіти перестає бути інклюзивним, і якщо педагога, який у цьому класі займав посаду асистента вчителя, неможливо перевести на іншу посаду в цьому закладі, він може бути звільнений з посади асистента вчителя за пунктом 1 статті 40 КЗпПУ у зв’язку з скорочення чисельності або штату працівників. У такому випадку педагог повинен бути завчасно, не пізніше як за два місяці до звільнень, попереджений про звільнення з роботи. Звільнення відбувається з виплатою вихідної допомоги у розмірі не менше середньомісячного заробітку.
      З порядком звільнення з роботи за пунктом 1 статті 40 КЗпПУ ви можете ознайомитись за посиланням https://biz.ligazakon.net/aktualno/8107_zvlnennya-z-ntsativi-robotodavtsya-pro-vs-nyuansi-ch2

  91. Лариса :

    Добро вечора! Яка доплата за роботу в інклюзивних групі ДНЗ з 1 січня 2022 року для вихователів? Чи залишилося поняття граничний розмір?

    • Admin :

      Відповідно до постанови КМУ від 28.12.2021 р. № 1391 з 01.01.2022 р. педагогічним працівникам та помічникам вихователів у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти за роботу в інклюзивних класах (групах) здійснюється доплата у розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати). Виплату у граничному розмірі з 01.01.2022 р. відмінено. Доплата встановлюється тільки за години роботи в інклюзивному класі (групі).

      Крім того, посадові оклади педагогічних працівників та помічників вихователів, діяльність яких безпосередньо пов’язана з освітнім процесом осіб з особливими освітніми потребами в інклюзивних групах закладів дошкільної освіти, підвищуються на 20 відсотків. Таке підвищення здійснюється тільки за години роботи в таких групах.

  92. Оксана :

    Доброго дня! Я – класний керівник інклюзивного класу. Крім годин класного керівника, веду у класі ще уроки з предмета. Підкажіть, будь ласка, на які доплати я можу претендувати? Чи є доплата за класне керівництво? Чи, тільки, за години з предмета?

    • Admin :

      Додаткові види заробітної плати:
      – підвищення на 10% у відповідності до вимог постанови КМУ від 11.01.2018 р. № 22;
      – підвищення за педагогічне звання на 10% відповідно до постанови КМУ від 28.12.2021 р. № 1391 (за наявності педагогічного звання);

      – підвищення за роботу з дітьми з особливими освітніми потребами на 20% (тільки за години викладання предметів);

      – надбавка за вислугу років, залежно від стажу роботи, від 10% до 30% посадового окладу;

      – надбавка за престижність педагогічної праці, від 5% до 30% посадового окладу;

      – доплата за роботу в інклюзивному класі у розмірі 20% (тільки за години роботи в класі);

      – доплата за класне керівництво: у 1 – 4 та підготовчих класах – 20%, у 5 – 11 (12) класах – 25% посадового окладу;

      – доплата за перевірку навчальних робіт, від 10% до “20% посадового окладу, відповідно до постанови КМУ від 28.12.2021 р. № 1391;

  93. Оксана :

    Гарно дякую за роз’яснення!

  94. Галина :

    Доброго ранку. Розясніть будь ласка. Моє навантаження 4 години і класне керівництво, з 1 вересня 2021 мене ще призначили асистентом вчителя в інклюзивному класі (ставка).Як правильно оформити моє призначення?Дякую

    • Admin :

      Відповідно до п.2 постанови КМУ від 3 квітня 1993 р. N 245 “Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій” тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу.

      Відповідно до п. 11 Переліку робіт, які не є сумісництвом (додаток до Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженого наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України від 28.06.1993 р. N 43) не вважається сумісництвом інша робота, яка виконується в тому разі, коли на основній роботі працівник працює неповний робочий день і відповідно до цього отримує неповний оклад (ставку), якщо оплата його праці по основній та іншій роботі не перевищує повного окладу (ставки) за основним місцем роботи.

      Враховуючи вищенаведене, у вашому випадку педагогічну роботу на посаді асистента вчителя не можна вважати роботою за сумісництвом.

      Відповідно до пункту 63 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом МОНУ від 15.04.1993 р. N 102, навчальне навантаження між вчителями, викладачами та іншими педагогічними працівниками розподіляється керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом залежно від кількості годин, передбачених навчальними планами, наявності відповідних педагогічних кадрів та інших конкретних умов, що склались у закладі.*

      *З дотриманням Кодексу Закону про працю України.

      Обсяг навчальної та іншої педагогічної роботи, яку може виконувати педагогічний працівник за основним місцем роботи, граничними розмірами не обмежується.

      Щодо педагогічного навантаження вчителя та інших педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, зокрема, йдеться у ст. 24 Закону України ” Про повну загальну середню освіту”.

  95. Романа :

    Доброго дня.
    Роз’ясніть будь ласка, зараз я на посаді вихователь-методист, але назначена, згідно наказу відповідальною за організацію та якість упровадження інклюзивної освіти в закладі, чи можу я отримувати надбавку? Чи це стосується лише завідуючої ЗДО ?

    • Admin :

      Виплата стосується всіх педагогічних працівників, які працюють в інклюзивних класах (групах) з дітьми з особливими освітніми потребами. Виплата здійснюється тільки за години роботи в таких класах (групах).

  96. Наталія :

    Добрий день! Згідно постанови КМУ № 1391 заступник директора з навчальної роботи при наявності 3 і більше інклюзивних класів має право на надбавку 20 %. У нас у школі 2 заступники з навчальної роботи ( 1 у початковій школі, 1 у старшій). Діти з ООП навчаються і в початковій, і в старшій школі. Чи мають право обидва заступники отримувати надбавку 20%? Якщо ні, то чи можна цю надбавку розділити на двох по 10%?

    • Admin :

      Відповідно до постанови КМУ від 28.12.2021 р. № 1391 доплата у розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) встановлюється керівнику закладу освіти, в якому організовано навчання осіб з особливими освітніми потребами і створено три і більше інклюзивних класи (групи), та заступнику керівника з навчальної роботи такого закладу освіти, в обов’язки якого входить організація інклюзивного навчання осіб з особливими освітніми потребами.

      На нашу думку, як слідує із вищезазначеного, така доплата встановлюється не всім заступникам керівника з навчальної роботи, а тільки тому з них, в обов’язки якого входить організація інклюзивного навчання осіб з особливими освітніми потребами.

      Порядок організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти, затверджений постановою КМУ від 15.09.2021 р. № 957.

      Конкретний перелік посадових обов’язків особи, назначеної уповноваженим для здійснення організації інклюзивного навчання осіб з особливими освітніми потребами, визначається його посадовою інструкцією, яка затверджується керівником закладу освіти відповідно до вимог законодавства.

      Ділення доплати, як у вашому випадку – на двох осіб, кожному по 10%, Постановою № 1391 не передбачено.

      Для отримання більш конкретної відповіді на ваше запитання вам потрібно звернутись із запитом до Міністерства освіти і науки України.

  97. Віра :

    Доброго дня! Я асистент вчителя, мені сказали, що тарифний розряд в мене буде 11 та надбавка за інклюзию 10 відсотків. Директор сказав, що вона не порушує нічого, вона навіть має право сплачувати від 5-20 відсотків за інклюзию.

    • Admin :

      1. Відповідно до Схеми тарифних розрядів посад педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів (додаток 6 до наказу МОН від 26.09.2005 р. № 557) за посадою асистента вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням передбачені 10, 11 і 12 тарифні розряди.
      За цією посадою тарифні розряди не залежать від кваліфікаційної категорії працівника.
      Умовами оплати праці педагогічних працівників будь-яких критеріїв або вимог для встановлення конкретного тарифного розряду працівнику не встановлено. Не передбачена також вимога щодо встановлення працівнику під час прийому його на роботу найнижчого тарифного розряду.
      При встановленні тарифного розряду асистенту вчителя, зокрема може враховуватись його освітній рівень, професійна компетентність, педагогічний досвід, результативність та якість роботи, термін роботи на посаді, інші дані, які характеризують його професійну діяльність.
      Згідно пункту 2 Наказу МОНУ № 557 право встановлювати працівникам закладів та установ освіти конкретні розміри посадових окладів відповідно до затверджених цим наказом схем тарифних розрядів надано керівникам навчальних закладів та установ освіти у межах затвердженого фонду заробітної плати.

      2. Щодо виплати працівникам доплати за роботу в інклюзивному класі ваш директор не правий.

      Так, до 1 січня 2022 року доплата за роботу в інклюзивному класі закладу загальної середньої освіти була передбачена постановою КМУ від 25.08.2004 р. N 1096 у граничному розмірі 20 відсотків посадового окладу працівника. Це означало, що працівнику розмір доплати міг встановлюватись від 1 до 20 відсотків посадового окладу. Але з 01.01.2022 р. постанова № 1096 втратила чинність.

      На зміну їй була прийнята постанова КМУ від 28.12.2021 р. № 1391, якою була затверджена така сама доплата за роботу в інклюзивному класі, але вже у розмірі 20 відсотків посадового окладу працівника, тобто ця доплата відтепер не може виплачуватись працівнику у розмірі, меншому за 20 відсотків посадового окладу.

  98. Вікторія :

    Добрий вечір! Хочу дізнатися, чому практичним психологам школи не оплачується робота за корекційно-розвиткові заняття з учнями інклюзивних класів?

    • Admin :

      Умови роботи і оплати корекційно – розвиткових занять передбачені Порядком та умовами надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2017 р. № 88.

      Перелік фахівців, які можуть проводити (надавати) додаткові психолого-педагогічні і корекційно-розвиткові заняття (послуги) з особами з особливими освітніми потребами у закладах освіти, визначено у додатку 5 до Порядку № 88.

      До таких фахівців відносяться ті з них, які здобули відповідний ступінь вищої освіти (освітньо-кваліфікаційний рівень) у галузі знань, та/або ті фахівці, що мають професійну кваліфікацію.

      У даному списку, зокрема, значаться фахівці, які здобули відповідний ступінь вищої освіти за спеціальністю психологія (053), а також ті, що мають професійну кваліфікацію “практичний психолог (2445.2)” або “психолог (2445.2)”.

