Як відобразити у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ результати проведеного остаточного розрахунку з найманим працівником?


Як відобразити у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ
результати проведеного остаточного розрахунку з найманим працівником?

Порядок та правила проведення перерахунку сум доходів та наданих податкових соціальних пільг встановлені п. 169.4 ст. 169 р. IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Відповідно до п.п. 169.4.2 п. 169.4 ст. 169 Кодексу роботодавець зобов’язаний здійснити, у тому числі за місцем застосування податкової соціальної пільги, з урахуванням положень абз. 2 п. 167.1 ст. 167 Кодексу, перерахунок суми доходів, нарахованих платнику податку у вигляді заробітної плати, а також суми наданої податкової соціальної пільги під час проведення остаточного розрахунку з платником податку, який припиняє трудові відносини з роботодавцем.

Згідно із п.п. 169.4.4 п. 169.4 ст. 169 Кодексу якщо внаслідок проведення остаточного розрахунку з платником податку, який припиняє трудові відносини з роботодавцем, виникає сума недоплати, що перевищує суму оподатковуваного доходу платника податку за останній звітний період, то непогашена частина такої недоплати включається до складу податкового зобов’язання платника податку за наслідками звітного податкового року та сплачується самим платником.

Читати також: Порядок заповнення та подання звітного нового Податкового розрахунку і уточнюючого Податкового розрахунку (ф. № 1ДФ)

При цьому, результати проведеного остаточного розрахунку з платником податку, який припиняє трудові відносини з роботодавцем, відображаються роботодавцем у податковому розрахунку за формою № 1ДФ.

Враховуючи вище викладене, у разі повернення найманим працівником суми надміру виплаченого доходу у зв’язку із припинення трудових відносин з роботодавцем, яка була відображена таким роботодавцем у податковому розрахунку за формою № 1ДФ за попередній квартал, роботодавець зазначає таку суму повернення з від’ємним значенням у складі податкового розрахунку за будь-який наступний податковий період, протягом якого відбулося таке повернення коштів.

Роз’яснення ДФСУ

Інші статті:

Написати коментар