N 1374/13/8416 від 04.10.2016 р. “Щодо врахування премії при обчисленні середньої зарплати для оплати днів щорічної відпустки”


Мінсоцполітики України

.

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 04.10.2016 р. N 1374/13/8416

Щодо врахування премії при обчисленні середньої
зарплати для оплати днів щорічної відпустки

Департамент заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо врахування премії при обчисленні середньої заробітної плати згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100, для оплати днів щорічної відпустки та повідомляє.

Відповідно до пункту 3 вищеназваного Порядку при обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження, у тому числі для оплати днів відпустки, враховуються премії, які не носять разового характеру.

Положення про преміювання розробляється установами самостійно із зазначенням умов, критеріїв преміювання (депреміювання), періодичності виплати премій (щомісячні, квартальні, за результатами півріччя), які включаються при обчисленні середньої заробітної плати, та премій, які виплачуються за виконання окремих доручень (одноразового характеру), до святкових, ювілейних дат (є одноразовими преміями і не включаються при обчисленні середньої заробітної плати).

У випадку якщо положенням про преміювання передбачено виплату премії щомісячно за наявності фінансових можливостей, проте в установі у зв’язку із складнощами місячна премія була виплачена лише в одному місяці, то зазначена премія буде враховуватись, оскільки вона не належить до одноразових.

Заступник директора Департаменту – начальник відділу          А. Литвин

Інші статті:

Написати коментар