      Таким чином, якщо ви відповідаєте вимогам Переліку № 88 (додаток 5 до Порядку № 88) то ви можете бути залучені для проведення корекційно – розвиткових занять з дітьми з ООП з відповідною оплатою такої роботи.

      Дивіться Перелік № 88 за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/88-2017-п#n83
      —————————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  99. Тетяна :

    Добрий день! Працюю вихователем в інклюзивній групі. Коли асистент вихователя на лікарняному не дають заміни. Чи правомірно це? Дитина з 5 рівнем підтримки.

    • Admin :

      Заміну тимчасово відсутнього асистента вихователя в закладі повинні організувати. При цьому треба мати на увазі, які посадові обов’язки має асистент вихователя.

      Асистент вихователя забезпечує особистісно орієнтоване спрямування освітнього процесу, бере участь у розробленні та виконанні індивідуальної програми розвитку дітей із особливими потребами, адаптує навчальні матеріали з урахуванням особливостей навчально-пізнавальної діяльності таких дітей.

      Асистент вихователя не здійснює фізичний супровід дитини із складними порушеннями розвитку та не забезпечує його соціально-побутові потреби, у тому числі не зобов’язаний надавати допомогу в одяганні/роздяганні, відвідуванні туалету, харчуванні тощо.

      Відповідно до законодавства в освітньому процесі соціальні потреби учнів з особливими освітніми потребами забезпечуються асистентом дитини.

      Функціональні обов’язки асистента дитини можуть виконувати соціальні працівники, батьки або особи, уповноважені цими батьками.

  100. Валентина :

    Доброго вечора! Працюю вихователем інклюзивної групи.цього року дитина йде до школи. Чи маю я право йти з цією дитиною працювати асистентом вчителя автоматично

    • Admin :

      Якщо в школі буде вакантна посада асистента вчителя і якщо вас приймуть в школу на таку посаду, то можете перейти працювати в школу, але це не надає вам якихось особливих прав щодо опіки цієї дитини.

  101. Наталія :

    Добрий день! Чі потрібно мати спеціальну освіту і яку саме для того щоб здійснювати корекційні заняття з мовлення з дитиною з ООП в садочку інклюзивної групи, коли асистент вихователя відмовляється проводити такі заняття, обгрунтовуючи це тим що не має відповідної освіти логопеда.? І як повинна проводитися оплата за такі заняття?

    • Admin :

      Умови роботи і оплати корекційно – розвиткових занять передбачені Порядком та умовами надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2017 р. № 88.

      Перелік фахівців, які можуть проводити (надавати) додаткові психолого-педагогічні і корекційно-розвиткові заняття (послуги) з особами з особливими освітніми потребами у закладах освіти, визначено у додатку 5 до Порядку № 88.

      До таких фахівців відносяться ті з них, які здобули відповідний ступінь вищої освіти (освітньо-кваліфікаційний рівень) у галузі знань, та/або ті фахівці, що мають професійну кваліфікацію.

      У даному списку, зокрема, значаться фахівці, які здобули відповідний ступінь вищої освіти за спеціальністю 016 Спеціальна освіта (логопедія), а також ті, що мають професійну кваліфікацію 2340 Вчитель-логопед.

      Таким чином, якщо фахівець відповідає вимогам Переліку № 88 (додаток 5 до Порядку № 88) то він може бути залучений для проведення корекційно – розвиткових занять з дітьми з ООП з відповідною оплатою праці за таку роботу.

      Дивіться Перелік № 88 за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/88-2017-п#n83

  102. Олександр :

    Доброго вечора! Підкажіть, будь ласка, чи можна забирати дитину з ооп з уроку для проведення корекційно-розвиткових занять та чи можемо ці ж заняття проводити на перервах? Чи не порушуємо цим самим санітарно-гігієнічні вимоги чи можливо інші вимоги? Дайте посилання на законодавчу базу! Дякую

    • Admin :

      Вибачте, але це питання не до нас. Воно стосується організації навчального процесу і не стосується оплати праці працівників.

  103. Марина :

    Добрий день. Підкажіть, будь ласка, ставка асистента вчителя здійснюється повністю з державного бюджету чи ще йде доплата з місцевого? Нас перевили на ставку 2/3 зарплати, мотивуючи тим що воєнний стан і грошей немає у місцевому бюджеті.

    • Admin :

      Фінансування на заробітну плату працівників ЗЗСО здійснюється з Державного бюджету.

  104. Тетяна :

    Добрий день. Підскажіть будь-ласка, якщо вчитель має пільги на 3-х дітей, чи враховується зарплата по ЦПХ ? І як має нараховуватись 22%, як вчителю окремо, а по ЦПХ окремо ?

    • Admin :

      1. Податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

      Відповідно до пункту 169.1 Податкового кодексу України платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги.

      Пунктами 164.2.1 і 164.2.2 ПКУ розмежовані поняття доходів у вигляді заробітної плати і сум винагород за ЦПХ, тобто суми винагород, нарахованих (виплачених) платнику податку відповідно до умов цивільно-правового договору не відносяться до доходу у вигляді заробітної плати, а це значить, що суми винагород за ЦПХ не враховуються при визначенні місячного оподатковуваного доходу для надання працівнику податкової соціальної пільги.

      2. Единий соціальний внесок у розмірі 22 відсотка нараховується окремо на заробітну плату і окремо на суму винагород за ЦПХ.

  105. Володимир :

    Добрий день. Я працюю в інклюзивному класі. Під час військового стану в мене знято за квітень та травень 20% посадового окладу. Чи це законно?

    • Admin :

      Якщо ви в квітні і травні працювали у звичайному режимі (не працювали дистанційно), то це є порушенням вимог нормативного документу.

  106. Ірина :

    Чи може помічник вчителя в 1 класі бути на заміні вчителя в 2 класі

    • Admin :

      Якщо асистент вчителя має відповідну освіту, то він у вільний від основної роботи час може виконувати таку заміну.

  107. Доброго дня! Скажіть, чи може асистент вчителя працювати на постійній основі? Тобто як і вчителі асистент призначається на роботу, після закінчення навчального року виходить у відпустку, після відпустки знову повертається до роботи в школі. Мені сказали, що тепер асистента вчителя призначають лише на навчальний рік (з вересня по травень), а потім звільняють, і коли вчителі перебувають у літній відпустці, асистент просто звільнений і переривається рік стажу, тому що призначать його лише з 1 вересня. Тому що асистента вчителя не можна переводити на постійну основу, на цю посаду людину беруть щорічно з 1 вересня до кінця навчального року, поки в закладі є інклюзія. В моїй ситуації інклюзія ще буде 3 роки, але мене звільнили і призначать лише з 1 вересня. А рік стажу в мене тепер переривається і не закінчений.

    Якщо асистента звільняють щороку, то чи повинен він проходити курси для підвищення кваліфікації та атестуватися? Чи взагалі можливо атестуватися при таких обставин?

    • Admin :

      Асистент вчителя державного і комунального закладу загальної середньої освіти, який досягнув пенсійного віку та отримує пенсію за віком, продовжує працювати за строковим трудовим договором. В інших випадках строковий трудовий договір з асистентом вчителя заключається за його згодою.

  108. Івануш Наталія :

    Підкажіть , маю 0, 5 ставки соціального педагога і асистент вчителя ставку… Наказ на асистента написали за суміщенням… Якщо я працюю в одному закладі.. чи правомірно це?. Бо колега, має написаний наказ. Бо тепер при отриманні відпускних, мені нарахували тільки по соціальному!!! Чому?

    • Admin :

      Вам повинні були надати відпустку і по основній посаді і по посаді, яку суміщаєте, і виплатити відпускні відповідно за обома посадами. А так, судячи з того, що вам виплатили відпускні лише за посадою соціального педагога, то за посадою асистента вчителя ви повинні далі виходити на роботу. Відповідно до допостанови КМУ вiд 03.04.1993 р. № 245 відпустка на підприємстві, де працівник працює за сумісництвом, надається в той самий час, коли працівник йде у відпустку за основним місцем роботи. Для працівників державних та комунальних підприємств, установ та організацій така норма є обов’язковою.

  109. Катерина :

    Підскажіть, чи потрібно директору школи звільняти асистента вчителя, якщо дитина з ООП померла? Асистент вчителя пенсіонер і працює на строковому трудовому договорі до 31.08.2022 р.

    • Admin :

      Строковий трудовий договір може бути припинено достроково, з тих самих підстав, що й договір, укладений на невизначений строк.

      Частиною другою статті 23 КЗпП України передбачено, що строковий трудовий договір укладається у випадках, коли трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк з урахуванням характеру наступної роботи, або умов її виконання, або інтересів працівника, а також у інших випадках, передбачених законодавчими актами.

      Припинення строкового трудового договору відбувається в разі спливу строку договору, у разі його дострокового розірвання на вимогу однієї зі сторін та в інших випадках, передбачених статтею 36 КЗпП.

      Власник має право за своєю ініціативою достроково звільняти працівників, з якими укладено строкові трудові договори, за наявності підстав, передбачених статтями 40 і 41 КЗпП.

  110. Василь :

    Добрий день! Мирного неба! Чи можна ставку асистента вчителя розділяти по 0,5 ставки?

    • Admin :

      Ви маєте на увазі, що прийняти на 1,0 штатну одиницю двох працівників, кожного з них на 0,5 ставки? Можна.

  111. Людмила :

    Доброго дня, підскажіть, будь ласка, якщо маю педагогічний стаж і вищу освіту, але не педагогічну, чи можу працювати асистентом вчителя, після проходження курсів.

  112. Тетяна :

    Добрий день! Чи можна так скласти розклад у інклюзивному класі асистенту вчителя, щоб він мав змогу проводити уроки в інших класах, з проміжками у інклюзивному класі, тобто 5 уроків не підряд? Дякую.

  113. Добрий вечір. Скажіть , будь ласка, чи може асистент вчителя на ставку 25 годин мати ще 0,5 ставки соціального педагога? Дякую. Якими документами можна керуватися?

