№ 587 від 12 серпня 2015 р. ” Про затвердження Порядку виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу”


1

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 12 серпня 2015 р. № 587

Про затвердження Порядку виплати грошової допомоги громадянам України,
які призиваються на строкову військову службу

Відповідно до частини першої статті 21 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та пункту 26 розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення” Бюджетного кодексу України Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, що додається.

2. Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ і Міністерству інфраструктури:
– забезпечити виконання цієї постанови у межах асигнувань, передбачених у державному бюджеті на їх утримання;
– у разі потреби подати Міністерству фінансів пропозиції щодо перерозподілу асигнувань у межах загального обсягу відповідних бюджетних призначень на 2015 рік з метою виконання цієї постанови.

Прем’єр-міністр України А. ЯЦЕНЮК

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 12 серпня 2015 р. № 587

ПОРЯДОК
виплати грошової допомоги громадянам України,
які призиваються на строкову військову службу

1. Цей Порядок визначає механізм виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу (далі — допомога).

2. Допомога виплачується громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, в розмірі двох мінімальних заробітних плат.

3. Під час розрахунку допомоги враховується розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на час призову.

4. Виплата допомоги здійснюється військовими комісаріатами на підставі наказів військових комісарів перед початком проходження строкової військової служби.

5. Допомога виплачується шляхом її перерахування військовим комісаріатом на рахунок у банку, зазначений її одержувачем, або через касу військового комісаріату.

6. Видатки на виплату допомоги включаються до обсягу видатків на проведення чергових призовів на строкову військову службу та здійснюються за рахунок коштів державного бюджету.

7. Центральні органи виконавчої влади та головні органи військового управління, для яких здійснюється призов на строкову військову службу громадян України, перераховують кошти для забезпечення виплати допомоги на рахунки військових комісаріатів.

Читати також: Вступив в дію закон, який підвищує соціальні стандарти для громадян, які проходять військову службу під час особливого періоду.

Інші статті:

Написати коментар