№ 1028 від 15 листопада 2019 р. “Про виплату допомоги вчителям закладів загальної середньої освіти”


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 15 листопада 2019 р. № 1028

Про виплату допомоги вчителям закладів загальної середньої освіти

З метою покращення соціального захисту вчителів закладів загальної середньої освіти, які мають стаж педагогічної роботи до 10 років, Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Здійснити у 2020 році виплату допомоги у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня 2020 р., вчителям закладів загальної середньої освіти, які мають стаж педагогічної роботи до 10 років.

2. Установити, що виплата допомоги здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти.

3. Ця постанова набирає чинності з 1 січня 2020 року.

Прем’єр-міністр України    О. ГОНЧАРУК

Інші статті:

коментарі 2

  1. oksana :

    Чому така несправедливість? Працювала вчителем початкових класів з вересня 2011року а у вересні 2019 маю ставку заступника директора і одночасно читаю уроки в початкових класах. Чому мені не повинні виплатити допомогу і різниця між зарплатами тих працівників які отримають допомогу і моєю зовсім невелика ,а у деяких майже така сама як у мене. Чому так?

    • Admin :

      Так передбачено постановами Кабміну. На отримання допомоги мають право тільки вчителі закладів загальної середньої освіти, які станом на 1 січня 2020 р. працювали на посаді вчителя та мали стаж педагогічної роботи до 10 років включно, а також мають педагогічне навантаження у 2020 році і продовжують обіймати посаду вчителя під час виплати допомоги. Різниця між зарплатами педагогічних працівників тут не є критерієм, за яким встановлюється право на отримання допомоги.

Написати коментар