  114. Добрий день, скажіть будь ласка, чи можна педагог-організатор ( 1 ст.) довантажити (0,5ст) асистент вчителя

  115. Руслана :

    Доброго дня, асистента вчителя 1 клас. 0,75 ставки(18год)-дитина з ООП не повинна ходити на 2 год анг та дві години фізкультури(синдром Дауна).
    Митання: Чи можу/чи повинна я мати один день вільний, так скласти розклад?

  116. Іванна :

    Добрий день. Чи можу я працювати асистентом вчителя без педагогічної освіти? Попередня освіта економічна Бакалавр, зараз навчаюся заочно на Магістра в педагогічному університеті.

  117. Наталія :

    Добрий день!
    Скажіть, будь ласка, коли асистент вчителя на лікарняному, чи передбачено законом його заміна.

    • Admin :

      Так, передбачено. Відповідно до пункті 64 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. № 102, адміністрація зобов’язана вжити заходів для заміни відсутнього працівника.

      В умовах інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти посада асистента вчителя, крім забезпечення безпосереднього педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами на уроці, передбачає надання допомоги вчителю в організації та здійсненні освітнього процесу в класі.

      При заміщенні тимчасово відсутніх по хворобі або з інших причин педагогічних працівників, яке тривало не більше двох місяців, відповідно до пункті 73 Інструкції № 102 проводиться погодинна оплата праці. Якщо заміщення тривало понад два місяці, то оплата праці педагогічного працівника провадиться з першого дня заміщення за всі години фактичного педагогічного навантаження в порядку, передбаченому пункту 68 цієї Інструкції, тобто за тарифікацією в повному обсязі.

  118. Лілія :

    Добрий день. Чи може вихователь інклюзивної групи в днз суміщати посаду асистента вихователя, якщо асистент звільнився? І як оплачується робота вихователя? Дякую.

    • Admin :

      Так, може. Абзацом третім підпункту “а” підпункту 3 пункту 4 наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» установлена доплати працівникам за суміщення професій (посад) у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки).

      Доплата встановлюється у відсотках до посадового окладу за основною посадою (у вашому випадку – за посадою вихователя).

      Рішення про конкретний розмір доплати приймає керівник ЗДО залежно від складності, характеру, обсягу виконуваних робіт, витрати основного робочого часу.

      Доплата може бути розподілена між декількома працівниками.

      Зазначена доплата не встановлюються керівникам навчальних закладів, установ освіти та наукових установ, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів навчальних закладів, установ освіти та наукових установ, їх заступникам.

      Суміщення професій чи посад – це виконання працівником поряд з основною роботою, обумовленою трудовим договором, додаткової роботи за іншою професією чи посадою на тому самому підприємстві, в установі, організації протягом установленої законодавством тривалості робочого дня.

      Головною передумовою суміщення професій (посад) є наявність вакансії суміщуваної професії (посади) в штатному розписі.

      При роботі за суміщенням професій (посад) окремий трудовий договір з працівником не укладається, лише видається наказ керівника закладу про допущення працівника до роботи за суміщенням. У табелі обліку робочого часу робота за суміщенням професій (посад) не відображається, для нарахування доплати за суміщення достатньо виданого наказу. Запис у трудову книжку про роботу за суміщенням не вноситься.

  119. Уляна :

    Скажіть, чому так несправедливо надають доплати за інклюзивні класи? Чому дирекція має надбавки до зарплати за інклюзію, хоч і не мають годин в тих класах, а соціальний педагог і психолог школи, які постійно працюють з усіма класами і з інклюзивними також, а доплати за це не мають. Якщо соціальний педагог є класним керівником в інклюзивному класі, кожен день працює з дітьми, організовує роботу класу, проводить години класного керівника, надає консультативну допомогу дитині з ООП та її сім‘ї і т. д., але це все не прирівнюється до урока і доплати, звісно ж, нема.

    • Admin :

      Доплати, які передбачені постановою КМУ від 28.12.2021 р. № 1391 для виплати: 1) керівникам закладів освіти та їх заступникам з навчальної роботи, а також 2) педагогічним працівникам та помічникам вихователів у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти, це різні доплати. Вони в РОЗМІРАХ доплат за окремі види педагогічної діяльності працівникам у державних і комунальних закладах та установах освіти, затверджених постановою № 1391, наведені окремими рядками. Примітка 4 до цих Розмірів, в якій йдеться, що доплата за роботу в інклюзивних класах (групах) встановлюється педагогічним працівникам та помічникам вихователів, які працюють в інклюзивному класі (групі), тільки за години роботи в інклюзивному класі (групі), керівників закладів освіти та їх заступників з навчальної роботи не стосується.

      На сьогодні це правило діє так.

      В майбутньому, з огляду на можливе звернення педагогічних працівників до уряду про порушенні їх прав на справедливу оплату праці, може щось і зміниться.

  120. Марина :

    Доброго вечора. Допоможіть, будь ласка, питання як правильно оплатити години в інклюзивній групі вихователів, в яких тижневе навантаження 25 год, оскільки кожного місяця директор закладу подає окремим наказом на оплату фактичні години роботи в цій групі. Кожного місяці це різні години. Заздалегідь дякую

    • Admin :

      Оплата праці педагогічних працівників закладів освіти здійснюється відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. N 102.

      Відповідно до пункту 68 Інструкції № 102 місячна заробітна плата педагогічних працівників установ освіти, визначається шляхом множення ставки заробітної плати на їх фактичне навантаження на тиждень і ділення цього добутку на встановлену норму годин на тиждень.

      Встановлена таким чином при тарифікації заробітна плата виплачується щомісячно незалежно від кількості тижнів і робочих днів у різні місяці року.

      Тарифікаційні списки затверджуються за погодженням із профспілковим комітетом не пізніше 5 вересня і подаються вищестоящому органу управління (пункт 4 Інструкції № 102).

      Погодинна оплата праці педагогічних працівників допускається лише при оплаті за години заміщення тимчасово відсутніх по хворобі або з інших причин вчителів, вихователів, викладачів тощо, яке тривало не більше двох місяців. Якщо заміщення тривало понад два місяці, то оплата праці педагогічного працівника провадиться з першого дня заміщення за всі години фактичного педагогічного навантаження в порядку, передбаченому пунктом 68 Інструкції № 102, тобто за тарифікацією (п. 73 Інструкції № 102).

  121. Галина :

    Доброго дня! Я асистент вчителя – 12 розряд, але мене тарифікують по 10 розряду, чи правомірно це?

    • Admin :

      Ви незрозуміло написали. Якщо вам встановили наказом 12 тарифний розряд, а бухгалтерія платить заробітну плату за 10 тарифним розрядом, то це порушення Умов оплати праці педагогічних працівників.

      Відповідно до Схеми тарифних розрядів посад педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів (додаток 6 до наказу МОН від 26.09.2005 р. № 557) за посадою асистента вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням передбачені 10, 11 і 12 тарифні розряди.

      Умовами оплати праці педагогічних працівників будь-яких критеріїв або вимог для встановлення конкретного тарифного розряду працівнику не встановлено. Не передбачена також вимога щодо встановлення працівнику під час прийому його на роботу найнижчого тарифного розряду.

      При встановленні тарифного розряду асистенту вчителя, зокрема може враховуватись його освітній рівень, професійна компетентність, педагогічний досвід, результативність та якість роботи, термін роботи на посаді, інші дані, які характеризують його професійну діяльність.

      Тому, якщо при прийомі вас на роботу вам встановили 10 тарифний розряд, то це не є порушенням Умов оплати праці педагогічних працівників .

      Підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників в процесі їх трудової діяльності можливе за результатами їх атестації в порядку, передбаченому Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженим наказом МОНУ від 06.10.2010 р. N 930.
      ———————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  122. Світлана :

    Добрий день. Скажіть, будь ласка, якщо вибуває дитина з ООП із закладу освіти, клас вже не буде інклюзивним. Знімається доплата 20% з вчителів ?. Дитина вибула 22 березня. Дякую

    • Admin :

      Так, у такому випадку виплата доплати за роботу в інклюзивних класах (групах) не проводиться.

  123. Марина :

    Добрий день. Працюю практичним психологом на 0,5 ставки. Чи можна мені взяти ставку асистента вчителя у цьому ж закладі? Адміністрація не дозволяє, мотивуючи тим, що робочий день не може бути 9 годин (4 год. психолог і 5 год.асистент), а суміщати дані посади не можна. Чи правомірна відмова? І якщо не можна ставку асистента, то чи можна взяти 0,75 ставки, тоді робочий день буде 8 годин. І ще один ньюанс: мова йде про мою власну дитину з ООП, у класі якої я хочу бути асистентом і залишитися психологом у цьому ж закладі.Чи можна так?

    • Admin :

      Відповідно до пункту 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. № 102, інші працівники закладів освіти (не керівні) можуть вести викладацьку роботу або заняття з гуртківцями у цьому ж закладі освіти, але в середньому не більше 2 годин (12 годин на тиждень, 480 годин на рік), якщо вони по основній роботі отримують повний посадовий оклад (ставку).

      У випадках, коли вищезгадані працівники отримують по основній посаді 0,5 посадового окладу (ставки), їм дозволяється вести викладацьку роботу в середньому не більше 3 годин на день (18 годин на тиждень, 720 годин на рік), а при виконанні цієї роботи в 1-4 класах -до 20 годин на тиждень.

      Названим працівникам за норму годин, визначену у цьому пункті, оплата проводиться понад основний посадовий оклад (ставку) у порядку, передбаченому відповідно для учителів, викладачів та керівників гуртків (за тарифікацією).

      Така робота не вважається сумісництвом, адже вона виконується у робочий час за основною посадою.

      За години викладацької роботи чи занять з гуртками, виконані, як виняток, у зв’язку з виробничою необхідністю понад норму, зазначену у цьому пункті, провадиться погодинна оплата за фактичну кількість годин, але не більше 240 годин на рік.

      При цьому мається на увазі не календарний і не навчальний рік, а рік, який починається з першого дня виконання такої роботи.

      У вашому випадку можна працювати за такими варіантами:

      Варіант № 1
      а) Основна посада – практичний психолог – 4 години в день (на 0,5 ставку). Така робота табелюється.

