Зразок типової форми N П-5 Табеля обліку використання робочого часу


Наказом Державного комітету статистики України від 05.12.2008 р. № 489 « Про затвердження типових форм первинної облікової документації зі статистики праці» затверджені та введені в дію з 1 січня 2009 року типові форми первинної облікової документації підприємств, установ, організацій, в тому числі типова форма N П-5 “Табель обліку використання робочого часу”, зразок якої до відома користувачів сайту наводимо нижче.

Форма Табеля носить рекомендаційний характер і складається із мінімальної кількості показників, необхідних для заповнення форм державних статистичних спостережень. Рекомендаційний характер полягає в тому, що за необхідності вона може бути доповнена іншими показниками, потрібними для обліку робочого часу на підприємстві. Водночас слід пам’ятати, що в Табелі повинні відображатися всі позиції, які застосовуються на підприємстві для працівників.

У разі потреби можна застосовувати й іншу форму Табеля, але при цьому обов’язковим є наявність первинного обліку показників щодо використання робочого часу, явок та неявок працівників, які визначено формами державних статистичних спостережень з праці (див. лист Державної служби статистики від 12.01.2012 № 9/4-10/9).

Табель обліку використання робочого часу відповідно до Переліку типових документів, що створюються під час діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів, затвердженого Наказом Міністерства юстиції України 12.04.2012 № 578/5 зберігається на підприємстві 1 рік.

iconword  Табель обліку використання робочого часу (типова форма № П-5)

Інші статті:

Написати коментар