При нарахуванні заробітної плати за грудень не забудьте здійснити перерахунок податку на доходи фізичних осіб


Проводимо перерахунок ПДФО за 2019 рік

Відповідно до пп.169.4.2 Податкового кодексу України всі роботодавці платників податку за наслідками кожного звітного податкового року під час нарахування заробітної плати за останній місяць звітного року зобов’язані здійснити перерахунок сум доходів, нарахованих їх працівникам у вигляді заробітної плати та утриманих з них сум податку на доходи фізичних осіб, а також сум наданої податкової соціальної пільги.

Тобто, під час нарахування заробітної плати працівникам за грудень місяць всі роботодавці зобов’язані здійснити такий перерахунок сум доходів та утриманого з них ПДФО.

Метою проведення перерахунку є перевірка правильності нарахування податку за кожний місяць податкового року, а також законності застосування податкової соціальної пільги.

В порівнянні з попередніми роками порядок проведення перерахунку податку в 2019 році не змінився, тому ми зараз не будемо повторно розглядати сам процес його здійснення, а щоб відновити в пам’яті порядок дій щодо здійснення перерахунку пропонуємо вашій увазі розгляд цього питання у нашій статті за 2017 рік за посиланням https://www.zarplata.co.ua/?p=7160.

Нагадаємо, що в 2019 році граничний розмір доходу, який дає право будь-якому платнику податку на застосування до його доходу податкової соціальної пільги, складає 2690 грн.

Розмір податкової соціальної пільги в 2019 році становить:

– що надається у розмірі 100% — 960,50 грн.;
– що надається у розмірі 150% — 1440,75 грн.;
– що надається у розмірі 200% — 1921,00 грн.

Ставка ПДФО в 2019 році не змінилась і застосовується у розмірі 18 відсотків до бази оподаткування доходу у вигляді заробітної плати.

——————–

Інші статті:

Написати коментар