      б) Робота асистентом вчителя відповіно до п. 91 Інструкції № 102 у робочий час за основною посадою на 0,6 ставки (3 години в день), а при виконанні цієї роботи в 1-4 класах – на 0,67 ставки (3 години 20 хвилин).

      Така робота не табелюється, а умови її виконання і оплати оговорюються в наказі.

      в) Робота асистентом вчителя за сумісництвом поза межами робочого часу за основною посадою на 0,4 ставки (2 години в день), а при виконанні цієї роботи в 1-4 класах – на 0,33 ставки (1 години 40 хвилин).

      Така робота табелюється.

      Всього ваш робочий час в день буде складати 6 години (5 годин 40 хвилин).

      Варіант № 2

      а) Основна посада – асистент вчителя (на 1.0 ставку). Така робота табелюється.

      б) Робота практичним психологом відповіно до п. 91 Інструкції № 102 у робочий час за основною посадою на 0,25 ставки (2 години в день)

      Така робота не табелюється, а умови її виконання і оплати оговорюються в наказі.

      в) Робота практичним психологом за сумісництвом поза межами робочого часу за основною посадою на 0,25 ставки (2 години в день). Така робота табелюється.

      Всього ваш робочий час в день буде складати 7 годин (5 + 2).
      ———————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  124. Доброго дня! Якщо я атестувалася в закладі дошкільної освіти як асистент вихователя 12 розряд, і через пів року після атестації перейшла на роботу в заклад середньої освіти асистентом вчителя, але по 12 розряду зарплату не нараховують, нараховують по 10, мотивують тим, що в атестаційному листі вказано саме асистент вихователя і в них не має такої посади. Яким законом це регулюється?

    • Admin :

      Залежності встановлення асистенту вчителя закладу ЗСО тарифного розряду при прийнятті його на роботу від результатів проходження ним атестації не передбачено. Нормами законодавства, в тому числі і Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженим наказом МОНУ від 06.10.2010 р. № 930, не передбачено попередньої атестації асистентів вчителів закладів ЗСО перед призначенням їх на посади.

      Відповідно до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963, асистенти вчителів є педагогічними працівниками.

      На асистента вчителя при прийнятті його на роботу поширюються норми статті 22 Закону «Про повну загальну середню освіту» щодо педагогічного працівника.

      Зокрема, на посади педагогічних працівників приймаються особи, які мають педагогічну освіту, вищу освіту та/або професійну кваліфікацію, вільно володіють державною мовою (для громадян України) або володіють державною мовою в обсязі, достатньому для спілкування (для іноземців та осіб без громадянства), моральні якості та фізичний і психічний стан здоров’я яких дозволяють виконувати професійні обов’язки.

      Додаткових вимог до асистента вчителя для прийняття його на роботу щодо підвищення ним кваліфікації для роботи на цій посаді Законом «Про повну загальну середню освіту» не передбачено.

      Це також не передбачене постановою КМУ від 15.09.2021 р. № 957 «Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти» З постановою можна ознайомитись за посиланням http://www.zarplata.co.ua/?p=11355

      Педагогічні працівники, в т.ч. і асистенти вчителів приймаються на роботу за трудовими договорами відповідно до вимог Закону «Про повну загальну середню освіту» та законодавства про працю.

      Відповідно до пункту 4 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти України від 15.04.1993 р. N 102, визначення ставок (окладів) працівників за розрядами тарифної сітки провадиться з урахуванням їхніх кваліфікаційних вимог з наступною атестацією або тарифікацією згідно з чинним законодавством.

      Це означає, що умовами оплати праці педагогічних працівників при прийнятті їх на роботу будь-яких вимог для встановлення конкретного тарифного розрядупрацівнику не встановлено. Головним критерієм, за яким визначається тарифний розряд такому працівнику, є рівень його освіти, кваліфікація, практичний досвід роботи. Не передбачена також вимога щодо встановлення працівнику під час прийняття його на роботу найнижчого тарифного розряду.

      Вже в період роботи на посаді за результатами атестації працівника йому може бути встановлений більш високий тарифний розряд або навпаки нижчий за той, що був встановлений при прийомі на роботу, у межах, затверджених у встановленому порядку мінімальних і максимальних тарифних розрядів на відповідній посаді.

      Відповідно до Схеми тарифних розрядів посад педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів (додаток 6 до наказу МОН від 26.09.2005 р. № 557) асистенту вчителя при прийнятті його на роботу може бути встановлений 10, 11 або 12 тарифний розряд.

      Якщо в ЗДО вам зарплату нараховували за 12 тарифним розрядом, то з переходом на роботу в школу на посаду асистента вчителя вам зарплату повинні нараховувати теж за 12 тарифним розрядом.

      За нормою пункту 3.27 Типового положення № 930 за педагогічними працівниками, які переходять на роботу з одного навчального закладу до іншого, а також на інші педагогічні посади у цьому самому закладі, зберігаються присвоєні кваліфікаційні категорії (тарифні розряди) та педагогічні звання до наступної атестації. Кваліфікаційна категорія (тарифні розряди) зберігається як при переході з одного навчального закладу до іншого, так і при переході з однієї посади на іншу у цьому самому закладі.

      Ваша посада, як за попереднім місцем роботи, так і в школі, не передбачає атестації на присвоєння кваліфікаційних категорій.

      Встановлення найнижчого тарифного розряду педагогічному працівнику високої кваліфікації, який має відповідну фахову освіту і переходить працювати на іншу педагогічну посаду, суперечить загальновизнаним нормам трудового законодавства.
      ———————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  125. Марія :

    Добрий день. Музичний керівник має 5 груп з них 2 інклюзивні групи. Чи потрібно підвищувати посадовий оклад на 20% за години роботи в інклюзивних групах, а потім з підвищеного посадового окладу робити доплату за години проведені в інклюзивній групі.

    • Admin :

      Так, посадовий оклад потрібно спочатку підвищити на 10 відсотків у відповідності до вимог постанови КМУ від 11.01.2018 р. № 22 і на 20 відсотків за роботу в певних типах закладів та установ освіти відповідно до Розмірів підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) працівникам у державних і комунальних закладах та установах освіти, затверджених постановою КМУ від 28.12.2021 р. № 1391, і примітки 2 до цих Розмірів, а потім з підвищеного (оновленого) таким чином посадового окладу робити доплату у розмірі 20 відсотків за роботу в інклюзивних класах (групах) за години фактичної роботи в інклюзивних групах згідно з Розмірами доплат за окремі види педагогічної діяльності працівникам у державних і комунальних закладах та установах освіти, затвердженими постановою № 1391, і приміткою 4 до цих розмірів.

      Пропонуємо ознайомитись зі статтею на нашому сайті «Про оплату праці музичного керівника закладу дошкільної освіти» за посиланням: http://www.zarplata.co.ua/?p=10083 Зверніть увагу на особливості підвищення посадового окладу і доплати за роботу в інклюзивних групах музичного керівника в ЗДО.
      ———————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

      • Марія :

        Дякую.

      • Марія :

        Добрий день. Чи мають право не підвищувати посадовий оклад на 20% за години роботи в інклюзивній групі, аргументуючи, що ДНЗ загального типу, а не спеціального, а робити тільки доплату 20% за ці години.

        • Admin :

          Відповідно до Розмірів підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) працівникам у державних і комунальних закладах та установах освіти, затверджених постановою КМУ від 28.12.2021 р. № 1391, педагогічним працівникам, помічникам вихователів та керівним працівникам, діяльність яких безпосередньо пов’язана з освітнім процесом, зокрема у закладах освіти для дітей, які потребують особливих умов виховання та тривалого лікування (або за наявності у закладах освіти таких класів, груп), установлено підвищення посадових окладів у розмірі 20 відсотків від посадового окладу.

          Згідно з приміткою 2 до цих Розмірів підвищень посадових окладів (постанова № 1391), у закладах освіти, що мають класи (групи) спеціального призначення (спеціальні, санаторні), оплата праці педагогічним працівникам та помічникам вихователів за підвищеними посадовими окладами (ставками заробітної плати) здійснюється тільки за години роботи в таких класах (групах), у тому числі за години роботи з учнями цих класів (груп), які здобувають освіту за індивідуальною формою.

          Враховуючи вищезазначене, а також те, що вихователі та асистенти вихователів інклюзивних груп в дошкільних закладах освіти працюють в цих групах на постійній основі, то вони мають право на підвищення посадових окладів у розмірі 20 відсотків повністю на все їх педагогічне навантаження.

          Це стосується також і помічників вихователів, які закріплені за інклюзивними групами.

          Іншим педагогічним працівникам підвищення посадових окладів здійснюється тільки за години роботи в таких групах.
          ———————
          Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  126. Ірина :

    Доброго дня! Надайте, будь ласка, роз’яснення щодо оплати праці асистента учителя за сумісництвом. Оплата праці має здійснюватися за години навантаження за місяць чи за робочі дні?

    • Admin :

      Відповідно до статті 102-1 КЗпПУ сумісництвом вважається виконання працівником, крім основної, іншої оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому самому або іншому підприємстві, в установі, організації або у роботодавця – фізичної особи.

      Згідно зі статтею 102-1 КЗпПУ працівники, які працюють за сумісництвом, одержують заробітну плату за фактично виконану роботу.

      На сумісника поширюються всі права, гарантії та обов’язки, передбачені чинним законодавством, колективним договором i правилами внутрішнього трудового розпорядку.

      Під час прийняття на роботу працівника-сумісника та оформлення з ними трудових відносин обидві сторони (власник або уповноважений ним орган та працівник) насамперед повинні визначити режим роботи за сумісництвом та порядок оплати праці. Всі ці нюанси оговорюються в наказі про прийняття працівника на роботу.

      Оплата праці сумісників здійснюється за тарифікацією. Про це йдеться у листі МОНУ від 10 серпня 2018 р. № 1/11-8468 «Щодо оплати праці педагогічного працівника, який працює за сумісництвом» з яким можна ознайомитись за посиланням http://www.zarplata.co.ua/?p=11333
      ———————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  127. Віта :

    Доброго дня. Скажіть, будь ласка, як маємо працювати, якщо асистент вихователя інклюзивної групи в ЗДО на лікарняному і не дають заміни?

