Депутати зареєстрували законопроект про скасування ЄСВ та зниження ПДФО


Зміни в Держбюджет 2014 р.

«www.zarplata.co.ua»

Депутати коаліції зареєстрували законопроект
про скасування ЄСВ та зниженні ПДФО до 20%

Група з 12 депутатів з усіх фракцій коаліції пропонує скасувати єдиний соціальний внесок (ЄСВ) і військовий збір і встановити єдину ставку податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) на рівні 41% цього року і 20% – з 1 січня 2016 року.

Відповідні законопроекти за № 3113 і № 3114 “Про проведення бруттизації і зменшенні навантаження на фонд оплати праці” народні депутати зареєстрували у Верховній Раді України 16 вересня.

Згідно з ними, в поточному році доходи, що перевищують 17 мінімальних заробітних плат, які сьогодні звільнені від обкладення ЄСВ, пропонується оподатковувати за ставкою 20%.

Читати також: Мінфін пропонує об’єднати ЄСВ і податок на доходи фізосіб

Депутати вважають, що прийняття законопроектів, з 1 січня 2017 року забезпечить створення системи єдиного рахунка платника податку для сплати всіх податків і зборів(крім ПДВ), приводячи в приклад досвід Швеції.

За законопроектом платіж буде здійснюватися на єдиний рахунок єдиним платіжним дорученням. Так за дебетом рахунка платника податків будуть відображатися всі прямі податки, які будуть списуватися при надходженні відповідних платежів, а по кредиту – всі суми переплат або повернень податку при перерахуванні по завершенню звітного періоду. Потім уповноважений орган буде розподіляти отримані суми відповідно з нарахуваннями по окремих податках.

Згідно з документами, платники податків зможуть подавати тільки одну податкову декларацію за основним місцем обліку, не передаючи копій в територіальні підрозділи ГФС за місцезнаходженням відокремлених підрозділів.

Розподіл отриманих коштів між держбюджетом, рівнями місцевих бюджетів, пенсійним фондом і фондами соцстрахування здійснюватиметься відповідно до нормативів відрахувань, визначених Бюджетним кодексом.

За матеріалами інформагентства “Інтерфакс-Україна”

Інші статті:

Написати коментар