Уряд працює над можливістю індексації доходів громадян.


Кабінет Міністрів України

Кабінет Міністрів України

Уряд працює над можливістю індексації доходів
громадян в більш ранні терміни, – Арсеній Яценюк.

Мінсоцполітики має напрацювати справедливий порядок індексації доходів громадян, а Уряд шукатиме кошти для її проведення в більш ранні терміни, ніж передбачено законом. Про це сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні колегії Міністерства соціальної політики України в понеділок, 20 липня.

Глава Уряду нагадав, що за ухваленим Парламентом законом, Уряд має провести індексацію доходів громадян із 1 грудня: «У моїх інтересах, як Прем’єр-міністра, знайти кошти на прискорену індексацію. Тільки їх треба знайти, а не обіцяти».

Глава Уряду підкреслив, що, за різними оцінками, на індексацію необхідно додатково близько 12 мільярдів гривень: «Ці кошти можна знайти від детінізації економіки, від збільшення доходів на митницях і від закриття податкових ям і закриття відмивання податку на додану вартість».

Читати також: А.Яценюк назвав умови, при яких реально підвищити доходи українців.

Він підкреслив, що разом із Урядом працює над цим питанням. Арсеній Яценюк дав доручення Міністру соціальної політики України Павлу Розенку напрацювати спеціальний порядок індексації виплат, який Уряд може прийняти за законодавством.

«Із Міністерством фінансів будемо шукати гроші, а з Міністерством соціальної політики будемо напрацьовувати справедливий порядок індексації, збільшення грошових доходів громадян», – наголосив Глава Уряду.

«Нам абсолютно зрозуміло, що в цих складних умовах людям треба допомогти. Чи це буде разовий платіж перед опалювальним сезоном, чи системна індексація, перенесення з 1 грудня на більш ранній термін, чи це буде індексація з 1 грудня, як передбачено законом, – ми про це публічно заявимо. Порахуємо, скажемо, і народ України отримає всі дані з цього приводу», – додав Арсеній Яценюк.

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Інші статті:

Написати коментар