    • Admin :

      Відповідно до пункту 64 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. N 102, адміністрація закладу освіти зобов’язана вжити заходів для заміни відсутнього працівника.

  128. наталія :

    Доброго вечора. Асистент вчителя працює на 0.5 ставки. Допомога на оздоровлення нараховується в розмірі ставки чи 0.5 ставки, які фактично займає працівник?

  129. Наталія :

    Доброго дня!Буду щиро вдячна за вашу допомогу і роз’яснення.
    Вихователь ЗДО загальної групи заміняє вихователя,який на лікарняного, у інклюзивній групі. Заміна відбувається з 19.06 по 23.06 по 5,075 год, тобто заміна тривала 25,375 год.Чи правильно розрахована оплата заміни?
    6567(оклад)+656,7(10%підвищення)=7223,7грн
    7223,7*10%=722,3грн-вислуга
    7223,7*15%=1083,56грн-престижність
    7223,7*20%=1444,74грн-інклюзія
    (7223,7+722,3+1083,56+1444,74)/105,8(коефіцієнт)*25,375=2512,16грн – сума оплати заміни.
    Дякую щиро!

    • Admin :

      Допущені помилки в розрахунку.

      1. При оплаті годин заміщення педагогічних працівників розмір погодинної ставки заробітної плати потрібно застосовувати не той, що наведений в пункті 73 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України 15 квітня 1993 року N 102, тобто не 105,8 годин.

      Розмір погодинної ставки заробітної плати визначається шляхом ділення місячної тарифної ставки, встановленої за відповідну норму годин навчального навантаження на тиждень, на середньомісячну кількість годин, передбачену балансом робочого часу на відповідний рік.

      Так, при 25-годинному робочому тижні, встановленому для вихователя інклюзивної групи, з урахуванням того, що на день початку заміщення працівника воєнний стан в Україні було встановлено по 18 серпня 2023 року і, що на перід дії воєнного стану святкові і неробочі дні відмінено, норма робочого часу на 2023 рік складає 1285 годин, що в розрахунку на місяць становить 107,1 години (1285 год. : 12 міс).

      2. Відповідно до Розмірів підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) працівникам у державних і комунальних закладах та установах освіти, затверджених постановою КМУ від 28.12.2021 р. № 1391, педагогічним працівникам, помічникам вихователів та керівним працівникам, діяльність яких безпосередньо пов’язана з освітнім процесом, зокрема, у закладах освіти для дітей, які потребують особливих умов виховання та тривалого лікування (або за наявності у закладах освіти таких класів, груп), встановлено підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати) у розмірі 20 відсотків.

      Інклюзивні групи в ЗДО – це групи для дітей з особливими освітніми потребами, вони відносяться саме до таких груп, тобто до груп для дітей, які потребують тривалого лікування.

      Розрахунок додаткової оплати:

      Складові заробітної плати Розрахунок,  грн
      Ставка заробітної плати (13 т.р.) 6567,0
      Підвищення на 10% відповідно до постанови КМУ від 11.01.2018 р. № 22 656,7 (6567,0 х 10 : 100)
      Підвищення на 20% відповідно до Розмірів підвищень посадових окладів № 1391 1313,4 (6567,0 х 20 : 100)
      Новостворена ставка заробітної плати 8537,1 (6567,0 + 656,7 + 1313,4)
      Оплата за години донавантаження 2024, 67 (8537,1 : 107,1 х 25,4)
      Надбавка за вислугу років, 10% 202,47 (2024, 67 х 10 : 100)
      Надбавка за престижність праці, 15% 303,7 (2024, 67 х 15 : 100)
      Доплата за роботу в інклюз. групі, 20% 404,93 (2024, 67 х 20 : 100)
      Разом: 2935,77 (2024,67 + 202,47 + 303,7 + 404,93)

      ——————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  130. Оксана :

    Добрий вечір. Скільки коштів виділяють на 1 дітину з ООП (бо нам сказали що на 2 чи 4 рівень підтримки виділяють 6 тисяч і все, це на цілий рік). І завжди кажуть, що немає коштів. Що мають робити спеціалісти, куди звертатися? Головний бугалтер повідомлений, але відмовляється брати АКТИ про виконану роботу.

    • Admin :

      Проблема у вашому закладі з виплатою винагороди за проведення розвитково-корекційних занять, напевно, повязана з недофінансуванням центром (МОНУ) субвенції на ці цілі.

  131. Надія :

    Доброго вечора. Цікавить запитання. Працюю в ЗДО на посаді інструктора фізкультури. На літній період додатково заміняю вихователя в інклюзивній групі. Маю вищу освіту рівень бакалавра, 2 кваліфікаційну категорію, як у моєму випадку має обчислюватись моя заміна? Мені оплачуть тільки відпрацьовані години, без оплати за престиж , вислугу років, і без доплати за роботу в інклюзивній групі. Дякую, чекаю на відповідь.

    • Admin :

      Педагогічним працівникам з освітнім рівнем «бакалавр» не може бути присвоєна кваліфікаційна категорія. Відповідно до пункту 4.1 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОНУ від 06.10.2010 р. N 930, атестація на відповідність займаній посаді з присвоєнням кваліфікаційних категорій проводиться щодо педагогічних працівників, які мають вищу педагогічну або іншу вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра.

      Заміщення тимчасово відсутніх педагогічних працівників повинно здійснюватись у вільний від основної роботи час, тому що заміщення передбачає додаткову оплата за години заміщення.

      При заміщенні педагогічних працівників здійснюється додаткова оплата відповідно до пункту 73 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102.

      Згідно з п. 73 Інструкції № 102, якщо заміщення тривало не більше двох місяців, то проводиться погодинна оплата. Якщо заміщення тривало понад два місяці, то оплата праці педагогічних працівників з першого дня заміщення за всі години фактичного педагогічного навантаження провадиться в порядку, передбаченому п. 68 Інструкції № 102, тобто за тарифікацією.

      У даному випадку розрахунок додаткової оплати проводиться з посадового окладу вихователя ЗДО.

      Вихователю ЗДО з освітнім рівнем бакалавра може бути присвоєно 10 або 11 тарифний розряд.

      При заміщенні, як при почасовій оплаті, так і при оплаті за тарифікацією, крім посадового окладу виплачуються також додаткові види заробітної плати (доплати і надбавки), на які має право педагогічний працівник на заміщаємій посаді.

      Ознайомтесь із статтею на нашому сайті «Оплата заміни тимчасово відсутніх учителів» за посиланням http://www.zarplata.co.ua/?p=11428. Там наведені приклади розрахунку додаткової оплати за заміщення.
      ——————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

      • Надія :

        Доброго вечора. Ваша відповідь не відповідає законодавчій основі, оскільки Типове положення про атестацію, затверджене 06.10 2010 р. втратило чинність і є інше, прийняте 09.09.2022 р., згідно з яким описана атестація педагогічних працівників з новими ступенями вищої освіти.

        • Admin :

          Нове Положення про атестацію педагогічних працівників, затверджене наказом МОН від 09.09.2022 р. № 805, який набирає чинності з 01 вересня 2023 року. Дивіться п. 6 цього наказу за посиланням http://www.zarplata.co.ua/?p=11264

  132. Юлія :

    Добрий день. Скажіть, будь ласка, у ліцеї у 7 класі є двоє інклюзивних дітей, відповідно є асистент. У філії (цього ж ліцею) також є інклюзивна дитина у 7 класі. Чи повинен бути асистент у цьому класі, у філії? Дякую.

    • Admin :

      Зарахування учнів до закладу освіти здійснюється згідно з Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом МОН від 16.04.2018 р. № 367.

      Відповідно до пункту 6 Порядку організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти, затвердженого постановою КМУ від 15.09.2021 р. № 957, яким передбачається розподілення учнів з ООП по класам, у вашому випадку учня з ООП філії ліцею потрібно перевести для навчання в уже створений інклюзивний класс ліцею.

      За умови наявності в населеному пункті одного закладу освіти учні розподіляються між класами такого закладу освіти без урахування кількості таких осіб.

      При цьому, якщо не має можливості перевести учня з філії до самого ліцею, зокрема, якщо філія знаходиться в іншому населеному пункті, то заклад освіти не може відмовити в організації інклюзивного навчання учня з особливими освітніми потребами та створенні інклюзивного класу.

      Керівник закладу освіти на підставі заяви батьків учня та висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, що надається інклюзивно-ресурсним центром, утворює інклюзивний клас та організовує інклюзивне навчання з урахуванням рівня підтримки, рекомендованого інклюзивно-ресурсним центром.

      Якщо буде створено такий інклюзивний клас у філії ліцею, то відповідно він повинен бути укомплектований посадою асистента учителя.
      —————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  133. Богдана :

    Доброго вечора! Цікавить які підстави для звільнення з посади асистента вчителя? Наприклад якщо закінчився 11 інклюзивний клас, чи є якісь закон щоб не звільняли? Чи асистент залежить від дитини ,наприклад якщо дитина вибула ,асистента можуть звільнити?

    • Admin :

      При прийнятті працівника на роботу з ним, зазвичай, укладається безстроковий трудовий договір, тобто трудовий договор на невизначений строк.

      У деяких випадках з працівником може бути укладено строковий трудовий договір, тобто трудовий договор, строк дії якого узгоджується під час укладання трудових відносин і цей строк встановлюється за згодою обох сторін, працівника і роботодавця.

      Якщо працівника прийнято на роботу за трудовим договором, укладеним на невизначений строк, то його, без його особистої згоди на те, не мають права звільнити з роботи крім випадку, передбаченому пунктом 1 статті 40 КЗпП, тобто у зв’язку з ліквідацією інклюзивного класу, в якому асистент вчителя працює, через відсутність в ньому дітей з ООП і скороченням штату (посади асистента вчителя ).

      Звільнення з підстав, передбачених п. 1 ст. 40 КЗпПУ, допускається, якщо неможливо перевести працівника, за його згодою, на іншу роботу.

      Порядок вивільнення працівників визначено ст.49-2 КЗпПУ

      Про звільнення працівника із зазначених підстав його персонально про це попереджають не пізніше ніж за два місяці.

      Розірвання трудового договору із цих підстав може бути проведено лише за попередньою згодою профспілкового органу.

      Власник або уповноважений ним орган має право розірвати трудовий договір не пізніше ніж через місяць з дня одержання згоди профспілкового органу.

      У разі припинення трудового договору з працівником через скорочення штату працівників у трудовій книжці працівника має бути зроблено запис: “Звільнено за скороченням штатів, п.1 ст.40 КЗпП України”.

      У разі припинення трудового договору з цих підстав працівникові виплачується вихідна допомога у розмірі не менше середнього місячного заробітку (ст.44 КЗпП).

      Якщо працівника було прийнято на роботу за строковим трудовим договором, яким було оговорено строк його звільнення з роботи, то його повинні звільнити з роботи в останній день строку трудового договору. Якщо ж наступного дня працівник вийшов на роботу (і це документально підтверджено), звільнити його на зазначеній підставі не можна, оскільки згідно із ч. 1 ст. 391 КЗпП у такому випадку дія строкового договору вважається подовженою на невизначений строк. У подальшому розірвати трудовий договір з ініціативи роботодавця можливо лише на загальних підставах, передбачених трудовим законодавством.

      У разі звільнення працівника із зазначених підстав у наказі про його звільнення і його трудовій книжці робиться запис: «Звільнено у зв’язку із закінченням строку трудового договору, пункт 2 частини першої ст. 36 КЗпП України».
      ——
      Для підтримки нашого сайту просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики, розміщені на ньому.

  134. Марина :

    Доброго дня! Я вчитель англ. мови і буду цього року працювати в інклюзивному класі. 1 клас має дві години англ. мови на тиждень і мене цікавить : ЯКУ ДОПЛАТУ я отримаю за інклюзію? Чи 20% від ставки, а чи 20% за дві години, які я матиму в інклюзивному класі? Дякую за відповідь.

    • Admin :

      Відповідно до постанови КМУ від від 28 грудня 2021 року № 1391 педагогічні працівники закладів ЗСО, які працюють в інклюзивних класах, мають право за цією постановою на дві виплати:
      – на підвищення посадового окладу в розмірі 25% від посадового окладу за роботу в певних типах закладів та установ освіти;
      – на доплату в розмірі 20% від посадового окладу за роботу в інклюзивному класі.

      Дані виплати проводяться тільки за години роботи в таких класах.

      При цьому, якщо в інклюзивному класі всі учні з ООП звільнені від вивчення англійської мови, то такі виплати вчителю не проводяться, тому що такі виплати цілеспрямовано фінансуються на підтримку дітей з ООП за рахунок субвенції з Державного бюджету.
      ——
      Для підтримки нашого сайту просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики, розміщені на ньому.

  135. Оксана :

    Доброго дня. Скажіть,будь ласка, чи маю я право працювати на ставку асистента вчителя і вести додаткових 6 годин?

    • Admin :

      Крім роботи за основною посадою пунктом 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102, педагогічним працівникам дозволено вести додаткову викладацьку роботу у робочий час за основною посадою.

      Так, відповідно до пункту 91 Інструкції № 102 інші працівники закладів освіти (мається на увазі – не керівні) можуть вести викладацьку роботу або заняття з гуртківцями у цьому ж закладі освіти, але в середньому не більше 2 годин (12 годин на тиждень), якщо вони по основній роботі отримують повний посадовий оклад (ставку).

      Названим працівникам за норму годин, визначену у цьому пункті, оплата проводиться понад основний посадовий оклад (ставку) у порядку, передбаченому відповідно для учителів, викладачів та керівників гуртків (за тарифікацією).
      ———
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  136. Юлія :

    Доброго вечора. Цікавить питання, якщо людина працює асистентом вчителя на 1 ставку, чи можна їй ще додати 0.5 заступника філії? Дякую за відповідь.

    • Admin :

      Так, можна у вільний від основної роботи час.

      Відповідно до частини другої статті 21 Кодексу законів про працю України працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачене законодавством, колективним договором або угодою сторін.

      Відповідно до статті 102-1 КЗпП України, статті 19 Закону України «Про оплату праці» сумісництво — це виконання працівником, крім основної, іншої оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час.
      ——————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  137. наталія :

    Доброго дня. Дітей переведено на сімейну форму навчання, у зв’язку із цим у класі очно навчається менше 12 учнів. Чи впливає це на розмір доплати за класне керівництво та перевірку зошитів?

    • Admin :

      Так, впливає. Згідно з приміткою 1 Розмірів доплат за окремі види педагогічної діяльності працівникам у державних і комунальних закладах та установах освіти, затверджених постановою КМУ від 28.12.2021 р. № 1391, доплата за класне керівництво у класах (групах) закладів загальної середньої освіти усіх типів і найменувань з кількістю учнів менше 12 осіб здійснюється в розмірі 50 відсотків відповідних розмірів доплат. Зазначена норма не поширюється на спеціальні класи (групи), для яких нормативами передбачено меншу наповнюваність.

      Згідно з приміткою 2 до цих Розмірів доплата за перевірку навчальних робіт у 1—11 (12) класах (класах-комплектах) закладів загальної середньої освіти усіх типів і найменувань з кількістю учнів менше 12 осіб здійснюється у розмірі 50 відсотків відповідних розмірів доплат. Зазначена норма застосовується і у разі поділу класів на групи та груп на підгрупи.
      ——————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  138. Наталія :

    Доброго вечора. Скажіть, будь ласка, як нараховується зарплата асистенту вчителя, якщо навчальне навантаження учнів 24 години. Дякую за відповідь

    • Admin :

      Відповідно до Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти, затверджених наказом МОН від 06.12.2010 р. № 1205, посада асистента учителя вводиться у школах, де запроваджене інклюзивне навчання, для роботи з учнями з особливими освітніми потребами з розрахунку 1 ставка на клас, у якому навчаються такі діти.

      Відповідно до статті 24 Закону України «Про повну загальну середню освіту» педагогічне навантаження асистента вчителя у закладі загальної середньої освіти становить 25 годин на тиждень, що відповідає 1,0 тарифній ставці працівника.

      Кабінет Міністрів постановою від 15.09.2021 р. № 957 затвердив “Порядок організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти”.

      Відповідно п. 17 Порядку організацію інклюзивного навчання учнів забезпечує асистент вчителя, посадові обов’язки якого визначаються його посадовою інструкцією, що затверджується керівником закладу освіти відповідно до вимог законодавства.

      Крім роботи в класі з учнями асистент вчителя виконує інші посадові обов’язки, передбачені його посадовою інструкцією, його педагогічне навантаження не взаємопов’язане з навчальним навантаженням учнів інклюзивного класу.
      ——————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

      • Наталія :

        Дякую.

        • Марина :

          У посібнику ДСЯО “ВПРОВАДЖУЄМО ІНКЛЮЗІЮВ ЗАКЛАДІ ОСВІТИ” вказано, якщо у асистента вчителя педагогічне навантаження менше 25 годин, тоді або довантажують асистента годинами з інших інклюзивних класів або пишеться заява на неповне навантаження. Це вірно?

          • Admin :

            Ні, не вірно. Відповідно до Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти, затверджених наказом МОН від 06.12.2010 р. № 1205, посада асистента учителя вводиться у школах, де запроваджене інклюзивне навчання, для роботи з учнями з особливими освітніми потребами з розрахунку 1 ставка на клас, у якому навчаються такі діти.

            Відповідно до статті 24 Закону України «Про повну загальну середню освіту» педагогічне навантаження асистента вчителя у закладі загальної середньої освіти становить 25 годин на тиждень, що відповідає 1,0 тарифній ставці працівника.

            Кабінет Міністрів постановою від 15.09.2021 р. № 957 затвердив “Порядок організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти”.
            Відповідно п. 17 Порядку організацію інклюзивного навчання учнів забезпечує асистент вчителя, посадові обов’язки якого визначаються його посадовою інструкцією, що затверджується керівником закладу освіти відповідно до вимог законодавства.

            Крім роботи в класі з учнями асистент вчителя виконує інші посадові обов’язки, передбачені його посадовою інструкцією, його педагогічне навантаження не взаємопов’язане з навчальним навантаженням учнів інклюзивного класу.
            ——————
            Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  139. Віра :

    Доброго вечора. Підкажіть, будь ласка, чи маю я право читати корекційно-розвиткові заняття за цивільно-правовим договором (індивідуальні, 8 занять, відповідно до висновку ІРЦ), якщо працюю на 0,5 ст практичного психолога + 0,5 ст. асистента вчителя + 8 годин викладацької діяльності у цьому ж закладі.

    • Admin :

      Можете, але тільки у вільний від роботи час за посадою практичного психолога і асистента вчителя, тобто поза межами робочого часу за цими посадами.

      Раніше корекційно-розвиткові заняття в межах 240 годин на рік було дозволено виконувати в робочий час за основною посадою.

      Відповідно до пункту 3 Додатку до Положення про умови роботи за сумісництвом, затвердженого спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту і Мінфіну від 28.06.1993 р. № 43, така робота не вважалась роботою за сумісництвом.

      Відповідно до останнього абзацу пункту 12 Додатку до цього Положення № 43 виконання такої роботи, в обсязі не більше 240 годин на рік, було дозволено в робочий час працівника без утримання зарплати за основною посадою.

      Згідно з розпорядженням КМУ від 22.11.2022 р. № 1047-р спільний наказ Мінпраці, Мін’юсту і Мінфіну від 28.06.1993 р. № 43 втратив чинність, у зв’язку з чим на сьогодні така робота повинна виконуватись тільки у вільний від основної роботи час.
      ——————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  140. Якщо учень з ООП перейшов в іншу школу то інклюзивний клас закривається? Асистента вчителя скорочують чи звільняють?

    • Admin :

      При прийнятті працівника на роботу з ним може бути укладено трудовий договір на невизначений термін або строковий трудовий договір.

      Якщо з працівником було укладено строковий трудовий договір, яким передбачалось звільнення працівника у разі припинення функціонування інклюзивного класу, то у такому випадку працівник звільняється з роботи відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 36 КЗпПУ у зв’язку із закінченням строку трудового договору.

      Якщо працівника було прийнято на роботу на невизначений термін, то у даному випадку працівника звільняють з роботи відповідно до пункту 1 статті 40 КЗпПУ у зв’язку із скороченням штату.

      Звільнення із зазначеної підстави допускається, якщо неможливо перевести працівника, за його згодою, на іншу роботу.

      У листі від 15.06.2022 р. № 1/6435-22 МОН звертає увагу керівників департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій на недопущення примусового звільнення асистентів вчителів, скорочення їх посад.
      ————–
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  141. Катерина :

    Чи здійснюється доплата 20 відсотків за корекційно-розвиткові заняття психологу і логопеду в умовах інклюзивного навчання?

    • Admin :

      Доплата у розмірі 20 відсотків від посадового окладу проводиться педагогічним працівникам за роботу в інклюзивних класах (групах) і тільки за час роботи в таких класах (групах).

      При проведенні корекційно-розвиткових занять за договорами цивільно-правового характеру розцінки за проведення таких занять вже містять в собі таку доплату.
      ————–
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  142. Катерина :

    Добрий день. Працюю асистентом у початковій школі. Окрім того маю години у класах з інклюзією. Як у таких випадках має нараховуватися доплата у 20%? Окремо, як асистенту, і окремо, як вчителю? І чи враховується при цьому кількість інклюзивних класів? Дякую.

    • Admin :

      Так, окремо за посадою асистента вчителя і окремо за посадою вчителя. За посадою асистента вчителя доплата у розмірі 20% посадового окладу виплачується на все педагогічне навантаження за цією посадою, а за посадою вчителя, тільки за години роботи в інклюзивних класах (групах). Враховуються не класи, а години роботи в інклюзивних класах.
      ————–
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  143. Тетяна :

    Добрий вечір! Працюю вихователем в логопедичній групі на 0.9 ставки, режим садка 10.5 ( на тиждень виходить 28,75 год.) Знаю, що вихователь в логопедичній групі має працювати 25 год. на тиждень на ставку!Як порахувати скільки мають доплачувати за зайві години?

  144. Ганна :

    Добрий день. У ліцеї, 3 клас інклюзивний з однією дитиною 3 групи підтримки. У паралельному 3 класі ІРЦ також призначив 3 групу підтримки одній дитині, хоча дітей з порушеннями в цьому класі ще 4, та їх батьки не бажають звертатися в ІРЦ. Варіант переходу в інший клас не розглядається, бо зміна вчителя погано вплине на цю дитину. Що можна зробити, щоб і цьому класі був асистент? Дякую

    • Ганна :

      Бо відповідь адмін на схоже питання вище-дає надію, що асистент може бути.
      Добрий день. Скажіть, будь ласка, у ліцеї у 7 класі є двоє інклюзивних дітей, відповідно є асистент. У філії (цього ж ліцею) також є інклюзивна дитина у 7 класі. Чи повинен бути асистент у цьому класі, у філії? Дякую.

      Відповіcти
      Admin :
      15.08.2023 о 13:22
      Зарахування учнів до закладу освіти здійснюється згідно з Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом МОН від 16.04.2018 р. № 367.

      Відповідно до пункту 6 Порядку організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти, затвердженого постановою КМУ від 15.09.2021 р. № 957, яким передбачається розподілення учнів з ООП по класам, у вашому випадку учня з ООП філії ліцею потрібно перевести для навчання в уже створений інклюзивний класс ліцею.

      За умови наявності в населеному пункті одного закладу освіти учні розподіляються між класами такого закладу освіти без урахування кількості таких осіб.

      При цьому, якщо не має можливості перевести учня з філії до самого ліцею, зокрема, якщо філія знаходиться в іншому населеному пункті, то заклад освіти не може відмовити в організації інклюзивного навчання учня з особливими освітніми потребами та створенні інклюзивного класу.

      Керівник закладу освіти на підставі заяви батьків учня та висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, що надається інклюзивно-ресурсним центром, утворює інклюзивний клас та організовує інклюзивне навчання з урахуванням рівня підтримки, рекомендованого інклюзивно-ресурсним центром.

      Якщо буде створено такий інклюзивний клас у філії ліцею, то відповідно він повинен бути укомплектований посадою асистента учителя.

      • Admin :

        Потрібно щоб батьки написали заяву.

        Керівник закладу освіти на підставі заяви батьків учня та висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, що надається інклюзивно-ресурсним центром, утворює інклюзивний клас та організовує інклюзивне навчання з урахуванням рівня підтримки, рекомендованого інклюзивно-ресурсним центром.

        Якщо буде створено такий інклюзивний клас, то відповідно він повинен бути укомплектований посадою асистента учителя.

  145. Алла :

    Добрий вечір!Я вчитель математики,маю вищу категорію, звання “старший учитель”, працюю у трьох інклюзивних класах: 5 клас (1 дитина на інклюзії)- 5 год на тиждень, 6 клас (1 дитина на інклюзії) – 5 год на тиждень, 8 клас(1 дитина на інклюзії) – 4 год на тиждень. Загальне навантаження маю 25 годин. Яка у мене повинна бути доплата за роботу в інклюзивних класах? Буду дуже вдячна за відповідь.

  146. Ауріка :

    Добрий день , як бути у такому випадку , коли асистент вчителя в 1 класі працює , а діти мають там лише 23 години педагогічного навантаження , кажуть , що треба або писати заяву на неповну ставку або довантажувати в іншому класі інклюзивному . Чи правомірно це ?

    • Admin :

      Не правильно кажуть.

      Відповідно до Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти, затверджених наказом МОН від 06.12.2010 р. № 1205, посада асистента учителя вводиться у школах, де запроваджене інклюзивне навчання, для роботи з учнями з особливими освітніми потребами з розрахунку 1 ставка на клас, у якому навчаються такі діти.

      Відповідно до статті 24 Закону України «Про повну загальну середню освіту» педагогічне навантаження асистента вчителя у закладі загальної середньої освіти становить 25 годин на тиждень, що відповідає 1,0 тарифній ставці працівника.

      Кабінет Міністрів постановою від 15.09.2021 р. № 957 затвердив “Порядок організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти”.
      Відповідно п. 17 Порядку організацію інклюзивного навчання учнів забезпечує асистент вчителя, посадові обов’язки якого визначаються його посадовою інструкцією, що затверджується керівником закладу освіти відповідно до вимог законодавства.

      Крім роботи в класі з учнями асистент вчителя виконує інші посадові обов’язки, передбачені його посадовою інструкцією, його педагогічне навантаження не взаємопов’язане з навчальним навантаженням учнів інклюзивного класу.
      ——————
      Якщо вас задовольнила наша відповідь, то просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики на нашому сайті.

  147. Ірина :

    Добрий день! Як здійснюється доплата директору та відповідальному за організацію інклюзивного навчання заступнику? Чи змінюється вона при відкритті нових інклюзивних класів?

    • Admin :

      На сьогодні це питання врегульоване Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 27.05.1993 р. № 102, і постановою КМУ від 28.12.2021 р. № 1391 “Деякі питання встановлення підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) та доплат за окремі види педагогічної діяльності у державних і комунальних закладах та установах освіти”.

      Так, Розмірами підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) працівникам у державних і комунальних закладах та установах освіти, затвердженими постановою № 1391, встановлено підвищення посадових окладів, зокрема, педагогічним працівникам, помічникам вихователів та керівним працівникам, діяльність яких безпосередньо пов’язана з освітнім процесом, у закладах освіти для дітей, які потребують особливих умов виховання та тривалого лікування (або за наявності у закладах освіти таких класів, груп), у розмірі 20 відсотків.

      Відповідно до примітки 2 зазначених Розмірів у закладах освіти, що мають класи (групи) спеціального призначення (спеціальні, санаторні), оплата праці педагогічним працівникам та помічникам вихователів за підвищеними посадовими окладами (ставками заробітної плати) здійснюється тільки за години роботи в таких класах (групах), у тому числі за години роботи з учнями цих класів (груп), які здобувають освіту за індивідуальною формою.

      Відповідно до останнього абзацу пункту 28 Інструкції № 102 у закладах освіти загального типу, які мають класи (групи) спеціального призначення (з особливим режимом), оплата праці педагогічних працівників та помічників вихователів за підвищеними ставками (окладами) здійснюється тільки за години роботи в цих класах (групах).

      Відповідно до примітки 2 зазначених вище Розмірів підвищення посадових окладів керівним працівникам закладів освіти, що мають класи (групи) спеціального призначення, здійснюється за наявності в них не менше двох таких класів (груп).

      Відповідно до пункту 30 Інструкції № 102 підвищення посадових окладів директорам шкіл, шкіл-інтернатів, дитячих будинків, завідуючих дитячими дошкільними закладами загального типу, що мають групи (класи) спеціального призначення, провадиться при наявності в них не менше двох таких класів (груп).

      Крім того, Розмірами доплат за окремі види педагогічної діяльності працівникам у державних і комунальних закладах та установах освіти, затвердженими постановою № 1391, встановлено доплату педагогічним працівникам та помічникам вихователів у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти за роботу в інклюзивних  класах (групах) у розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

      Відповідно до примітки 4 зазначених вище Розмірів доплата за роботу в інклюзивних класах (групах) встановлюється педагогічним працівникам та помічникам вихователів, які працюють в інклюзивному класі (групі), тільки за години роботи в інклюзивному класі (групі).

      Таким чином, посадові оклади керівників навчальних закладів, що мають групи (класи) спеціального призначення, підвищуються у розмірі 20 відсотків, при наявності в них не менше двох таких класів (груп).

      Доплата у розмірі 20% посадового окладу за роботу в інклюзивних класах (групах) встановлюється всім педагогічним працівникам та помічникам вихователів, які працюють в інклюзивному класі (групі), тільки за години роботи у такому класі (групі).
      ———-
      Для підтримки нашого сайту просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики, які розміщені на його сторінках.

  148. наталія :

    добрий день. асистент вчителя (не проходив атестацію) заміняв вчителя зарубіжної літератури. заміна тривала 4 год. чи правильно нарахована оплата за заміну уроків?
    розрахунок з 11т.р.
    5699/76,2*4=299,16
    299,16*5%= 14,96 – престижність
    299,16*20%=59,83 – вислуга
    299,16+14,96+59,83=373,95 оплата заміни

    • Admin :

      Розрахунок :
      – п/оклад (11т.р.) – 5699,0
      – підвищення п/о на 10% згідно постанови КМУ від 11.01.2018 р. № 22 – 569,90
      Разом: 6268,90 (5699,0 + 569,90)

      6268,90 : 78,0 (936 : 12) х 4 = 321,48 – п/о за 4 години
      321,48 х 20% = 64,3 – вислуга
      321,48 х 5% = 16,07 – престижність
      Разом: 401,85 (321,48 + 64,3 + 16,07)

      Середньомісячну кількість годин потрібно застосовувати не ту, що зазначена в п.73 Інструкції № 102, тобто 76,2, а передбачену балансом робочого часу на відповідний рік (936 : 12 = 78,0).
      ———–
      Для підтримки нашого сайту просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики, які розміщені на його сторінках.

      • наталія :

        Чим визначено, що кількість годин потрібно застосовувати передбачену балансом роб.часу на відповідний рік? Бо бухгалтер відділу освіти наполягає на застосуванні п.73 Інструкції 102.

  149. Катерина :

    Якщо у школі є практичний психолог, то для проведення корекційно-розвиткових занять потрібна ЦПУ чи це входить в робочий час психолога? Практичний психолог школи має право проводити корекційні заняття? За ЦПУ дозволяється проведення групових занять чи лише індивідуальні?

    • Admin :

      Крім роботи за основною посадою практичний психолог може проводити корекційно-розвиткові заняття з учнями з особливими освітніми потребами за окремими договорами цивільно-правового характеру. Це передбачено податком 5 до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2017 р. № 88.

      «Порядок організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти» затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2021 р. № 957.

      Психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові заняття можуть проводитися в індивідуальній чи груповій формі.

      Проведення занять в індивідуальній формі здійснюється відповідно до індивідуальної програми розвитку особи.

      Керівник закладу освіти або уповноважена ним особа складає та затверджує розклад проведення психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових занять.

      Розклад занять узгоджується з розкладом навчальних занять класу, в якому навчається учень, складається з дотриманням педагогічних вимог та вимог санітарного законодавства з урахуванням індивідуальних особливостей учнів, затверджується керівником закладу освіти і не може призводити до перевантаження учнів.

      Проведення корекційно-розвиткових занять дозволено тільки у вільний від основної роботи час.
      ———–
      Для підтримки нашого сайту просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики, які розміщені на його сторінках.

      • Катерина :

        Дякую. Якщо робочий час психолога до 16.00, то до якого часу можна проводити корекційні заняття?З 16.00 до 19.00 дозволяється?У психолога в дипломі вказано: “отримала повну вищу освіту за спеціальністю “Дошкільне виховання” та здобула кваліфікацію викладача дошкільного виховання. Практичного психолога.” Має право психолог з такою освітою проводити корекційні заняття у початковій та середній ланці?

  150. Норма в інклюзивних групах ЗДО 15 дітей. За списком 20 дітей. Середня відвідуваність в місяць 16-17 дітей. Чи належить доплата вихователям за фактичну понаднормовану наповнюваність дітей в групі? Дякую

    • Admin :

      За перевищення планової наповнюваності груп пунктом 52 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України 15 квітня 1993 року N 102, вихователям, вчителям-логопедам (вчителям-дефектологам), музичним керівникам, інструкторам з фізкультури, помічникам вихователів та санітаркам -няням дошкільних закладів передбачена доплата.

      Доплати провадяться за фактичну кількість дітей, що відвідували групи понад встановлену норму наповнюваності за минулий місяць, виходячи зі ставки заробітної плати (посадового окладу) відповідного працівника.
      ——
      Для підтримки нашого сайту просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики, розміщені на ньому.

  151. Оля :

    Скільки корекційних годин в тиждень має право проводити психолог шкільний який працює на 1 ставку?

    • Admin :

      «Порядок організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти» затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2021 р. № 957.

      Психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові заняття можуть проводитися в індивідуальній чи груповій формі.

      Проведення занять в індивідуальній формі здійснюється відповідно до індивідуальної програми розвитку особи.

      Керівник закладу освіти або уповноважена ним особа складає та затверджує розклад проведення психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових занять.

      Розклад занять узгоджується з розкладом навчальних занять класу, в якому навчається учень, складається з дотриманням педагогічних вимог та вимог санітарного законодавства з урахуванням індивідуальних особливостей учнів, затверджується керівником закладу освіти і не може призводити до перевантаження учнів.

      Проведення корекційно-розвиткових занять дозволено тільки у вільний від основної роботи час.
      ———–
      Для підтримки нашого сайту просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики, які розміщені на його сторінках.

  152. Катерина :

    Скажіть будь ласка, чи має право асистент вчителя мати ще 7 годин на тиждень української мови?

    • Admin :

      Так, має право. Він може у вільний від основної роботи час працювати за сумісництвом на посаді вчителя української мови.

      Крім того, відповідно до п. 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102, працівникам закладів освіти (у тому числі і асистенту вчителя, якщо він має відповідну освіту) дозволено вести викладацьку роботу або заняття з гуртківцями у цьому ж закладі освіти у робочий час за основною посадою, але в середньому не більше 2 годин (12 годин на тиждень), якщо вони по основній роботі отримують повний посадовий оклад (ставку).
      ——
      Для підтримки нашого сайту просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики, розміщені на ньому.

  153. Інна :

    Добрий день. Скажіть, будь ласка, чи може працювати асистент вчителя на двох класах ( якщо це перша і друга зміни). Якщо так, то за скільки годин здійснюється оплата. Дякую

    • Admin :

      Відповідно до Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти, затверджених наказом МОН від 06.12.2010 р. № 1205, посада асистента вчителя вводиться у школах, де запроваджене інклюзивне навчання, для роботи з учнями з особливими освітніми потребами з розрахунку 1 ставка на клас, у якому навчаються такі діти.

      Відповідно до пункту 4 статті 24 Закону України «Про повну загальну середню освіту» педагогічне навантаження асистента вчителя у закладі загальної середньої освіти становить 25 годин на тиждень на ставку заробітної плати.

      Відповідно до пункту 63 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 р. № 102, навчальне навантаження між вчителями, викладачами та іншими педагогічними працівниками розподіляється керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом залежно від кількості годин, передбачених навчальними планами, наявності відповідних педагогічних кадрів та інших конкретних умов, що склались у закладі.
      Обсяг навчальної та іншої педагогічної роботи, яку може виконувати педагогічний працівник за основним місцем роботи, граничними розмірами не обмежується.

      Враховуючи вищезазначене, якщо режим роботи і розклад навчальних занять закладу освіти позволяє таку роботу в межах робочого дня, то педагогічний працівник може працювати в двох класах на посаді асистента вчителя.

      У даному випадку робота в другому класі буде додатковим навчальним навантаженням, тобто довантаженням педагогічного працівника.

      Оплата праці педагога повинна здійснюватись за всі години його педагогічного навантаження, тобто у даному випадку із розрахунку за 50 годин навчального навантаження на тиждень.
      ——
      Для підтримки нашого сайту просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики, розміщені на ньому.

  154. Катерина :

    Чи можна штатному практичному психологу та логопеду проводити корекційно-розвиткові заняття безкоштовно у межах свого робочого часу у разі відсутності коштів.

    • Admin :

      За чинним на сьогодні законодавством корекційно-розвиткові заняття можна проводити тільки у вільний від основної роботи час. У робочий час за посадами практичного психолога та логопеда працівник повинен виконувати свої посадові обов’язки.

  155. Ірина :

    Добрий вечір. Чи має право вчитель музики (закінчила університет, музично – педагогічний факультет) працювати асистентом вчителям?

    • Admin :

      Відповідно до ст. 22 Закону України «Про повну загальну середню освіту» на посади педагогічних працівників приймаються особи, які мають педагогічну освіту, вищу освіту та/або професійну кваліфікацію, вільно володіють державною мовою (для громадян України) або володіють державною мовою в обсязі, достатньому для спілкування (для іноземців та осіб без громадянства), моральні якості та фізичний і психічний стан здоров’я яких дозволяють виконувати професійні обов’язки.

      Міністерство освіти і науки України розробило методичні рекомендації щодо функцій та обов’язків асистента вчителя. Рекомендації оприлюднено на сайті МОН за посиланням https://mon.gov.ua/ua/npa/shodo-organizaciyi-navchannya-osib-z-osoblivimi-osvitnimi-potrebami-u-zakladah-zagalnoyi-serednoyi-osviti-u-20202021-navchalnomu-roci
      ——
      Для підтримки нашого сайту просимо переглянути 1 – 2 рекламні ролики, розміщені на ньому.

  156. Леся :

    Добрий день. Скажіть будьласка, якщо педагого закладу з яким укладено договір про надання корекційно розвиткових годин на тривалому лікарняному чи можна укласти договір з іншим педагогом на час лікарняного основного.

    • Admin :

      Якщо працівник відповідає вимогам Переліку фахівців, які проводять (надають) додаткові психолого – педагогічні і корекційно – розвиткові заняття (послуги) з особами з особливими освітніми потребами у закладах освіти (додаток 5 до постанови КМУ від 14 лютого 2017 р. № 88), і це питання погоджене з фахівцями інклюзивно-ресурсного центру, то можна. При цьому потрібно внести зміни в документацію.

  157. Аліна :

    Чи може директор здо знімати доплату за інклюзію в той день, якщо дитини немає в закладі або на лікарняному? Знімати з вихователів і асистента

  158. Ірина :

    Доброї ночі! Соціальний педагог ззсо (0,75 ставки) маю ще (0,5 ставки) асистента вчителя, як правильно розрахувати кількість робочих годин на день? Дякую!

  159. Олена :

    Добрий день. Я працюю асистентом вчителя 5 років, присвоєно 10 розряд при прийнятті на роботу, маю вищу освіту. Який розряд мені можуть присвоїти під час атестації?

Написати коментар